תא"ק
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
29944-12-09
18/04/2010
|
בפני השופט:
משה סובל
|
- נגד - |
התובע:
1. יצחק נגבי 2. אסתר נגבי
|
הנתבע:
החברה לניהול התחנה המרכזית החדשה בתל-אביב 1988 בע"מ
|
|
החלטה
1.המשיבה הגישה כנגד המבקשים כתב תביעה בסד"מ לתשלום חוב נטען המתייחס למספר נכסים בתחנה המרכזית החדשה בתל אביב.
2.המבקשים הגישו בקשה למחיקת כותרת מהנימוקים כי חלק מהנכסים הנכללים בכתב התביעה אין לגביהם ראשית ראיה בכתב, ובאשר למבקשת מס' 2, מאחר ואיננה צד להסכם השכירות לגבי חנות 3472, ולא להסכם הניהול הרי שאין ראשית ראיה לגביה.
עוד נטען כי סכום התביעה איננו סכום קצוב.
3.ב"כ המבקשים מפנה בבקשתו להלכה לפיה די שחלק מהתביעה איננו בר תביעה בסדר דין מקוצר, או שאין התביעה מתאימה לסד"מ כנגד מי מהנתבעים, כדי שההליך כולו ידון בסד"ר.
4.ב"כ המשיבה במקום להיות חכם החליט להיות צודק והגיש תגובה מפרטת לבקשה בהיותו סבור כי התביעה מתאימה להתברר בסד"מ.
לו היה נותן ב"כ המשיבה הסכמתו למחיקת הכותרת, היה על המבקשים להגיש כתב הגנה ולפרט הגנתם באופן שניתן היה לברר את התובענה לגופא, ובתגובתו מביא להתנצחות דיונית שאין בה תועלת של ממש, ואף לדחיית מועד הדיון שכן בין אם תתקבל הבקשה ובין אם לאו, יהיה על המבקשים להגיש כתב הגנה או בקשה למתן רשות להתגונן ולא יהיה סיפק בידם עד למועד שנקבע על ידי המזכירות.
5.בדיקת תובענה האם היא ראויה להתברר בסד"מ אם לאו, מסורה לביהמ"ש אף מיוזמתו, ונראה לי כי כאשר מאחדת המשיבה בכתב תביעה אחד מספר נכסים, אשר בגין חלק מהם נחתם הסכם ניהול ובגין חלק אחר, ולו גם נכס אחד, לא נחתם, אזי יש בכך כדי לפסול את ההליך כולו מלהתברר בסד"מ.
בנוסף, לא חתומה המבקשת 2 על הסכם השכירות ואף לא על הסכם הפשרה נספח י"ג ו- י"ד.
6.בנוסף לכל האמור כוללת התביעה חיוב בריבית פיגורים על פי המקובל בבנק דיסקונט, לפי סעיף 7 א' להסכמי הניהול ואולם לא הציגה המשיבה בתביעתה הסכמי ניהול לכל הנכסים, בעוד היא תובעת את ריבית הפיגורים בשיעורה האמור בהתייחס לכל הנכסים.
7.במצב דברים זה אני מורה על מחיקת הכותרת באופן שהתובענה תתברר בסדר דין רגיל.
המבקשים יגישו כתב הגנה לא יאוחר מיום 23.5.10.
לאחר שיוגשו כל כתבי הטענות יבצעו הצדדים באופן הדדי גילוי מסמכים כללי ועיון במסמכים וישלימו את כל ההליכים המקדמיים עד למועד קדם המשפט.
הדיון שנקבע לבקשה למחיקת כותרת ליום 10.5.10 מבוטל בזאת.
קדם משפט יתקיים בתאריך 30.6.10 בשעה 08:30.
המשיבה תשלם למבקשים את הוצאות הבקשה בסך של 1,500 ש"ח בצירוף מע"מ כחוק.
ניתנה היום, ד' אייר תש"ע, 18 אפריל 2010, בהעדר הצדדים.