בד"מ
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
35688-07-14
29/03/2015
|
בפני הרשמת:
מירי שי-גרינברג
|
- נגד - |
תובעת:
Prithi Kumari Ekanayaka Mudiyanslage עו"ד בנימין אטלס
|
נתבעים:
1. עזבון המנוחה טובה ברלינסקי ז"ל 2. אילה מינדלאו 3. אבי טוב
עו"ד מימון טולדנו
|
פסק דין |
1.הגב' Prithi Kumari Ekanayaka Mudiyanslage ("התובעת") הועסקה כמטפלת סיעודית של הגב' טובה ברלינסקי ז"ל ("המנוחה"). הגב' אילה מנדלאו ("הנתבעת") ומר אבי טוב ("הנתבע"), הינם אחיה של המנוחה ויורשיה על פי דין.
המסגרת העובדתית
2.להלן העובדות הצריכות לענייננו, העולות מכתבי הטענות, מהעדויות ומכלל חומר הראיות שבתיק:
א.התובעת, אזרחית סרי לנקה, הועסקה כמטפלת סיעודית של המנוחה, מיום 19/8/12 ועד ליום 23/7/13, תקופה של 11 חודשים.
ב.המנוחה ילידת 1930, בת קרוב ל- 83 במועד הרלוונטי לתביעה, סבלה בין היתר ממחלת לב, מחלת סכרת ומחלת אלצהיימר.
ג.הנתבעים הינם אחיה של המנוחה ויורשיה על פי צוואה לגביה ניתן צו קיום צוואה.
ד.התובעת התגוררה יחד עם המנוחה בביתה. הנתבעת מתגוררת בסמיכות לביתה של המנוחה.
ה.המנוחה הייתה זכאית לשעות סיעוד מהמוסד לביטוח לאומי, אשר שולמו לה באמצעות חברת הסיעוד מ.ס.ד. חיפה בע"מ, כעולה מתלושי השכר שהגישה התובעת לתיק בית הדין ("חברת הסיעוד"). יתרת שכרה של התובעת שולם על ידי המנוחה באמצעות הנתבעת.
ו.אין חולק שמלבד שכר עבודה שולמו לתובעת דמי כיס וכן תוספת עבור עבודה מנוחה השבועית. יצוין כי בין הצדדים לא נחתם הסכם העסקת עובד זר.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת