פר"ק
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
1060-05
12/10/2010
|
בפני השופט:
ורדה אלשייך
|
- נגד - |
התובע:
1. דודו סקטר 2. חיים סקטר
|
הנתבע:
1. שגיב שירותים גריאטריים בע"מ 2. כונס הנכסים הרשמי - מחוז ת"א
|
פסק-דין |
פסק דין
לאחר עיון בערעור ובתגובות המנהל המיוחד וכונס הנכסים הרשמי, עולה כי בניגוד לעמדת המשיבים, אין עסקינן כלל ועיקר במקרה פשוט וחד-משמעי, אלא נהפוך הוא: דומה, כי למחלוקת שבפני ישנם צדדים לכאן ולכאן.
עניין לנו בבקשה מאוחרת שהגישו יורשיו של עובד שנפטר, להגיש תביעת חוב מתוקנת חלף תביעת חוב שדחה המנהל המיוחד. אמנם, אין ספק כי מן הבחינה הדיונית שגו המבקשים שגיאה מהותית, באשר היה עליהם להגיש ערעור כדין על החלטת המנהל המיוחד, וזאת במסגרת המועדים הקבועים לכך בדין. אלא שתחת זאת, בחרה באת-כוחם לנסות ולשנות את "רוע הגזירה" בהתכתבות עם כונס הנכסים הרשמי, המנהל המיוחד והמוסד לביטוח לאומי. רק בסופו של דבר, ולאחר שגורמים אלו (אשר לא כולם הזדרזו להגיב, וזאת בלשון המעטה) השיבו פניה ריקם (תחילה, בהעברתה מאחד למשנהו, ורק בסופו של יום בסירוב נחרץ), הוגשה הבקשה להיתר להגיש תביעת חוב מתוקנת, תביעה אשר תתייחס ותתקן הלכה למעשה את הליקויים עליהם הצביע המנהל המיוחד בהחלטתו נשוא דחיית תביעת החוב.
אכן, עניין לנו בהתנהלות שגויה מבחינה דיונית מצד המבקשים. זאת, אף אם ניתן להניח לטובתם, כי לא הם בלבד האחראים לחלוף הזמן, וכי יתכן אף יתכן כי פטירתו של המנוח – התובע המקורי – אף היא לא סייע ה בידם לפעול במהירות, וזאת בלשון המעטה.
אלא מאי? קשה עלי התוצאה, לפיה תדחה תביעתו של עובד על הסף, מטעמים שהם דיוניים גרידא. זאת לזכור: אין עסקינן ב"נושה מתוחכם" או אף בעובד בכיר ובעל יכולת, אלא בעובד שהועסק בעבודות שמירה, ואשר פעל אף פעל לגביית המגיע לו – תחילה בבית הדין לעבודה, ובהמשך בהגשת בקשת פירוק. זאת ואף זאת; מן הראוי לזכור, כי תביעת החוב המקורית של העובד לא הוגשה בעלמא, אלא התבססה על פסק-דין של בית הדין לעבודה.
בנסיבות המקרה, ובלא לקבוע מסמרות בשלב זה אעיר, כי יתכן מאד ולו היה מוגש ערעור במועד, לא ניתן היה לומר כי סיכוייו להתקבל קלושים, וזאת בלשון המעטה; יתכן אף יתכן, כי במסגרת הדיון בערעור, היה בית המשפט מורה למבקשים לשוב ולהגיש תביעת חוב מתוקנת, בתוספת אי-אלו מסמכים, וזאת בכפוף לתשלום אי-אלו הוצאות שיהלמו את המחדל מחד גיסא, ואת זהות התובע (עובד מן השורה, אשר יש רגליים לסברה כי שכרו לא שולם לו) מאידך גיסא.
נוכח כל האמור לעיל, ואף במטרה ליעל את ההליכים ולחסוך מכל הצדדים התדיינויות נוספות והוצאות, יתכבדו המבקשים, המנהל המיוחד וכונס הנכסים הרשמי ויבהירו, תוך 7 ימים, האם מסכימים הם כי אפסוק בערעור על דרך הפשרה, וזאת בהתאם לסעיף 79א לחוק בתי המשפט.
המזכירות תודיע לצדדים את החלטתי.
ניתן היום, ד' חשון תשע"א, 12 אוקטובר 2010, בהעדר הצדדים.