רמ"ש
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
|
34855-09-20
22/10/2020
|
בפני השופט:
שאול שוחט - סגן נשיא
|
- נגד - |
מבקשים:
ר.ש.א עו"ד שירה שואף-דגן
|
משיבים:
ד.א עו"ד אבי קדוש
|
החלטה |
בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט לענייני משפחה במחוז תל-אביב (כב' השופטת אסתר זיטניצקי-רקובר, בתלה"מ 67427-07-19), מיום 20.8.20.
העובדות הצריכות לעניין
הצדדים בני זוג לשעבר, הורים לשני ילדים מתבגרים: בת ילידת חודש אוקטובר 2002 ובן יליד חודש אוגוסט 2004.
מאז נובמבר 2011, אז התגרשו הצדדים, לא מתקיים בין המשיב לילדיו קשר רציף ומספר ניסיונות לחידוש הקשר במהלך השנים נכשלו.
התביעה המתבררת לפני ביהמ"ש קמא הוגשה לפני למעלה משנה (ביום 28.7.19) ע"י המשיב ואותה הכתיר כ"תביעה לחידוש קשר עקב ניכור הורי" (תלה"מ 67427-07-19). במסגרת התביעה עתר המשיב להורות על מינוי מטפל מומחה בניכור הורי/ חידוש הקשר ולמתן הוראות לצורך חידוש הקשר בינו לבין הקטינים לרבות הטלת סנקציות במקרה של אי שיתוף פעולה מצד המבקשת.
בשלב הראשון התביעה הועברה לטיפול כב' השופט ארז שני, שהינו שופט מוקד בתיקי ניתוק קשר. לאחר שהתקיים דיון בפניו במעמד הצדדים (ביום 15.12.19) מינה השופט שני את מכון מפגשים על מנת שיסייע בחידוש הקשר.
לאחר מספר פגישות שהתקיימו במכון, ולאחר שהתקבל דיווח ממנהלת המכון לפיו שני ההורים מבינים את חשיבות הקשר שבין הקטינים למשיב ומסכימים לקחת אחריות משותפת לטיפול בחידוש הקשר – השיב כב' השופט שני את התיק למותב העיקרי (כב' השופטת ז'יטניצקי רקובר) להמשך טיפולו (החלטת כב' השופט שני מיום 10.2.20).
ביום 26.4.20 התקבל דיווח ממכון מפגשים ולפיו לאור הנתק הממושך הליך חידוש הקשר מורכב ויש צורך בטיפול אינטנסיבי.
ביום 21.5.20 נשלח דיווח נוסף ממכון מפגשים בו נאמר כי צוות המכון אינו זוכה לשיתוף פעולה עם המשיב ובשל כך אין ביכולתם להמשיך הטיפול.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת