חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

דבאח נ' מועצה מקומית דיר אל אסד ואח'

תאריך פרסום : 23/03/2012 | גרסת הדפסה
ס"ע
בית דין אזורי לעבודה חיפה
41488-05-10,55612-10-10
18/03/2012
בפני השופט:
שגית דרוקר

- נגד -
התובע:
סעיד דבאח
הנתבע:
1. מועצה מקומית דיר אל אסד
2. מועצה מקומית מג'ד אל כרום
3. מדינת ישראל

החלטה

1.בתאריך 25.1.12 הגיש התובע בקשה לתיקון כתב תביעה בצירוף נוסח כתב תביעה המתוקן, כאשר התיקון בא לידי ביטוי במחיקת הנתבעת 3 כצד להליך, צמצום חלק מרכיבי התביעה וחידוד העילות המשפטיות על בסיסם תובע התובע הסעדים הנתבעים על ידו.

2.בהתאם להחלטת ביה"ד מיום 26.1.12 הגישה הנתבעת 2 תגובתה ביום 15.2.12 לפיה מתנגדת היא לבקשה לתיקון כתב התביעה ומחיקת הנתבעת 3 במסגרתה טענה כי הבקשה הוגשה לאחר שבעבר הוגשו מספר תביעות על ידי התובע שאוחדו יחדיו. מאז הגשת התביעה הראשונה החליף התובע את ייצוגו מספר פעמים. לגופו של עניין לא חל כל שינוי בשכר התובע ועל כן לא ברור מדוע נזקק התובע להגשת טיוטת כתב תביעה רביעי במספר ומדוע לא ניתן היה להכליל כל רכיבי התביעה במסגרת כתב התביעה המקורי.

3.בו ביום הגישה הנתבעת 1 תגובתה לבקשה במסגרתה טענה כי היא מצטרפת לתגובת הנתבעת 2.

4.הנתבעת 3 הגישה תגובתה ביום 19.2.12 לפיה היא אינה מתנגדת למחיקתה מהתיק שכן ממילא הסעד המבוקש אינו מופנה כלפיה והיא איננה נמצאת במעמד נתבעת במובנו הרגיל שכן לא היתה מעסיקת התובע ועל כן אינה חבה לא כספים עם זאת התנגדה הנתבעת ל-3 לתיקון כתב התביעה לגופו.

5.תקנה 41 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין) תשנ"ב-1991 קובעת כי בית הדין או הרשם רשאי בכל עת להתיר לכל אחד מבעלי הדין לתקן את כתבי טענותיו.

6.הכלל בנוגע לתיקון כתבי טענות הינו האם מעמיד הנוסח המתוקן את הפלוגתא האמיתית לדיון והאם יהיה בתיקון כדי לגרום לצד השני עוול שפיצוי כספי לא יוכל לתקן (כגון כאשר מועלת טענה השוללת את זכות הצד שכנגד להתגונן בטענת התיישנות).

7.בעניננו וכאשר המדובר בשלב מקדמי של הדיון ולאור ההלכות בנוגע לתיקון כתבי טענות, איננו מוצאים מקום שלא להעתר לבקשה לתיקון כתב התביעה בפרט כאשר התובע בעצמו לא הבהיר טענותיו במסגרת כתבי טענותיו המקוריים כאשר במסגרת טיוטת כתב התביעה המתוקן נפרשה המסכת המשפטית על בסיסה נתבעו הסעדים שפורטו ויש בכך כדי לייעל את ההליכים גם להמשך בירור התביעה.

8.באשר לנתבעת 3 – מאחר ולא קיימת עילת תביעה כנגד הנתבעת 3 ולא נתבע סעד כנגד נתבעת זו אין מקום להותרתה כנתבעת בתיק עם זאת סבור ביה"ד כי לאור טענות הצדדים לפיהם לנתבעת 3 המידע הנדרש והמצוי בידיעתה והנתונים הרלבנטים בעניינו של התובע כאשר התובע עצמו מבסס תביעתו על חוזרים שהוציאה הנתבעת 3 אותם היה על הנתבעות ליישם בעניינו כאשר על בסיסם סומך הוא בין היתר הסעדים בתביעתו ואף הנתבעת 3 עצמה טענה במסגרת תגובותיה הקודמות כי גורמים במשרדה היו מעורבים בהחלטות שהתקבלו בעניינו של התובע סבור ביה"ד כי על הנתבעת 3 להגיש את עמדתה ביחס לתביעה וטענות הצדדים.

9.לאור האמור לעיל הנני נעתרת לבקשה.

10.המשיבות-הנתבעות רשאיות להגיש כתבי הגנה מתוקנים, אם רצונן בכך, בתוך 30 יום מקבלת החלטה זו.

11.המדינה תגיש עמדתה תוך 30 יום מיום שבו יוגשו כתבי הגנה מטעם הנתבעות או מיום שיחלוף המועד להגשת אלה.

12.התובע יוכל לזמן עד מטעם המדינה במסגרת שלב ההוכחות.

13.בשל העובדה כי הנתבעות נדרשו להגיש מספר כתבי הגנה ותגובות לבקשה ישלם התובע לכל אחת מהנתבעות הוצאות בסך 500 ₪.

14.ניתן בזאת צו הדדי לגילוי ועיון הדדי במסמכים, תוך 30 יום מיום שנקבע להגשת כתבי הגנה או מיום שבו יוגשו אלה ככל שיוגשו קודם למועד שנקבע.

15.ב"כ התובע יגיש תצהירי עדות ראשית מטעמו, תוך 60 יום מהיום שנקבע להגשת כתבי הגנה או מיום שיוגשו כתבי הגנה ככל שיוגשו קודם למועד שנקבע. לתצהירים יצורפו כל המסמכים עליהם מתבססת תביעתו.

עותק ישלח ישירות לב"כ הנתבעות.

ב"כ הנתבעות יגישו תצהירי עדות ראשית מטעמם, תוך 30 יום מיום קבלת תצהירי התובע. לתצהירים יצורפו כל המסמכים עליהם מתבססת הגנתם.

עותק ישלח ישירות לב"כ התובע.

16.לא הוגשו תצהירי התובע במועד, תמחק התובענה על הסף עפ"י תקנה 44 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין) תשנ"ב-1992. לא הוגשו תצהירי הנתבעות במועדם, יראה הדבר כאילו אין בדעת ב"כ הנתבעת להביא ראיות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ