אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> דמי שימוש ראויים בגין בית משותף, כשאחד מבני הזוג עזב מרצונו והשני המשיך להתגורר בו שנים ארוכות

דמי שימוש ראויים בגין בית משותף, כשאחד מבני הזוג עזב מרצונו והשני המשיך להתגורר בו שנים ארוכות

תאריך פרסום : 07/08/2014 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה באר שבע
153597-10-12
27/07/2014
בפני השופטת:
גאולה לוין

- נגד -
תובע:
א.ל.
עו"ד ניב כהן
נתבעת:
ש.ל.
עו"ד דן מלכיאלי
פסק דין
 

 פסק דין

לפניי תביעה כספית ל"דמי שימוש ראויים".

 

רקע והליכים

 

1.         הצדדים נישאו זל"ז בשנת 1989. מנישואיהם נולדו שלושה ילדים משותפים, א.ד. יליד 1991, ע' יליד 1994 ונ.א. ילידת 1998.

הצדדים התגרשו ביום 31.12.2010.

 

במהלך הנישואין צברו הצדדים רכוש ובכלל זה בית מגורים ברח' *******, בו התגוררו בני הזוג עם ילדיהם.

התובע עזב את בית המגורים המשותף ביום 1.8.2008. 

            הנתבעת נותרה להתגורר בבית.

           

2.         בין הצדדים התנהלו הליכים בבית המשפט לענייני משפחה בב"ש משנת 2006, ובכלל זה תביעה רכושית שהגישה הנתבעת (תמ"ש 11330/06), תביעת מזונות (תמ"ש 1133106) ותביעות בעניין הקטינים (תמ"ש 11332/06 ותמ"ש 11333/06). בתביעה הרכושית (כתב תביעה מתוקן במסגרת ב"שא 3888/07 מיום 18.10.2007) ביקשה הנתבעת להורות על פירוק השיתוף בבית, בדרך של מכירה למרבה במחיר כפנוי, בכפוף לכמה תנאים שפורטו בכתב התביעה. אותה תביעה עסקה בנכס בירושלים שהיה רשום ע"ש התובע, והנתבעת ביקשה כי יוצהר שמדובר בנכס משותף. כן ביקשה הנתבעת כי משווי הבית ב**** תוחזר הלוואה לאימה, לפני חלוקת התמורה בין הצדדים. כן התבקשו סעדים ביחס לזכויות שצבר התובע במקום עבודתו.

 

3.         ביום 12.4.2011 ניתן פסק דין בתביעה הרכושית (תמ"ש 11330/06) ע"י כב' השופט י' טישלר. בפסק הדין נקבע כי הדירה בירושלים היא נכס משותף, פירותיה משותפים וההוצאות שנדרשו להחזקתה הם משותפים. לעניין ההלוואה מאם הנתבעת קיבל בית המשפט את עמדת הנתבעת וחייב את שני הצדדים בהחזר ההלוואה, יחד ולחוד. לצד קביעות אלה, לא ניתנה בפסק הדין הוראה אופרטיבית לעניין פירוק השיתוף בבית ב*****.

 

            מעיון בתיק תמ"ש 11330/06 עולה כי לאחר פסק הדין הגיש התובע (הנתבע בתיק שם) בקשה לתיק פסק דין, כך שיתווסף לפסק הדין נושא פירוק השיתוף בבית ב***** בדרך מכירתו למרבה במחיר (בקשה 24 מיום 1.5.2011). בהחלטה מיום 5.5.2011 קבע כב' השופט טישלר כי פסק הדין שניתן כלל אינו עוסק בסוגיה של פירוק השיתוף בבית המגורים כך שאין מה לתקן. צוין כי נקודת המוצא הייתה שהצדדים אינם חלוקים בנושא זה, כך שאין מקום לדון בו במסגרת פסק הדין. כן צוין שהצדדים לא התייחסו לנושא במהלך הדיון ובסיכומים. בהחלטה התבקשה תגובת המשיבה בעניין הבקשה למכירת הבית למרבה במחיר. בתגובה טענה הנתבעת כי לנוכח פסק הדין הרכושי בטרם יבוצע פירוק השיתוף יש לבצע התחשבנויות שונות, הן בקשר לדירה בירושלים, הן בקשר להלוואה להורי הנתבעת, והן בקשר לאיזון המשאבים על פי חוות דעת אקטוארית.

            לאחר תגובת הנתבעת ניתנה החלטה של כב' השופט טישלר בזו הלשון:

            "אינני רואה סיבה לעכב את פירוק השיתוף בנוגע לדירה ב****.

האישה תוכל לנכות משווי הבית, כפי שנקבע, את מחצית שוויה של הדירה בירושלים ואת הסכום הנזכר בסעיף 7 לתגובתה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ