פרוטוקול
קסוטו:
כיצד העניין עובד? משעה 20 עד 23 בלילה הרייטינג עולה ויורד. איך הולך התשלום לטלויזיה? לפי נקודות רייטינג. נקודה היתה בעבר מתומחרת ב - 500 דולר לנקודה. גב' מיארה טוענת שרוב השיבוצים הם בחדשות. אני אומר שלחדשות יש רייטינג הכי גבוה. המכרז החדש הוא רק על כסף. במכרז החדש הם מפצלים את השלוש שעות: את החדשות וכו'.
גם היום הם כותבים רצועות. אנו זכינו במכרז, אנו רשות ציבורית ואנו מבקשים לקיים אותו. הם דורשים דברים שלא קבועים במכרז.
אם היתה כוונה אמיתית לקיים את המכרז והיו נותנים לי את הזכיה בתום לב ובשלב מסויים היו אומרים לא רוצים לחדש - זה לגיטימי. אבל המצב הוא אחר: מהיום הראשון הם לא רצו אותי. הנקודה המרכזית: זה עניין התמהיל. כל המחלוקת בין הצדדים פה היא שאלת התמהיל (איך משבצים את פרסומות בטלויזיה). האם בין 20.00 ל - 23.00? והאם אני משבץ לפי שיקול דעתי, או האם כגישתם, שלא מופיעה במרכז, לפי נקודות רייטינג ספציפיות.
מבקש להגיש מסמך של ועדת המידרוג בענייני הרייטינג שלדעתי מראה שגם השיבוצים שעשינו בחדשות הם שיבוצים מצויינים.
אני חוזר על טענותיי בכתב, לרבות התגובה שהגשתי לתשובה שהגישה המשיבה.
מהיום הראשון לא רצו את זרמון ולכן הופענו פה בסיבוב הקודם.
המחלוקת האמיתית בין הצדדים: נושא התמהיל. לפי ההסכם נספח א' שלי, עמ' 30, נספח ד'2. מפנה לסע' 2 , מצטט. GRP (גרוס רייטינג פויינט). על זה אין מחלוקת.
לעניין רצועות: בין שעה 20.00 לשעה 2300 זה סופר פריים. במכרז החדש מופיע בנספח ד' לתשובה לתגובה עמ' 7, חילקו את הרצועה הקריטית לשלוש רצועות מישנה. ההצעות צפויות להיות לפי רצועות המישנה ולא רק לפי החלוקה היותר גסה שנמצאת במכרז ובחוזה הישנים.
חבריי אומרים שאין מחלוקת שלנו אסור היה לדרוש שיבוץ בתכנית ספציפית. מפנה לסע' 124 לתגובתה של חב' חשמל. והנה, למרות שזה המצב, בפועל הויכוח היה על איך משבצים. מפנה לסע' 136 . למרות זאת, כפי שרואים מהתכתובת, סע' 23,24,25,26,27 לתשובה שלנו, כל הזמן היתה דרישה לשיבוצים ספציפיים עד כדי כך שלמרות שחבריי אומרים שחב' חשמל לא דרשה שיבוץ בתכנית ספציפית, כותבת הגב' מיארה למרשתי: אם נותרנו רק בחדשות...אין אישור שלי לפריסה...
אני שואל, מה קרה?
אפשר לחשוב שבחרנו באיזו תכנית בשעה 2.00 לפנות בוקר. רואים ממסמך הרייטינג שזו התוכנית או שלישית, רביעית או חמישית ברשימת התוכניות הכי ניצפות.
מפנה לסע' 10 למכרז וסעיף 14א' לחוזה. החוזה הוא נספח יא'.
מה אומר סעיף 10 ואני מקריא אותו. אבל בזה זה לא הסתיים, כי אומרים אנחנו צריכים יכול להיות שהחברה צריכה לתבוע. אבל אחרי שהיה המכרז, זה מופיע במכרז, בהסכם עוד הופיעה שורה ריקה שהיה צריך למלא לגבי ה-23.5. בנוסף אשר צורף למכרז היתה שורה ריקה, דריקטוריון החברה החליט 23.5. מפנה גם לנספח ט'2 לבקשה שלי.
חבריי אומרים מה פתאום הסתכלת על המכרז, מה פתאום כאשר אתה ניגש להצעה ואתה משרד פרסום, תתעלם מ-23.5. היית צריך ללכת לפרסום ולראות שאף פעם אנחנו לא מפרסמים ב-23.5 אלא בסכומים אחרים. עורך הדין אומר לו הכל עניין של סבירות, היא לא רוצים לקחת התחייבות שזה 23.5 בדיוק ואחרי זה יעשו הנחה או שאחרי זה יעלו את לסכום אחר, ואז תהיה תחרות. אז הם נותנים בערך את התקציב מבלי להתחייב, זה תקציב משוער, וברמת סבירות זה מה שצריך להיות. אנחנו לא מתחייבים על הנקודה הזו, הכל שאלה של סבירות. לכן, 10% מזה הבדל לכאן או לכאן, 20% או 15% הבדל נשמע סביר, אבל לא סביר 40-50% או 70% הפחתה.
למתודד במכרז יש שני נתונים אחד הסכום ושניים הדרישה לגבי איך אחרי זה משתמשים בסכום הזה, איך צריך לשבץ את הפרסום שאתה מציע בהצעתך. ואז אתה מציע הצעה ואתה יודע שבין השעות הנקובות , אנחנו ניגשנו להצעה והצענו מחירים זולים בדיוק בהנחה שאנחנו יכולים להשתמש בהכל, ראשית זה 23.5 ואז אני יכול לבוא לספקי המדיה כדי לקבל מחירים טובים ומצד שני, וגם אני ידעתי בתוך הרצועת הפריים אני יכול לשחק, אני יכול לשים פעם אחת שהוא ב-25% ופעם 15%.
לא יכולתי להביא לבית המשפט פסק דין של 70%. סעיפים 39 ו-12 לחוק החוזים מדברים בעד עצמם, זה תום לב, סבירות וכיוצא באלה. ועל אחת כמה וכמה שאנו מדברים על רשות ציבורית. זה משפט מינהלי שהם באים לבדוק, שהם באים לקבל החלטה, להפסיק איתי את המכרז, להפסיק איתי את ההתקשרות וללכת למכרז חדש, הם צריכים לקחת את השיקולים הסבירים ולא סתם שלא מתחשק להם פתאום. השיקולים הנכונים, השיקול הראשון שהם היו צריכים לקחת בחשבון שהם נתנו לי מצג שבערך הם הולכים לתת לי 23.5. אני למעשה תוקף את ההחלטה לצאת למכרז חדש, ואני ביקשתי בעתירה, דרך אגב חבריי לא הגיבו לעתירה, למרות החלטת בית המשפט. הסעד העיקרי בעתירה שאני מבקש שלא יצאו למכרז חדש עד שלא יתנו לעשות 23.5% או 10% פחות מזה.
אני מבקש סעד שימנע מהם לצאת למכרז חדש עד שהם לא נותנים לי לבצע את מה שזכיתי בו בדין והשקעתי בו הרבה כסף.
מכיוון שאנו טוענים בכל זאת לסעד זמני, אני מבקש להזכיר איזה נזק יגרם, אנחנו נותנים להם את השירות. אם הוא טוען על הפסדת כסף אז אני אומר שיותר טוב מזה הם לא יקבלו, אבל לעומת זאת אם הם יקחו את התקציב הזה אנחנו נפגע. יש חברות שבשביל לקבל את הפרסום שלהם אתה צריך להיות אחד ממשרדים הגדולים, החישוב נעשה על פי סך הכל התקציב שיש להם. הלקוח הנדון מעלה את התקציב הכולל של המשרד המטפל בו. זה גם עניין של יוקרה, ודרך כך הם מבקשים לקבל תקציבים נוספים.