בת"ת
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
3360-12-10
06/01/2011
|
בפני השופט:
ירון בשן
|
- נגד - |
התובע:
סוהיילה דוואני
|
הנתבע:
1. מטי טיטונצי 2. שומרה חברה לביטוח בע"מ
|
|
החלטה
זוהי בקשה לתשלום תכוף לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה – 1975 (להלן: חוק פלת"ד). המבקשת טוענת שנפצעה ביום 9.6.10 בתאונת דרכים כשהיתה הולכת רגל, ונפגעה על ידי רכב שבוטח על ידי הנתבעת 2. היא נפגעה פגיעה אורטופדית, והיא מבקשת תשלום תכוף.
התיעוד הרפואי מלמד שהמבקשת אושפזה בבית חולים לאחר שסבלה משבר בקרסול ימין עם חתכים. היא שוחררה מבית החולים לאחר 10 ימים, להמשך מעקב וטיפול תרופתי, שימוש במשכי כאבים לפי הצורך ופיזיותרפיה. צויין שהיא נזקקת לעזרה בביתה. במסמכים רפואיים מאוחרים יותר נראה שמצבה השתפר מאוד אך יש לה הגבלות כלשהן בהליכה.
בבקשה ציינה המבקשת שעבדה בעבודות מזדמנות בניקיון, אבל לא ציינה כמה כסף הרוויחה בהם.
מהמוסד לביטוח לאומי (להלן: המל"ל) קיבלה אבטחת הכנסה בסך 2,136 ₪ לחודש אבל הוצאותיה החודשיות הקבועות פורטו, והם כ-6,000 ₪. המבקשת סבורה שיש להעניק לה תשלום תכוף ניכר, עבור הוצאות של מוניות, עזרה בבית (אף שבפועל היא מקבלת אותן מבנה) ובגין הפסד ההכנסות הלא מדווחות שלה בגין אותה עבודה.
המשיבה סבורה שלמעשה לא מגיע למבקשת תשלום תכוף, שכן היא ממשיכה להשתכר השתכרות זהה לזו שהיתה לה לפני התאונה, ההוצאות שלה, בעקבות התאונה, אינן מתועדות וככל שנגרמו לה הפסדים המועד לברר אותם הוא במסגרת התביעה העיקרית.
התשלום התכוף נועד להקלה מיידית של תוצאות התאונה. מדובר בסעד ביניים מהיר וזמני אשר מוענק מבלי להכנס לבירור מעמיק של השאלות ששנויות במחלוקת. מטרתו היא לספק עד החלטה סופית בהליך העיקרי, את צורכי הריפוי והסיעוד של הנפגע ואת צורכי מחייתו.
מתוך המידע שבפני, לא ניתן לקבוע שלמבקשת היתה בפועל הכנסה העולה על הקצבה שקיבלה מהמל"ל. אף שהיא טוענת שעבדה בעבודות שלא דווחו, ואף שהיא טוענת להוצאה קבועה שעולה במידה ניכרת על הקצבה שקיבלה, נמנעה המבקשת מלהצהיר על סכום קונקרטי שלטענתה הרוויחה. בנסיבות אלה, היא לא הניחה אפילו תשתית ראייתית מזערית לבקשה שיפסק לה פיצוי לצורכי מחייתה. הציפיה של בית המשפט מבעל דין המבקש סעד שכזה, שלכל הפחות יבוא בידיים נקיות. גילוי סלקטיבי של מידע, אינו מתיישב עם חובה זו.
הפציעה שנפצעה המבקשת, גורמת לה מן הסתם להוצאות מסויימות החורגות מההוצאות הרגילות שלה. על פי ההמלצות הרפואיות, היתה המבקשת זקוקה לעזרה בבית ויתכן שהיא עדיין זקוקה לה, אבל ככל הנראה לא רכשה אותם בכסף, אלא קיבלה אותם מבנה, כאשר הוא נושא בהפסד הזמן הנובע מכך.
בנסיבות אלה, אני פוסק למבקשת תשלום תכוף בסך 8,000 ₪ בתוספת שכ"ט עו"ד בשיעור 13% (בהתאם לנוסח המתוקן של תקנה 512 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984).
ניתנה היום, א' שבט תשע"א, 06 ינואר 2011, בהעדר הצדדים.