רמ"ש
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
|
39890-09-20
02/11/2020
|
בפני השופט:
שאול שוחט - סגן נשיא
|
- נגד - |
מבקשים:
א.כ. עו"ד רונית מר
|
משיבים:
ח.ר.
|
החלטה |
בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט לענייני משפחה במחוז תל-אביב (כב' השופט יהורם שקד, בתלה"מ 12412-03-20 ), מיום 8.9.20, במסגרתה סירב לזמן לבקשת המבקש לזמן לעדות את האופר-המטפלת בקטינה.
העובדות הצריכות לעניין
הצדדים היו נשואים זל"ז ומנישואיהם נולדה בתם בשנת 2012.
בשנת 2014 הגיעו הצדדים להסכם , שכלל בין היתר הסכמות בענייני משמורת, אפוטרופסות ומזונות הקטינה. ההסכם אושר ע"י ביהמ"ש קמא וקיבל תוקף של פס"ד (ביום 1.6.2014).
התביעות המתבררות כיום לפני ביהמ"ש קמא –
א. תביעת מטעם המבקש, שהוכתרה כתביעה ל"מזונות הקטינה", במסגרתה עתר לביטול חיוב המזונות שהושת עליו במסגרת ההסכם ולשינויו כך שכל צד ישא בהוצאות הקטינה תלויות השהות כשהיא אצלו, קביעה כי הוא ישמש כהורה מרכז וחיוב המשיבה לשלם לידיו סך של 3,012 ₪ לחודש בגין מזונות הקטינה , כמו גם 2/3 מכל הוצאה חריגה ( תלה"מ 12412-03-20. התביעה צורפה כנספח 2 לבר"ע. להלן: "תביעת המבקש").
ב. תביעה מטעם המשיבה, שהוגשה בעקבות תביעת המבקש, ובמסגרתה טענה לשינוי נסיבות מהותי המצדיק הגדלת סכום המזונות בו חויב המבקש. (תמ"ש 37653-04-20).
לקראת דיון ההוכחות שנקבעו בתביעות עתר המבקש לזמן עדים. בין השאר עתר לזימון האופר-המטפלת בקטינה בבית המשיבה. המבקש טען כי המטפלת לנה מעת לעת בביתה של המשיבה ועדותה נדרשת משום ש"יש לה ידיעה אישית הן לגבי רמת החיים הגבוהה שהמשיבה מנהלת, והן לגבי האופן שבו משולם לה שכרה ע"י המשיבה, כיום ובמשך השנים".
המשיבה התנגדה לבקשה לזמן לעדות את המטפלת מטעם של היעדר רלוונטיות לתביעה שהגיש המבקש שהמחלוקת בה היא בשאלה אם חל שינוי נסיבות מהותי המצדיק שינוי סכום המזונות שנקבע בהסכם; נטען כי בכל הנוגע לשכרה של העדה המשיבה יכולה להעיד על כל השאלות הנוגעות לשכרה; כמו כן נטען כי העדה אישה מבוגרת, דוברת עברית ברמה נמוכה מאוד, וחוששת מאוד לבוא לבית המשפט.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת