ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
45335-06-12
12/09/2013
|
בפני השופט:
סיגל דוידוב-מוטולה
|
- נגד - |
התובע:
יוסף דגא
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
|
|
החלטה
המומחה הרפואי – פרופ' רחמים בן יוסף – מתבקש להשיב על שאלות הבהרה שהפנו הצדדים בקשר לחוות דעתו בתיק זה, כדלקמן:
1.מצ"ב חוות דעתו של ד"ר טמיר גפן וכן חומר רפואי מבית החולים אסותא, שככל הנראה לא צורפו מחמת טעות להחלטה מיום 9.5.13. אנא התייחס למסקנותיו של הרופא התעסוקתי ד"ר גפן. האם אתה יכול לאשר את סבירות מסקנותיו של ד"ר גפן בדבר מידת התרומה של החשיפה התעסוקתית להופעת המחלה במועד שהופיעה?
2.בחוות דעתך ציינת כי הן העישון והן החשיפה התעסוקתית מהווים גורמי סיכון משמעותיים למחלה זו כאשר רמת הקרציוגניות לפי IARC היא 1 לעישון ו – A-B 2 לחשיפה התעסוקתית. האם נכון לומר שכל אחד משני גורמי הסיכון המשמעותיים שציינת (חשיפה תעסוקתית ועישון) – יש בו סיכון משמעותי לכשעצמו לגרימת המחלה?
3.האם נכון לומר כי "סיכון משמעותי לגרימה" משמעו שסביר יותר שהחומר יגרום למחלה מאשר שלא יגרום לה?
4.בהתקיים שני גורמי הסיכון יחד – האם נכון יהיה לומר כי קיימת ביניהם האדרה הדדית אשר מעלה את הקרצינוגניות של שני הגורמים?
5.האם נכון לומר כי דירוג A2 וגם B הוא דירוג של מידת הקרצינוגניות ונמצא בטווח החומרים גורמי הסרטן ולא בטווח התחתון של החומרים שאינם גורמי סרטן?
6.בתשובה 4 הינך משיב כי "מכאן אני מסיק שתרומתם אמנם קיימת, אך פחותה (משמעותית) מהעישון". נא כמת באחוזים את תרומת העישון ואת תרומת החומרים הרעילים.
מזכירות בית הדין תשלח למומחה יחד עם החלטה זו את התיק הרפואי, ותוודא טרם לכן כי מצויים בו כל המסמכים שפורטו בהחלטת המינוי המקורית. כן תשלח למומחה את חוות דעתו של ד"ר טמיר גפן ואת המידע מבית החולים אסותא (שהוגשו לתיק בית הדין ביום 7.2.13).
המומחה מתבקש לוודא כי כל המסמכים המצוינים בהחלטת המינוי וכן בהחלטה זו מצויים בידיו, טרם מתן תשובותיו לשאלות ההבהרה.
התיק יובא לעיוני ביום 20.10.13.
ניתנה היום, ח' תשרי תשע"ד, (12 ספטמבר 2013), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת