ד"מ
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
1590-09-13
08/04/2014
|
בפני השופט:
ד"ר אריאלה גילצר-כץ
|
- נגד - |
התובע:
ציון דניאל
|
הנתבע:
ק מ מ מפעלי מחזור בע"מ
|
|
החלטה
לפני מונחות בקשה לביטול פסק דין שניתן בהעדר התובע והתגובה לה.
התובע טען כי הזימון לדיון לא נשלח למענו, לכן לא ידע על קיום הדיון ולא התייצב אליו.
הנתבעת טענה כי התובע הוא שאחראי למחדלו זה, וביקשה שאם יבוטל פסק הדין, יוותרו על כנן ההוצאות שנפסקו לטובתה.
דיון והכרעה
סמכות בית הדין לבטל פסק דין שניתן במעמד צד אחד קבועה בתקנה 50 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), תשנ"ב-1991, הקובעת כדלקמן:
50.(א)בעל דין שלא הגיעה לידיו ההודעה במועד האמור בתקנה 47 או שלא התייצב לדיון ובית הדין דן שלא בפניו - רשאי, לא יאוחר משלושים ימים לאחר שהומצאו לידיו פסק הדין או ההחלטה האחרת, לבקש ביטולם ועיכוב הוצאתם לפועל.
לעניין המצאה כדין, קובעת תקנה 480 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984 כדלקמן:
"מקום שניתן מען בהליך שניתן בו מען להמצאת כתבי בי-דין, יכול שתהא ההמצאה במסירת הכתב לפי אותו מען, וכל עוד לא הודיע בעל דין, בהודעה בכתב לבית המשפט, על שינוי במענו, יראו כל כתב שהומצא לפי המען האמור כאילו הומצא כראוי."
מעיון בתיק בית הדין עולה כי נפלה שגגה אצל מזכירות בית הדין בהזנת נתוני התיק, בגינה מען התובע שהוזן לתיק בית הדין שונה מזה שנרשם בכתב התביעה. ככל הנראה נפלה טעות זו בשל העובדה שטופס התביעה מולא בכתב יד, וחלק מאותיות הא"ב בו נדמות לאותיות אחרות (כך, האות מ"ם דומה לאות גימ"ל, והאות נו"ן סופית דומה לאות ו"ו). לכן שם הרחוב שנרשם כמען התובע בכתב התביעה יכול בנקל להיקרא כשם אחר, וזאת בשל טעות פעוטה בהבנת הכתוב בכתב יד.
מאחר שהזימון לא נשלח לכתובת שנמסרה בכתב התביעה, הלכה למעשה לא בוצעה המצאה כדין, וזאת בניגוד למה שסבר בית הדין בעת הדיון.
במאמר מוסגר יובהר כי אינני מצפה מתובע שאינו מיוצג, בתביעה בסדר גודל קטן כתביעה זו, להעלות על דעתו שתתרחש טעות שכזו אצל מזכירות בית הדין.
עם זאת, התובע, שהגיש את כתב תביעתו ב-1.9.2013, שקט על שמריו בכך שלא התעדכן במצבו של התיק במשך למעלה משישה חודשים, וניעור רק משקיבל את פסק הדין שניתן בהעדרו. במחדלו זה יש מעין "אשם תורם" לכך שלא התייצב לדיון.
כידוע, מדיניותם של בתי הדין לעבודה היא לברר תביעות לגופן ולהכריע בהן לאחר שמיעת טיעוני הצדדים וראיותיהם. רק במקרים חריגים יותיר בית הדין על כנו פסק דין שניתן במעמד צד אחד, חרף בקשה לבטלו. מקרה זה אינו נופל לגדר אותם חריגים.
סוף דבר
פסק הדין יבוטל.
סך ההוצאות שנפסק לטובת הנתבעת יופחת ל-500 ש"ח הוצאות משפט ו-700 ש"ח שכ"ט עו"ד. הוצאות אלה ישולמו בתום ההליך בהתאם לפסק הדין שיינתן.
המזכירות מתבקשת לפתוח את התיק ולקבוע מועד דיון חדש, בהתאם לסבבי הגישור.
המזכירות מתבקשת לעדכן את כתובתו של התובע על פי האמור בבקשה לביטול פסק דין.
התובע יוודא אצל מזכירות בית הדין כי הפרטים המוזנים כפרטיו בתיק בית הדין נכונים ומדויקים.