אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> הוכח קיומם של יחסי עובד-מעביד בין הצדדים

הוכח קיומם של יחסי עובד-מעביד בין הצדדים

תאריך פרסום : 07/08/2006 | גרסת הדפסה

ע"ב
בית דין אזורי לעבודה בתל-אביב - יפו
914535-99
06/08/2006
בפני השופט:
אילן איטח

- נגד -
התובע:
כהן יצחק
עו"ד נענה ארז
הנתבע:
אמפא בע"מ
עו"ד שבתאי מיכאל
פסק-דין
 

 

פ ס ק   -  ד י ן

א.         העובדות וטענות הצדדים

1.       1.        המחלוקת העיקרית בתובענה שלפנינו נוגעת לקיומם של יחסי עובד ומעביד בין הצדדים. על בסיס טענתו לקיומם של יחסים אלו, דורש התובע לחייב את הנתבעת לשלם לו זכויות שונות במשפט העבודה. בשלב הראשון עלינו להכריע בשאלת מעמדו של התובע, כאשר במידה ויקבע שאין יחסי עובד ומעבידדין התביעה להסתלק על הסף מחוסר סמכות עניינית, אך במידה ויקבע שאכן שררו בין הצדדים יחסי עובד ומעביד נדרש לשאלות הכספיות.

2.       2.        ואלה עובדות המסגרת הדרושות לעניינינו לשאלת המעמד, עליהן כמעט ואין חולק, כפי שהן עולות מהעדויות והמסמכים שבפנינו [1]:

              2.1.                                       2.1.          הנתבעת הנה חברה לשיווק ושירות של מוצרי חשמל. התובע הועסק על ידי הנתבעת כטכנאי שירות להחלפת גומיות מקררים, מחודש מרץ 1994 ועד חודש ינואר 1997.      התובע פנה אל הנתבעת בעקבות מודעה שפורסמה בעיתון [2] וזו לשונה:

"לסניף ת"א דרושים/דרושות קבלני שרות עצמאיים, עד גיל 30, בעלי רקע טכני, בעלי רכב (טנדר או מסחרי במצב תקין), הצטיידות בטלפון סלולרי - חובה, העבודה באזור המרכז, למתאימים תנתן הכשרה במקום, מדובר בעיסוק קבוע וארוך-טווח."

              2.2.                                       2.2.          כתנאי להתקשרות עם התובע דרשה הנתבעת כי התובע יפתח אצל רשויות המס תיק עוסק מורשה והתמורה החודשית תנתן לו כנגד חשבונית מס.

              2.3.                                       2.3.          התובע קיבל הכשרה אצל הנתבעת והחל לעבוד אצלה באופן בלעדי (קודם להעסקתו לא עבד התובע בענף הקירור או בתיקון מקררים).

              2.4.                                       2.4.          התובע עבד 6 ימים בשבוע, כאשר מדי יום נדרש להגיע בשעה 07:00 בבוקר למרכז השירות של הנתבעת [3], להציג למנהל העבודה את כרטיס העבודה של יום האתמול, לאחר שמנהל העבודה חתם עליו ונתן לו את כרטיס העבודה החדש נדרש התובע להגיע למשרדים על מנת שיקלידו למחשב את כרטיס העבודה החדש. כמו כן בכל בוקר הפקיד התובע בקופת הנתבעת את כספי הלקוחות שהתקבלו על ידו ביום הקודם, הזדכה במחסן על חלקי החילוף בהם השתמש ביום הקודם (בתקופה מסוימת נדרש להחזיר גם את החלקים המקולקלים ו/או הישנים שפרק ממקררי הלקוחות), החזיר את החלקים הנותרים בהם לא עשה שימוש וקיבל חלקי חילוף חדשים ליום העבודה בהתאם לפרוט בכרטיס העבודה שלו [4].

              2.5.                                       2.5.          התובע עבד אצל לקוחות הנתבעת, בשם הנתבעת וכנציגה, בשעות שתיאמה עבורו הנתבעת והוא נדרש להגיע אל הלקוחות בזמן [5].

              2.6.                                       2.6.          התובע ביצע מספר רב של עבודות מדי יום וקיבל שכר לפי כמות העבודה שביצע בפועל.

              2.7.                                       2.7.          התובע לא היה אחראי לחובות האבודים של לקוחות הנתבעת.

              2.8.                                       2.8.          התובע השתמש בכלי עבודה וחלפים של הנתבעת, למעט הרכב בו נסע לבתי הלקוחות ומקדחה שרכש. במקרים מסוימים כשרכבו התקלקל הוא קיבל רכב חלופי מהנתבעת.

              2.9.                                       2.9.          התובע ביצע את העבודה באופן אישי ומעולם לא נעזר בעובדים או במחליפים מטעמו, על אף שנדרש לחתום על מסמך לפיו במידה ויעסיק עובדים מטעמו לא יהיה להם קשר לנתבעת.

           2.10.                                    2.10.          התובע נדרש לקבל אישור מהנתבעת על מנת לצאת לחופשה, והוא ניתן לו רק אם היתה לו סיבה מוצדקת.

           2.11.                                    2.11.          התובע השתתף בארועי הנתבעת וקיבל ממנה מתנות (לטענת הנתבעת - אופי הארועים ואופי המתנות היו שונים לחלוטין מהארועים והמתנות להם זכו העובדים [6]).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ