תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה ירושלים
|
23460-06
21/04/2011
|
בפני השופט:
איתי כץ
|
- נגד - |
התובע:
ש' ב' עו"ד עדיאל חשין עו"ד מייק אברהמס
|
הנתבע:
1. עיזבון המנוחה ר' ש' ז"ל 2. נ' ק' 3. ג' נ' 4. ש' ב' כיורש של ר' ש' ז"ל
עו"ד יעקב אמסטר עו"ד מייק אברהמס עו"ד עדיאל חשין
|
פסק-דין |
כללי
בפני תובענה לקיום שתי התחייבויות חוזיות נטענות של מנוחה לאחותה .
הצדדים והעובדות הצריכות לעניין
1. הגב' ר' ש' ז"ל (להלן: "
המנוחה") ילידת 19.12.1901 נפטרה ביום 19.3.2006 בהיותה כבת 104 שנים .
2. התובע הוא בנה ויורשה של אחות המנוחה הגב' א' ב' ז"ל (להלן "
האחות ") לעניין הזכויות הנתבעות בכתב התביעה .
3. האחות נפטרה גם היא ביום 30.12.07 וצו קיום צוואתה ניתן על ידי בית הדין הרבני האזורי בירושלים ביום 11.2.2008.
4. הנתבעים 2 ו- 3 הינם נכדיה של המנוחה -ילדיה של בתה של המנוחה אשר נפטרה לפניה והינם מבין יורשי המנוחה על פי צוואתה.
5. התובע צוין בכותרת התביעה כנתבע נוסף בהיותו גם מבין יורשיה של המנוחה על פי צוואתה.
6. התובע ציין גם את עיזבון המנוחה כנתבע מס' 1 למרות שמן המפורסמות הוא כי עיזבון אינו אישיות משפטית .
7. המנוחה השאירה צוואה מיום 2.4.1997 וכן תיקון לצוואה מיום .15.1.2002 .
8. צו קיום הצוואה (כולל התיקון הנ"ל ) ניתן על ידי הרשם לענייני ירושה בהעדר התנגדות ביום 28.6.2006.
9. בכתב התביעה מבקש התובע לממש שתי התחייבויות של המנוחה כלפי אחותה המנוחה ז"ל שנעשו לטענתו לפני מותה .
10. ההתחייבות האחת היא הסכם העברה ללא תמורה מיום 21.1.2003 להעברת 2/7 מהזכויות שהיו למנוחה בפרדס ב... לאחות המנוחה. (נספח ו' לתצהיר עדותו הראשית התובע ; להלן "
ההסכם" ).
11. ההתחייבות השנייה היא כתב התחייבות של המנוחה מיום 20.1.1995 לשלם לאחותה סך של 400 דולר לחודש החל מיום משנת 1985 במקור בשפה ההונגרית בנוסח כדלקמן :
"
אני ר' ש' ,אחותי ...(האחות א' ב'- א.כ)
פירנסה אותי ולכן אני חייבת לה מ-1985 סכום חדשי שאף פעם לא שילמתי בכל חודש.היא הוציאה עלי 400 דולר לחודש ועתה אני רוצה להחזיר לה את חובי.וקיבלה על עצמה שתשמור עלי גם בהמשך כל ימי חיי .כך הסכמנו וכן אני מרגישה שזה נכון ואת זה כתבתי מרצוני הטוב "
ובהמשך תוספת מיום 28.2.1995 על גבי אותו עמוד: "
כך הסכמנו שאם אני אמות תחילה רק את דירתי תקבל... (האחות א' ב' -א.כ)
. אם היא תמות תחילה אז אתן למי שידאג לי" (להלן : "
כתב ההתחייבות" ; נספח ז' לתצהיר עדותו הראשית של התובע ).
12. בצוואתה מיום 2.4.97 הורישה המנוחה לאחותה את זכויותיה בדירה ברח' .... ירושלים הידועה כגוש .... חלקה .... ת"ח .... (שליש מן הזכויות; להלן "
הדירה") ואת יתר הרכוש הורישה בחלקים שווים לנתבעים 2 ו-3 .
13. בנוסף חתמה המנוחה ביום 21.1.03 על הסכם העברה ללא תמורה ובו היא מעבירה לאחות ללא תמורה את כל זכויותיה בדירת המגורים הנ"ל (1/3 הזכויות ).
14. העברת הזכויות נרשמה בלשכת רישום המקרקעין ביום 13.4.03 (וראה לעניין זה ס' 24 לתצהיר עדותו הראשית של התובע )