מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> דהאן נ' כל מוביל בע"מ - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

דהאן נ' כל מוביל בע"מ

תאריך פרסום : 10/01/2011 | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות קריות
17073-08-09
10/01/2011
בפני השופט:
עפרה אטיאס

- נגד -
התובע:
גבריאל דהאן
הנתבע:
כל מוביל בע"מ

החלטה

מונחת בפניי בקשה של הנתבעת לדחיית התביעה וחיוב התובע בהוצאות לאור תוצאות פסק הבוררות שניתן ע"י ועדה מקצועית של איגוד שמאי הביטוח וכן בקשה של התובע לביטול פסק הבוררות, בין היתר מטעמים של ניגוד עניינים וחוסר תום לב.

דין שתי הבקשות להדחות.

עסקינן בבוררות לפי סעיף 65 לחוק בתי המשפט[נוסח משולב] התשמ"ד -1984.

דין פסק בורר שכזה, פרט לענין ערעור, כדין פסק דין של בית המשפט לתביעות קטנות.

הוראת סעיף 65 (ב) לחוק בתי המשפט קובעת כי הוראות חוק הבוררות התשכ"ח- 1968 למעט סעיפים 23 עד 29 ו- 31 עד 35 יחולו על בוררות לפי סעיף זה ככל שהן נוגעות לענין.

מכאן, שסעיף 24 לחוק הבוררות לפיו רשאי בית המשפט לבטל את פסק הבוררות , כולו או חלקו, לתקנו או להחזירו לבורר אינו חל על פסק בוררות שכזה. על פסק בוררות שכזה גם אין זכות ערעור.

גם אלו היתה סמכות לבית משפט זה לבטל את פסק הבוררות, לתקנו או להשלימו, הרי שאין מקום לשמוע טענות מן הסוג שהעלה התובע בבקשתו, לענין חשש לניגוד עניינים וחוסר תו"ל של הבוררים, רק לאחר שפסק הבוררות לא נשא חן בעיניו. התובע כלל לא טורח לציין בבקשתו מדוע נודעו לו העובדות שעליהן מושתת בקשתו ומדוע העלה טענות אלו רק לאחר קבלת פסק הבוררות.

הערות הבוררים בשולי פסק הבוררות כי ניתן היה לשפץ את הטורבו ולא להחליפו מחדש, צויינו אגב אורחא, הן אינן מהוות חלק מכתב התביעה ועילת התביעה וככאלו חורגות מסמכותם של הבוררים.

אשר על כן, שתי הבקשות- נדחות.

ניתנה היום, ה' שבט תשע"א, 10 ינואר 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ