ע"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
2574-08
24/03/2010
|
בפני השופט:
1. רות לבהר-שרון 2. קובי ורדי 3. ישעיהו שנלר
|
- נגד - |
התובע:
רון דורון
|
הנתבע:
חברת החשמל לישראל בע"מ
|
|
החלטה
1. דומה כי בעת הדיון בפני בית משפט קמא סברו הצדדים כי מדובר בעלויות של כ- 50,000 ₪ ולא בכדי גם הגיעו להסכמות כאלה או אחרות בדבר הפקדת מחצית מהעלויות.
יתר על כן, דומה כי אם בזמנו היו מגיעים להסכמה של תשלום מלא ובאופן מיידי גם להעתיק את העמוד, יכול וניתן היה לקבל אישור להעתקה ללא הטמנה – אולם אין אנו קובעים מסמרות בקשר לכך.
2. מכל מקום, כיום נראה כי העלויות הינן מעל ומעבר לאשר סברו הצדדים בזמנו.
בית משפט קמא קבע כי הרשות הינה הדירה ועל כך לא הוגש ערעור, ועל כן, לכאורה מדובר בהוראה חלוטה, אם כי אין להתעלם מההוראה אשר ניתנה בצידה כי הזזת העמוד מותנית בתשלום.
3. בנסיבות אלו, נראה כי יש מקום שהצדדים יבחנו, בין השאר את השאלות הבאות:
א. בהנחה שמדובר בעלויות כפי שציינה המשיבה, האם לא ניתן לבצע עסקה במקרקעין ללא שינוי בעמוד.
ב. בהנחה שהדבר לא ניתן או שכלכלית המערער לא יחפוץ בכך, האם אין מקום שהצדדים יסכימו לצרכי פשרה כי המערער יפקיד את מלוא הסכום כפי שהעריכו הצדדים בזמנו וכשהסכום ישוערך למועד ההפקדה, וכשהמשיבה תשא בכל העלויות מעבר לאותם סכומים שיופקדו. כמובן שעם ביצוע הסרת העמוד, יועבר הפקדון למשיבה.
יודגש כי גם אם בסופו של יום נסבור כי היה מקום להתניית העתקה בתשלום, יכול ונסבור כי אין מקום ליתן הוראה כי על המערער לשלם את ההוצאות כפי שידרשו, יהיה שיעורן אשר יהיה.
בנסיבות אלו, ראוי שהמשיבה תשקול האם לא עדיף מבחינתה לדעת כי היא מקבלת סכום מוגדר תוך קניית הסיכון שבית המשפט יכול ויקבל את הערעור מהפן העקרוני של חובת התשלום.
מנגד, גם המערער יקנה את הסיכון שבית המשפט לא יחייבו לשלם כתנאי להזזה את מלוא העלויות דהיום.
ג. אשר על כן, מוצע לבאי כח הצדדים לבחון את כל הנדרש, תוך שהם באים בדברים ביניהם, לרבות אפשרות להסמיך את בית המשפט להורות בדבר הסכום הראוי בדרך של פשרה לפי סעיף 79א' ללא מתן נימוקים, תוך קביעת תיחום לרבות תיחום אשר יהיה קשור לסכומים דאז והסכומים דהיום.
4. עד ליום 7.4.10 יודיע ב"כ המערער עמדת המערער לבית המשפט ולצד שכנגד ובהתאם להודעה ינתנו הוראות לכל הקשור להמשך הטיפול בתיק.
5. יודגש, כי ההודעה תהא רק אם יש נכונות לאחת מההצעות, אולם בלא הנמקות או הוספות כלשהם לגופם של דברים.
מצופה גם מב"כ המשיבה כי יביא את הדברים בפני הנוגעים בדבר אצל המשיבה, לרבות לאחר שיבוא בדברים עם הצד שכנגד וככל שהצדדים יזקקו לזמן נוסף, ניתן יהיה כמובן לבקש ארכה שתינתן.
6. התיק יובא בפנינו עם קבלת האמור, ולא יאוחר מיום 8.4.10.
ניתנה והודעה היום ט' ניסן תש"ע, 24/03/2010 במעמד הנוכחים.
רות לבהר-שרון, שופטת
קובי ורדי, שופט
ישעיהו שנלר, שופט