חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הארצי לעבודה: חישוב גמלת שמירת הריון- רק ביחס למקום העבודה בו הפסיקה העובדת לעבוד

תאריך פרסום : 08/02/2011 | גרסת הדפסה
עב"ל
בית דין ארצי לעבודה
88-10,75-10
02/02/2011
בפני השופט:
1. שמואל צור
2. רונית רוזנפלד
3. עפרה ורבנר


- נגד -
התובע:
נוהא חכים
עו"ד עיסאם חכים
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד ליאת אופיר
פסק-דין

השופטת עפרה ורבנר

1.        בפנינו ערעורם של שני הצדדים על פסק דינו ש ל ביה"ד האזורי לעבודה בנצרת ( השופטת עידית איצקוביץ' ונציגי הציבור מר ראובן גרובר ומר יצחק אשחר, בל 1239/09 ) אשר קבע כיצד יש לחשב את שיעור גמלת שמירת ה הריון לה הייתה זכאית המערערת, על בסיס הוראות סעיף 60 לחוק הביטוח הלאומי [ נוסח משולב ] ה תשנ"ה - 1 995 (להלן - "החוק").

            קביעת שיעור הגמלה התייחסה למקום העבודה האחד בו הפסיקה המערערת לעבוד ואשר לגביו הוכרה זכאותה לגמלה, בעוד שבשני מקומות עבודה נוספים היא המשיכה לעבוד בעת הריונה.

  הרקע העובדת י אשר אינו שנוי במחלוקת

2.         א .       המערערת הינה טכנאית רנטגן מוס מ כ ת , בעלת תואר שני בניהול           

                        מערכות בריאות , אשר עבד ה עובר להריונה ב-3 מקומות עבודה,  הם:                          

                       בית החולים הצרפתי בנצרת ;

בית החולים " המשפחה הקדושה " בנצרת;

מכון "מאר".

ב.        בתאריך 16.4.07 נודע ל מערערת על הריונה והיא הפסיקה    לעבוד כ טכנאית רנטגן בכל שלושת מקומות העבודה.

בשני בתי החולים נמצאה למערערת עבודה משרדית כעבודה חלופית, ללא חשיפה לקרינה.

במכון " מאר " הפ סיקה המערערת עבודתה באופן מוחלט, משלא נמצאה לה עבודה חלופית.

            בית הדין האזורי קב ע בפסק דינו בתיק בל 1239/09, כי זכאות המערערת לגמלה לשמירת הריון הינה מ- 25.4.07 ועל הכרעה זו אין ערעור של מי מבין הצדדים, בפנינו.

עצם זכאותה של המערערת לגמלה לשמירת הריון נדונה בפני בית הדין בנצרת בתיק בל 2700/07. בית הדין נתן תוקף להודעת ה מוסד לביטוח לאומי לאשר את תביעת התובעת שם, המערערת בפנינו, לקבלת גמלה לשמירת הריון (להלן - "התביעה הראשונה").

אין התייחסות בהודעת המוסד או בפסק הדין בתביעה הראשונה לשאל ה לאילו מבין מקומות העבודה זכאית המערערת לגמלה, אולם לאור פסק הדין בעב"ל 746/08 פזית סאיג אבוקסיס, הזכאות הינה רק בהתייחס למכון מאר .

ג.        המערערת ילדה בתאריך 15.12.07.

ד.     אין מחלוקת בין הצדדים באשר לזכאות המערערת לקבלת גמלה לשמירת הריון בהתייחס להפסקת עבודתה במכון מאר.

ה.     הנתונים הרלוונטיים לעניין חישוב שי עור הגמלה, כפי שהם מפורטים בתעודת עובד ציבור שהוגשה מטעם המשיב, אינם שנויים במחלוקת, והינם:

שיעור השכר היומי בהתייחס לכל אחד ממקומות העבודה בהם עבדה המערערת עובר ל הריון היה :

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ