בפני בקשה לסגור את תיק ההוצאה לפועל בטענה כי לזוכה לא היתה זכות על פי דין לפתוח התיק, שכן הנו עורך דינו של התובע המנהל הליך בבית משפט וההחלטה, שהוגשה לביצוע, הנה לטובת התובע ולא בא כוחו, שכן לכאורה הוא ה"זוכה" בהחלטת בית המשפט.
אכן ההחלטה של בית משפט השלום בראשון לציון מיום 13.02.12 ניתנה בכותרתה ביחסים שבין "רון ביצ'צ'ו" ו"שמואל ביצ'צ'ו", שכן הם אלו המנהלים את ההליך המשפטי, אך יחד עם זאת קבע כב' הש' א. שוורץ, בסעיף 3 לפסק הדין כך- "אני מחייב את הנתבע בהוצאות הישיבה לזכות ב"כ התובע בסך 2000 ש"ח ....".
סעיף 1 לחוק ההוצאה לפועל קובע מי הוא "זוכה" - "מי שפסק דין ניתן לזכותו..".
כמו כן מגדיר "פסק דין" - "פסק דין או החלטה אחרת של בית משפט בעניין אזרחי ....".
בשילוב שתי ההגדרות ניתן לקבוע, כי זוכה בתיק הוצל"פ הוא גם מי ניתנה החלטה אחרת של בית משפט אזרחי, לזכותו ולאו דווקא מי המופיע בכותרת "ההחלטה" או "פסק הדין", אלא ההחלטה גופה ניתנה "לזכותו".
במסגרת החלטת בית המשפט ניתנה הוראה המזכה את ב"כ התובע בסכום של 2,000 "הוצאות ישיבה" ואינה מזכה את התובע עצמו. כב' בית המשפט טרח לציין מי הוא בעל הזכות לכספים שנפסקו ולא פסק אך סכומים בגין סוגי חיובים אלא הצמיד להם בעלי זכות באותם סכומים.
עולה איפוא כי הפרשנות הדווקנית לפיה אך אלו המצוינים בכותרת פסק דין או החלטה הם אלו הזכאים לפתוח תיק הוצל"פ חוטאת לתכלית חוק ההוצאה לפועל, היא, בין היתר, הענקת מנגנון גביה לבעלי זכות על סכומי כסף אשר הוענקה ב"פסק דין".
בין אם זכות זו מיוחסת לבעלי הדין בכותרת או לצד ג' בגוף פסק הדין, כגון "עד" המתייצב ונפסקים לזכותו הוצאות בגוף פסק הדין וזכות זו מצוינת מפורשות.
טענת החייב כי יש להקיש מפסיקת שכר טרחה אינה מדויקת במקרה זה, שכן פסיקת שכר טרחה הנה לעולם לטובת הזוכה, כפי שאף הביא החייב בכתביו וכך אף פעל ב"כ התובע עת לא דרש פסיקה זו במסגרת תיק ההוצל"פ.
לפיכך הנני קובעת כי תיק ההוצל"פ נפתח כדין.
אציין כי מנתוני המחשב לא עולה כי בוצעה הפחתה של הסכום ששולם, כטענת הצדדים, הוא 400 ש"ח, כפי שמופיע בבקשת הביצוע.
המזכירות תבדוק אם אכן כך, שכן נכתב בבקשת הביצוע כי שולם סכום "על חשבון" 400 ש"ח, אך לכאורה לא עודכן, ותעדכנני.
וכך יעשה גם הזוכה.
המזכירות תשלח עותק מהחלטה זו לצדדים ולבאי כוחם.
ניתנה היום, 21.06.12, בהעדר הצדדים.
דיאנה פסו-ואגו
רשמת ההוצאה לפועל
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת