החלטה
המבקשת עותרת להקצבת מזונות קטינים במסגרת הליך פשיטת הרגל שנפתח לבקשת החייב- אביהם של הקטינים.
יצוין, כי לתצהיר שהגיש החייב, בתגובה לבקשה, צורפו תלושי שכר, לפיהם עד לחודש 12/2010, נוכה ממשכורתו של החייב סך של כ-3,500 ש"ח בעבור מזונות ילדיו ולטענתו, סכום זה מנוכה ממשכורתו עד למועד זה.
המבקשת בתשובתה מציינת, כי חרף טענת החייב לפיה, היא גובה המזונות ישירות ממשכורתו, הרי שמעבידתו של החייב, מסרבת להעביר אליה הסכומים הנזכרים לעיל ולמעשה, מאז חודש 06/2010, אין המבקשת מקבלת סכומים אלה ואלו, מעוכבים אצל המעבידה.
יצוין בנוסף, כי תלויה ועומדת בקשת החייב להעברת הכספים, הצבורים בתיק המזונות בהוצל"פ בסך של כ-2,500 ש"ח לקופת פשיטת הרגל.
עניינים אלו ראוי כי יתבררו ויתמכו במסמכים, אשר יש בהם כדי להעיד על הנטען.
לפיכך, הנני להורות לחייב, להמציא ממעבידתו בתוך 14 יום, אישור, לפיו הכספים המנוכים ממשכורתו, מועברים לידי המבקשת, תוך ציון המועד האחרון בו הועברו כספים אלו, ככל שהועברו.
בנוסף ובמסגרת אותו מועד כאמור, יפעל החייב להגיש לעיוני מסמך המעיד על הסכום הצבור בתיק המזונות בהוצל"פ, בטרם אורה על העברת הכספים כאמור לקופת הפש"ר, שכן יתכן ויתעורר הצורך בהעברת הכספים ישירות לידי המבקשת, ככל שלחייב חוב שוטף בעבור מזונות ילדיו.
עוד יצוין, כי בשים לב לטענת המבקשת, לפיה קיבלה תשלום מזונות עד לחודש 06/2010, הרי שתשלום זה נעשה, כאשר החייב מצוי מזה חודשיים בהליך פשיטת רגל, דבר אשר לא יעשה במסגרת הליך פש"ר, שכן בכך יש משום העדפת נושים פסולה.
נוכח כל האמור לעיל, נראה כי לא אוכל, בשלב זה, להכריע בבקשת המבקשת באופן רטרואקטיבי, כל שכן, עד לאחר התבהרות התמונה ביחס למועד בו חדלה המבקשת לקבל כספי מזונות מן החייב.
יחד עם זאת, הנני לקבוע באופן פרוספקטיבי, החיוב במזונות שוטפים, החל מחודש זה (02/2011) ואילך.
החייב משתכר לחודש בין 5,000 - 6,000 ₪, מתוכם משלם החייב סך של 1,500 ₪ עבור שכ"ד, 500 ₪ בגין הוצאות כלכלה, 500 ₪ תשלום לכונ"ר, וכן הוצאות נוספות, שקיימת סבירות בהוצאתן, בנסיבות העניין.
מנגד, המבקשת מתגוררת בבית הוריה, שאף אם אין בכך כדי לפטור המבקשת כליל מהשתתפות בהוצאות משכנתא, חשמל, מים וכיוב', עדיין יש בכך כדי לסייע בידה לספק ולו במעט חלק מצרכי הקטינים. שלא לדבר על כי המדובר במבקשת המתפרנסת למחייתה (המבקשת לא צרפה לבקשתה ולו תלוש שכר אחד לצורך אימות משכורתה כפי הסכום הנטען).
אבקש להדגיש, כי במניין השיקולים, אשר הנחו אותי בבואי ליתן החלטתי זו, לא הובאו בחשבון, דמי המזונות המנוכים/שנוכו ממשכורת החייב, שכן עם קבלת מסמכי החייב, בהתאם להחלטתי דלעיל, ממילא ינתנו הוראות מתאימות, הנוגעות להעברת הכספים (בין אם לקופת הפש"ר ובין אם לידי המבקשת, ע"ח פיגורי החייב).
כמו כן ובשים לב כי חובותיו המוצהרים של החייב עומדים על כ - 350,000 ₪ לטובת 15 נושים, הנני לקצוב מזונות הקטינים כדי סך של 2,500 ₪ החל מחודש 02/2011 ואילך אשר ישולמו ישירות לידי המבקשת, ע"פ פרטים שימסרו על ידה לידי ב"כ החייב ו/או לחייב עצמו.
ודוק, זכותם של הקטינים למזונותיהם, אינה ניצבת לבדה ועל ביהמ"ש לאזן זכות זו אל מול חובתו של החייב כלפי נושיו, במיוחד כאשר אין בהקצבת המזונות כדי להעמיד פטור לחייב מלפרוע מלוא סכום המזונות עת יזכה בהפטר ביחס לחובותיו האחרים .
מטעם זה סברתי כי באיזון שבין האינטרסים המנוגדים המפורטים מעלה יהיה נכון וצודק לקצוב המזונות בשיעור שנקבע.
בחלוף המועד הנזכר בהחלטה, יובא התיק לעיוני לצורך המשך הכרעה בבקשה להקצבת מזונות לעבר.
ניתנה היום, י"ג אדר א תשע"א, 17 פברואר 2011, בהעדר הצדדים.