פר"ק
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד
|
14723-12-12,44940-12-12,15718-12-12
01/09/2013
|
בפני השופט:
אילן ש' שילה
|
- נגד - |
התובע:
1. בעניין: סעיף 350 לחוק החברות 2. התשנ"ט-1999 ובעניין: טרומדיה טכנולוגיות בע"מ (בהקפאת הליכים) טרומדיה מדידה בע"מ (בהקפאת הליכים) (להלן "החברות")
|
הנתבע:
1. כונס נכסים רשמי תל אביב סונוווקס אמריקה (תעשיות) 1974 בע"מ קרדן רכב בע"מ מע"מ רמלה אגף מס הכנסה משרד האוצר / אגף שוק ההון המפקח על הביטוח משרד התעשיה והמסחר / המשרד הראשי אלטשולר שחם בית השקעות בע"מ הראל חברה לביטוח בע"מ אמה גרימברג עובדי החברות TruMedia Technologies 2. Inc. לואיג'י אלריה מוטי גורה
|
|
החלטה
לפניי בקשה למתן הוראות שהגיש הנאמן המבקש לקיים הסדר נושים שאישרתי, אך לעשות כן באמצעות משקיעים אחרים מאלו שאושרו בהסדר.
רקע לבקשה וטענות הצדדים
ביום 23.12.2012 ניתן צו להקפאת הליכים נגד שתי החברות, וביום 2.1.13 מיניתי לבקשתן את עו"ד ארז חבר נאמן לתקופת הקפאת ההליכים. אציין כי קדמה להגשת הבקשה מחלוקת שפרצה בין בעלי המניות הנחלקים לשתי קבוצות: מצד אחד קבוצה בהנהגת מר מוטי גורה (להלן: "גורה")הפועלת באמצעות חברת אמריקנית שהיא חברת האם של החברות - TruMedia Technologies Inc. (להלן: "חברת האם"), ומצד שני קבוצה של משקיעים מאיטליה בהנהגתו של מר לואיג'י אלריה (להלן: "אלריה"). בעוד שחברת האם היא בעלת רוב המניות, הרי קבוצת אלריה היא בעלת מניות מיעוט.
ביום 3.7.2013 הגיש הנאמן בקשה לאישור הסדר נושים, לפי הצעתה של חברת האם. על פי ההסדר, שבו תמכו כ-88% מהנושים בדין קדימה וכ-90% מהנושים בדין רגיל, התחייבה חברת האם לשלם, תוך 21 יום ממועד אישור ההסדר, תשלום של 100% מתביעות החוב שאושרו לנושים בדין קדימה (להלן: "התשלום הראשון"), ותשלום בשיעור של 50% מסכום תביעות החוב המאושרות לנושים בדין רגיל, כאשר 30% מסכום זה יועברו במועד התשלום הראשון, ואילו היתרה תועבר עד 60 יום לאחר מועד התשלום הראשון (להלן: "התשלום השני").
עוד הוסכם כי עם פרעון התשלום הראשון יבוטל צו הקפאת הליכים, בקשת הפירוק תימחק וזכויות הקניין הרוחני של החברות יוותרו בידי הנאמן, כדי להבטיח את יתר התשלומים, עד לביצועה המלא של הצעת ההסדר שאז יועברו זכויות הקניין הרוחני חזרה לידי החברות.
כונס הנכסים הרשמי הסכים להסדר, אך ביקש מבית המשפט לחייב את המציעה, חברת האם, להפקיד בטוחה ממשית, בדמות ערבות בנקאית, להבטחת התשלום השני. חברת האם התנגדה לבקשה זו, והציעה כהצעה חלופית להפקיד 100,000 ש"ח בחשבון נאמנות מטעם קבוצת אלריה.
ביום 24.7.2013 אישרתי את הסדר הנושים, בתנאי שחברת האם תפקיד סכום של 100,000 ₪ בהתאם להצעתה.
ביום 8.8.2014 שלח הנאמן מכתב לחברת האם, שבו הוא מזכיר כי את מועד התשלום הראשון ביום 14.8.2013, וכי עדיין חסר בקופת ההקפאה סכום של 170,000 ₪.
ביום 14.8.2013, הוא המועד שבו נדרשה העברת התשלום הראשון, הגישה חברת האם הודעה שבה חלקה על נכונות הסכום של 170,000 ₪. בהודעה נטען, על פי חישובי חברת האם, כי החוסר בקופת הנאמן עומד על פחות מ-50,000 ₪, וכי הנאמן מסרב להעביר פירוט של תחשיבו.
ביום 20.8.2013 הגיש הנאמן בקשה למתן הוראות, היא הבקשה שבפניי. בבקשה זו הנאמן מודיע כי חברת האם לא עמדה בהתחייבויותיה שבהסדר הנושים, וכי קבוצת אלריה מציעה להיכנס בנעליה של חברת האם, ולקיים את הסדר הנושים כלשונו, בתמורה להעברת מלוא מניות החברות לידיה. יצוין, כי קבוצת אלריה הפקידה בידי הנאמן סכום של 200,000$ להבטחת ביצוע ההסדר, וכן העבירה לקופת הנאמן 30,000$, לצורך תשלום חלק מהוצאות ההקפאה שנצברו.
כונס הנכסים הרשמי תומך בעמדת הנאמן.
חברת האם מתנגדת לבקשה ומכנה אותה "מחטף לשם השתלטות על החברות בהקפאה". לטענתה, היא לא הפרה את ההסדר, ואף אם הופר ההסדר, עדיין לא ניתן "לסחור בו לצדדים שלישיים", ועל בית המשפט להורות על ביטולו. בד בבד מבקשת חברת האם שהות נוספת לביצוע ההסדר.
דיון והכרעה
דין הבקשה להתקבל. חברת האם, שבעל השליטה בה הוא מר מוטי גורה, הפרה שוב ושוב הבטחות שהבטיחה, והתנהגותה במהלך ההליכים לימדה שאין בכוחה לעמוד בהסדר שהציעה היא עצמה. חברת האם לא עמדה בהסדר הנושים, ונראה לכאורה שעניינה הוא בעיכוב ההליכים ותו לא. כך למשל, הוריתי ביום 2.6.13 כי על חברת האם, בהיותה חברת חוץ, להפקיד סכום של 75,000 ₪ להבטחת הוצאות ולעשות כן תוך 7 ימים. ביום 11.6.13 דחיתי את בקשת חברת האם להארכת מועד והוריתי לה להפקיד את הסכום האמור לאלתר. עד היום הסכום לא הופקד. למעשה די בכך לדחיית טענותיה של חברת האם מכול וכול. אזכיר גם כי הנאמן מנהל את החברות כאשר מפעם לפעם הוא נזקק למימון לצורך המשך הפעילות, ובלי להכביר מלים על מאמציו לגייס מימון מבעלי המניות, הרי יש לקיים את ההסדר לאלתר, שכן בהעדר הסדר יש להפסיק את פעילות החברות על כל המשתמע מכך לשווי זכויות הקניין הרוחני שלהן.
איני רואה צורך לדון בשאלת סכום הכסף החסר בקופת ההקפאה לצורך קיום התשלום הראשון. זאת, הן מפני שגם לשיטתה של חברת האם עדיין חסר כסף בקופה (אומנם לשיטתה בסכום פחות מהסכום שגורס הנאמן), והיא לא שילמה למצער את הסכום שבו היא מודה, הן מפני שמקובלת עליי הודעת הנאמן בדבר הסכום הנדרש.
אינני סבור כי יש להורות על ביטול ההסדר, כאשר ישנה אפשרות לקיימו באמצעות מציע אחר שכבר הפקיד את מרבית הסכום הנדרש לביצוע ההסדר, הוכיח בכך את רצינותו והוא מקובל על הנאמן. אוסיף כי איני רואה בהחלפת המציע לקיום ההסדר משום עשיית סחר בהסדר כטענת חברת האם מפי מר גורה.
אני מקבל אפוא את בקשת הנאמן ומורה כי קבוצת אלריה תבוא במקום חברת האם בקשר עם הסדר הנושים שאותו אישרתי ביום 24.7.13. ככול שיש צורך בשינוי מועדים ייספרו המועדים שבהצעה ממועד מתן החלטה זו.
ניתנה היום, כ"ו אלול תשע"ג, 01 ספטמבר 2013, בהעדר הצדדים.