מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> דאדי נ' הופרט ואח' - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

דאדי נ' הופרט ואח'

תאריך פרסום : 18/07/2010 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חיפה
2734-09-09
15/07/2010
בפני השופט:
מעין צור

- נגד -
התובע:
1. יורם דאדי 2.סיגל דאדי
הנתבע:
1. יעל הופרט
2. עמית הופרט

החלטה

בענין: בקשה/הבהרה לענין תיקון כתב התביעה

ראשיתה של תביעה זו הינה בהגשת שיק בסכום של 5,000 ₪ לביצוע בלשכת ההוצל"פ, על ידי תובע 1 (להלן: "התובע") נגד נתבעים 1 ו-2 (להלן: "הנתבעים").

הנתבעים הגישו התנגדות לביצוע השטר, שהועברה לטיפולו של כב' הרשם זיתוני. ביום 12.1.10 התקבלה ההתנגדות. נוכח סכום השיק, הועבר התיק לדיון בסדר דין מהיר.

התובע הגיש בקשה להעברת ההליך לסדר דין רגיל. ביום 23.2.10 קיבלתי את הבקשה, וקבעתי, כי "התיק יועבר לדיון כתיק אזרחי בסדר דין רגיל".

ביום 1.6.10 הוגש כתב תביעה מתוקן. לכתב התביעה המתוקן צורפה תובעת נוספת, צורף נתבע נוסף, סכום התביעה תוקן ל-120,000 ₪, ומהות התביעה תוקנה ל"חוזית, נזיקית". כתב התביעה המתוקן הוגש מבלי שהוגשה בקשה לבית המשפט להתיר תיקונו, ומבלי שניתנה רשות לתקנו.

ביום 29.6.10 הוריתי לתובע להסביר מכוח מה הוגש כתב התביעה המתוקן.

לאחר שעיינתי בבקשת התובעים סבורה אני, כי אין מקום להתיר את התיקון המבוקש בכתב התביעה. נימוקי יפורטו להלן.

בקשה לביצוע שטר, והתנגדות לביצועו, מוגשות לפי סעיף 81א לחוק ההוצאה לפועל. בהתאם להוראות הסעיף, כאשר מוגשת התנגדות, על ראש ההוצאה לפועל לעכב את הביצוע, עד להחלטת בית המשפט.

תוצאתו של הדיון בבית המשפט הינה החלטה אם ימשכו ההליכים בתיק ההוצאה לפועל, או שהתיק יסגר.

עיון בכתב התביעה המתוקן מצביע על כך, שהצדדים לו אינם אותם צדדים לתיק ההוצל"פ, סכומו שונה, הוא אינו כולל עילה שטרית, ואינו כולל בקשה להמשיך בהליכי ביצוע השיק בהוצל"פ! למעשה, אין מדובר בתביעה מתוקנת, אלא בתביעה חדשה, הכוללת צדדים חדשים, עילות אחרות וסעד אחר.

בסעיף 11 לבקשתם מציינים התובעים: "למעלה מן הצורך יאשרו התובעים כי אין כל מניעה מצידם כי לנתבעים תינתן ההזדמנות הנדרשת לצורך הגשת כתב הגנה לכתב התביעה המתוקן, ובלבד שכתב הגנה זה ישען על העובדות שנכללו בתצהירם של הנתבעים ואשר עליו נחקרה כבר הנתבעת 1". דהיינו לא די בכך, שהתובעים מבקשים להגיש תביעה חדשה לחלוטין, אלא הם מבקשים להגביל את הנתבעים בהגנתם, לרבות את הגנתו של נתבע 3, שצורף בכתב התביעה המתוקן. ברי, כי הדבר אינו הגיוני.

עוד טוענים התובעים, כי אי התרת תיקונו של כתב התביעה יחייב את הצדדים לנהל שני הליכים נפרדים. דווקא לאורו של כתב התביעה המתוקן, טענה זו אינה במקומה, שכן בכתב התביעה המתוקן זנחו התובעים לחלוטין את הבקשה לביצועו של השיק, ואם כך יכולים הם לבקש למחוק את תביעתם בתיק זה, דבר שיוביל לסגירתו של תיק ההוצל"פ, ולהגיש את תביעתם החדשה נגד הנתבעים במסגרת תיק אחר.

לאור האמור לעיל, אני דוחה את הבקשה לתיקון כתב התביעה.

ניתנה היום, ד' אב תש"ע, 15 יולי 2010, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ