ת"א
בית משפט השלום חיפה
|
2734-09-09
15/07/2010
|
בפני השופט:
מעין צור
|
- נגד - |
התובע:
1. יורם דאדי 2.סיגל דאדי
|
הנתבע:
1. יעל הופרט 2. עמית הופרט
|
|
החלטה
בענין: בקשה/הבהרה לענין תיקון כתב התביעה
ראשיתה של תביעה זו הינה בהגשת שיק בסכום של 5,000 ₪ לביצוע בלשכת ההוצל"פ, על ידי תובע 1 (להלן: "התובע") נגד נתבעים 1 ו-2 (להלן: "הנתבעים").
הנתבעים הגישו התנגדות לביצוע השטר, שהועברה לטיפולו של כב' הרשם זיתוני. ביום 12.1.10 התקבלה ההתנגדות. נוכח סכום השיק, הועבר התיק לדיון בסדר דין מהיר.
התובע הגיש בקשה להעברת ההליך לסדר דין רגיל. ביום 23.2.10 קיבלתי את הבקשה, וקבעתי, כי "התיק יועבר לדיון כתיק אזרחי בסדר דין רגיל".
ביום 1.6.10 הוגש כתב תביעה מתוקן. לכתב התביעה המתוקן צורפה תובעת נוספת, צורף נתבע נוסף, סכום התביעה תוקן ל-120,000 ₪, ומהות התביעה תוקנה ל"חוזית, נזיקית". כתב התביעה המתוקן הוגש מבלי שהוגשה בקשה לבית המשפט להתיר תיקונו, ומבלי שניתנה רשות לתקנו.
ביום 29.6.10 הוריתי לתובע להסביר מכוח מה הוגש כתב התביעה המתוקן.
לאחר שעיינתי בבקשת התובעים סבורה אני, כי אין מקום להתיר את התיקון המבוקש בכתב התביעה. נימוקי יפורטו להלן.
בקשה לביצוע שטר, והתנגדות לביצועו, מוגשות לפי סעיף 81א לחוק ההוצאה לפועל. בהתאם להוראות הסעיף, כאשר מוגשת התנגדות, על ראש ההוצאה לפועל לעכב את הביצוע, עד להחלטת בית המשפט.
תוצאתו של הדיון בבית המשפט הינה החלטה אם ימשכו ההליכים בתיק ההוצאה לפועל, או שהתיק יסגר.
עיון בכתב התביעה המתוקן מצביע על כך, שהצדדים לו אינם אותם צדדים לתיק ההוצל"פ, סכומו שונה, הוא אינו כולל עילה שטרית, ואינו כולל בקשה להמשיך בהליכי ביצוע השיק בהוצל"פ! למעשה, אין מדובר בתביעה מתוקנת, אלא בתביעה חדשה, הכוללת צדדים חדשים, עילות אחרות וסעד אחר.
בסעיף 11 לבקשתם מציינים התובעים: "למעלה מן הצורך יאשרו התובעים כי אין כל מניעה מצידם כי לנתבעים תינתן ההזדמנות הנדרשת לצורך הגשת כתב הגנה לכתב התביעה המתוקן, ובלבד שכתב הגנה זה ישען על העובדות שנכללו בתצהירם של הנתבעים ואשר עליו נחקרה כבר הנתבעת 1". דהיינו לא די בכך, שהתובעים מבקשים להגיש תביעה חדשה לחלוטין, אלא הם מבקשים להגביל את הנתבעים בהגנתם, לרבות את הגנתו של נתבע 3, שצורף בכתב התביעה המתוקן. ברי, כי הדבר אינו הגיוני.
עוד טוענים התובעים, כי אי התרת תיקונו של כתב התביעה יחייב את הצדדים לנהל שני הליכים נפרדים. דווקא לאורו של כתב התביעה המתוקן, טענה זו אינה במקומה, שכן בכתב התביעה המתוקן זנחו התובעים לחלוטין את הבקשה לביצועו של השיק, ואם כך יכולים הם לבקש למחוק את תביעתם בתיק זה, דבר שיוביל לסגירתו של תיק ההוצל"פ, ולהגיש את תביעתם החדשה נגד הנתבעים במסגרת תיק אחר.
לאור האמור לעיל, אני דוחה את הבקשה לתיקון כתב התביעה.
ניתנה היום, ד' אב תש"ע, 15 יולי 2010, בהעדר הצדדים.