אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ג'הג'אה נ' המוסד לביטוח לאומי

ג'הג'אה נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 04/11/2013 | גרסת הדפסה

ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
51385-05-13
27/10/2013
בפני השופט:
אסף הראל

- נגד -
התובע:
ס.ג.
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי

החלטה

התובעת הגישה תביעה להכרה בזכאותה לקצבת שארים, בעקבות פטירתו של בעלה המנוח. בבקשתה מיום 22.10.13 עתרה היא לפטור את הכומר הארכימנדריט פילותיוס- אב בית הדין הכנסייתי של העדה היוונית האורתודוכסית בעכו (להלן- הכומר), אשר במכתבו מיום 9.7.2002 אישר כי התובעת שבה לגור עם בעלה המנוח מיום 4.8.00 ועד לפטירתו ביום 26.10.00 (להלן- המכתב)- מהגשת תצהיר וממתן עדות בפני בית הדין. התובעת לא נימקה מהו הטעם העומד בבסיס בקשתה.

בתגובתו מיום 27.10.13 השיב הנתבע כי אין לו כל התנגדות כי הכומר יוזמן למתן עדות מבלי שיגיש תצהיר מטעמו, ובלבד שיביא עמו לדיון את כל המסמכים הרלבנטיים שברשותו, ושבהסתמך עליהם ערך את המכתב. לאחר שעיינתי בבקשת התובעת ובתגובת הנתבע באתי לכלל מסקנה כי יש מקום לקבל את הבקשה בחלקה.

בכל הנוגע לבקשה לפטור את הכומר מהגשת תצהיר- משהנתבע נתן הסכמתו לעניין, אקבל את בקשת התובעת בעניין זה.

באשר לבקשת התובעת לפטור את הכומר ממתן עדות - לא מצאתי כי יש לקבלה. ככלל, לא נראה כי ישנה מניעה להעיד איש דת ולבקש כי ימסור מידע המצוי בידיעתו האישית (עא 717/71 ניקולא נ' האפוטרופוס לנכסי נפקדים, פ"ד כז(1) 682 (1973); סעיף 172 לתקנות הסדר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984). התובעת לא הצביעה על מקור נורמטיבי מכוחו יש מקום לפטור את הכומר ליתן עדות בבית הדין.

לפיכך, ככל שהתובעת מבקשת להסתמך על המסמך מיום 9.7.02 בחתימת הכומר, אין מקום לפטור את עורכו מלהעיד בפני בית הדין. בהתאם לבקשת הנתבע, יהא על הכומר להביא עמו את כל המסמכים הרלבנטיים שברשותו, אשר בהסתמך עליהם ערך את מכתבו.

לאור האמור בהחלטה זו, עד יום 1.12.13 תגיש התובעת בקשה מעודכנת לזימון עדים מטעמה.

ניתנה היום, כ"ג חשון תשע"ד, (27 אוקטובר 2013), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ