אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> דור אושר 2003 בע"מ נ' ליפובצקי

דור אושר 2003 בע"מ נ' ליפובצקי

תאריך פרסום : 01/05/2010 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום רמלה
21678-09-09
29/04/2010
בפני השופט:
דן סעדון

- נגד -
התובע:
ברנרדו ליפובצקי
הנתבע:
דור אושר 2003 בע"מ

החלטה

לפני בקשה להעברת הדיון בתובענה אל בימ"ש השלום בבאר שבע מחמת היעדר סמכות מקומית לבית משפט זה.

המשיבה היא חברה העוסקת בין היתר בשיווק ומכירת עץ ופחם.

על פי הנטען בכתב התביעה התקשרו הצדדים בעסקה לייבוא פחם מסוג מסוים מארגנטינה. הצדדים אף חתמו ביניהם על הסכם בעניין זה. בסופו של יום נטען כי הגם שהמשיבה שילמה מראש עבור מטען בנפח מסוים שאותו היה על המבקש לייבא מארגנטינה הרי שבפועל יובא פחם באיכות ירודה יותר ובנפח קטן יותר מהמוסכם. המשיבה טוענת כי הדבר עולה כדי הפרת הסכם המבקש עמה. לטענתה, האיכות הירודה של הפחם המיובא גרמה לה נזקים כמפורט בכתב התביעה (בין היתר: הוצאות עבור שחרור הסחורה בנמל, תשלום עבור אחסון הסחורה בנמל, הובלתה אל מחסניה ואחסונה שם).

בבקשה זו טוען המבקש כי כל הזיקות הרלוונטיות מובילות למסקנה כי יש לדון בתביעה בבית משפט השלום בבאר שבע: המבקש מתגורר בבאר שבע, ההסכם בין הצדדים שצורף לכתב התביעה נחתם בבאר שבע, הסחורה נשוא התביעה שוחררה על ידי המשיבה בנמל אשדוד (מחוז דרום) וממנו הובלה אל מחסניה של המשיבה. עוד נאמר כי אין דבר בכתב התביעה הקושר את התביעה אל בית משפט השלום ברמלה.

במועד הדיון ציין ב"כ המשיבה כי מקום מושבה של המבקשת בקיבוץ גזר המצוי בתחום סמכותו של בית משפט זה. לטענתו, זהו המקום שאליו היה צריך המבקש לספק את הסחורה.

דיון

לטעמי יש לקבל את הבקשה ולהעביר את הדיון אל בימ"ש השלום בבאר –שבע. כפי שצוין, אין חולק כי מירב הזיקות הנזכרות בתקנה 3 לתקנות סדר הדין האזרחי מובילות למסקנה כי לבית משפט השלום בבאר שבע סמכות מקומית לדון בתובענה. המבקש מתגורר בבאר שבע, שם או בסמוך מצויים מחסניו, הסחורה נפרקה בנמל אשדוד המצוי אף הוא במחוז הדרום ומשם הובלה אל איזור המרכז.

הטענה לפיה היה על המבקש לספק למשיבה את הסחורה במקום מושבה אינה נזכרת בהסכם שבין הצדדים ואף לא בכתב התביעה. כידוע, נקבעת הסמכות המקומית על פי עובדות כתב התביעה. באין ציון לטענה זו בכתב התביעה (מבלי לחוות דעה לגבי הטענה גופה) סבורני כי לא הונחה תשתית לטענת המשיבה בעניין זה. משכך, יש לקבל את בקשת המבקש ולהעביר את הדיון בתובענה אל בימ"ש השלום בבאר-שבע.

אני מורה אם כן על העברת הדיון בתובענה אל בימ"ש השלום בבאר שבע. בית המשפט הנעבר ידון בשאלת הוצאות הליך זה במסגרת פסק הדין שינתן בתובענה.

ניתנה היום, ט"ו אייר תש"ע, 29 אפריל 2010, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ