ת"א
בית משפט השלום ירושלים
|
6860-08-12
17/12/2013
|
בפני השופט:
מרים ליפשיץ-פריבס
|
- נגד - |
התובע:
ד' אפרתי ובניו בע"מ
|
הנתבע:
מעיין החינוך התורני
|
פסק-דין |
פסק דין
1.תביעה כספית הוגשה בסדר דין מקוצר בגין אי תשלום חוב בסך של 134,404 ₪ (חוב לקרן) עבור אספקת סולר למוסדות חינוך (להלן-"מוסדות החינוך") שהוזמן ע"י הנתבעת או אשר באחריותה לשלם עבור הסולר שסופק למוסדות החינוך.
2.לנתבעת ניתנה רשות להגן לפי החלטתה של כב' הרשמת סיגל אלבו אשר גם הורתה על מחיקת כותרת והעברת התביעה לבירור בסדר דין רגיל. בהתאם להחלטה ניתנה גם רשות לתובעת לתקן את סכום התביעה כבקשתה לאחר שהוברר לה כי הנתבעת שילמה ביום 06/08/12 סך של 79,952 ₪ שהביא להקטנת החוב. בנסיבות אלו הועמדה התביעה בכתב התביעה המתוקן על סך של 54,654 ₪.
מאוחר יותר שולם לתובעת ע"י אחד ממוסדות החינוך להם סופק הסולר סך של 21,900 ₪ שהביא גם הוא להקטנת החוב. בהתאם לכך מוסכם על הצדדים כי יתרת החוב לקרן, היא בסך של 32,752 ₪.
3.מכתבי הטענות לרבות הבקשה למתן רשות להגן עולה כי עיקר המחלוקת היא בשאלת החבות של הנתבעת לשלם את החוב בהתחשב במערכת היחסים בינה ובין מוסדות החינוך כמו גם למערכת היחסים בין הנתבעת לעירייה אשר מעבירה אליה תשלומים עבור מוסדות החינוך ובכלל זה, לסולר.
4.לאחר ישיבת קדם המשפט, הודיעה הנתבעת כי היא נכונה לשלם את קרן החוב זאת לטעמה, לפנים משורת הדין.
לאור הסכמת הנתבעת כאמור, הסכימו הצדדים כי המחלוקת בשאלת החיוב בהוצאות ובשכר טרחת עו"ד ובשאלת החיוב בריבית והפרשי הצמדה על קרן החוב לפי כתב התביעה המתוקן, תוכרע בדרך הפשרה מכוח סמכותי לפי סעיף 79 א. לחוק בתי המשפט וניתן תוקף של החלטה להסכמה.
5.לאחר שעיינתי בכתבי בי-דין ובסיכומים שהגישו הצדדים לפי החלטתי ובהתאם למסגרת הנורמטיבית הרלוונטית למחלוקת הנטושה ביניהם, אני מחייבת את הנתבעת בתשלום לתובעת בסך של 8,000 ₪ בגין ריבית והפרשי הצמדה מעבר ובנוסף לקרן החוב שנותר, בסך של 32,752 ₪.
6.הנתבעת תשלם לתובעת את הוצאות המשפט לפי סכום התביעה בכתב התביעה המתוקן וכן שכ"ט עו"ד בסך של 6,000 ₪.
7.התשלומים, יישאו ריבית והפרשי הצמדה כחוק ממועד פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל.
עותק ישלח לצדדים.
ניתן היום, י"ד טבת תשע"ד, 17 דצמבר 2013, בהעדר הצדדים.