י"ס
בית משפט לעניני משפחה קריות
|
39511-11-20
16/12/2020
|
בפני השופטת:
שירי היימן
|
- נגד - |
מבקש:
פלוני עו"ד נידאל מילאוי
|
משיבה:
פלונית עו"ד היבא זועבי
|
החלטה |
- לפני בקשה למחיקת הליך יישוב סכסוך שהגיש המבקש נגד המשיבה.
- בין הצדדים מתנהל הליך יישוב סכסוך שפתחה המשיבה ביום 16.11.20. לצדדים נקבעה פגישה ביח"ס ליום 10.01.21.
- הצדדים מוסלמים שנישאו בהתאם לדין השרעי.
טענות המבקש
- המבקש טוען שביום 28.10.20 הגיש תביעת בוררות לבית הדין השרעי ושלאחרונה החלו בתי הדין השרעיים ליישם את הוראות החוק להסדר התדיינויות ומפנים את הצדדים לפגישות ביח"ס על מנת שיידונו כלל הסוגיות. עוד הוסיף שביום 06.12.20 התקיימה פגישה ראשונה ואמורות להתקיים עוד שלוש פגישות ונקבעה פגישה נוספת ליום 09.12.20.
- המבקש טוען שהמשיבה פעלה בחוסר תום לב עת הסתירה את ההליך המתנהל בבית הדין השרעי וטוען שאין יעילות בניהול שני הליכים מקבילים.
טענות המשיבה
- המשיבה עותרת לדחיית הבקשה שכן המבקש מטעה את בית המשפט.
- המשיבה טוענת שההליך שבבית הדין השרעי הינו הליך של תביעת פירוד שבסמכותו הייחודית של בית הדין השרעי ובית הדין הפנה את הצדדים ליח"ס על מנת לנסות ולגבש הסכמות בתביעת הבוררות בלבד ולראיה- מס' התיק בהחלטה להפנות את הצדדים ליח"ס, כך שלא מדובר בהפנייה בהתאם לחוק להסדר התדיינויות, לראיה ההליכים לא עוכבו וקבוע דיון ליום 14.12.20 בבית הדין השרעי.
- המשיבה טוענת שהמבקש יודע היטב שטרם החלו ליישם את הוראות החוק בבתי הדין השרעיים. לא זו אף זו, בפנייתו לעו"ס, ציין ב"כ המבקש שמרשו מסרב לכל הליך מחוץ לכותלי בית הדין השרעי ועותר לשליחת בוררים.
- המשיבה טוענת שמטרת המבקש לנשל אותה מכלל זכויותיה לרבות המזונות. המבקש לא צירף אסמכתא המעידה על פתיחת הליך י"ס בבית הדין השרעי ועל כן אין מקום לטענתו לשני הליכים מקבילים פתוחים.
דיון והכרעה
- סעיף 7 לחוק הסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה (הוראת שעה) תשע"ה – 2014 (להלן: "החוק להסדר התדיינויות") קובע כדלקמן:
"תחילתו של חוק זה ביום י"א בתמוז התשע"ו (17 ביולי 2016) (בחוק זה – יום התחילה), ואולם לגבי בית דין דתי שלא הוקמה לידו יחידת סיוע עד מועד פרסומו של חוק זה, יחולו הוראות חוק זה במועד שיקבע שר המשפטים, בצו, בהתייעצות עם ראש בית הדין הדתי הנוגע בדבר, לאחר שהוקמה לידו יחידת סיוע או אם חלות לגביו הוראות סעיף 8(ג) לחוק יחידות הסיוע."
- מיום 17.9.2015
- תיקון מס' 1
- ס"ח תשע"ו מס' 2522 מיום 12.1.2016 עמ' 334 (ה"ח 952)
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת