חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

גרומן איריס נ' חברת החשמל לישראל בע"מ

תאריך פרסום : 20/10/2011 | גרסת הדפסה
ס"ע
בית דין אזורי לעבודה חיפה
3364-08
16/10/2011
בפני השופט:
מיכל פריימן

- נגד -
התובע:
גרומן איריס
הנתבע:
חברת החשמל לישראל בע"מ

החלטה

לפני בקשת התובעת לאפשר לה הגשת ראיה נוספת וזאת, לאחר שנסתיימו ההוכחות ולאחר שהוגשו לתיק סיכומי הצדדים.

רקע וטיעוני הצדדים:

1.ביום 06.03.11 נסתיים שלב ההוכחות ונקבע מועד להגשת הסיכומים. סיכומי התובעת הוגשו ביום 27/4/11 וסיכומי הנתבעת ביום 5/6/11. התובעת הגישה סיכומי תשובה ביום 20/6/11.

2.ביום 8.08.11, לאחר הגשת הסיכומים, הוגשה בקשה זו להתיר לתובעת הגשת ראיה נוספת, תוך שהראיה האמורה צורפה לבקשה.

המדובר במסמך אשר הגיע לידי התובעת עוד בחודש 4/11 והמעיד כי ביום 4.04.11 יצא "קול קורא" מחברת החשמל לקבל הצעת מועמדות לתפקיד סגן מנהל היחידה לניהול המערכת ליצרני חשמל פרטיים, במעמד של סגן מנהל אגף. התובעת מציינת בבקשתה כי מהלך זה נעצר ונמצא בבדיקה באגף הביקורת הפנימית.

3.לטענת התובעת, לאחר סיום שמיעת הראיות בתיק "ביום 24.04.11 או בתאריך סמוך לכך" התקבלה אצלה מעטפה אנונימית ובה העתק המזכר.

לטענת התובעת, למסמך זה משמעות גדולה שכן הוא מהווה הוכחה חותכת להתנהלות בחוסר תום לב של הנתבעת, לפיכך, ביקשה לאפשר הגשתה של הראיה.

עוד מבקשת התובעת בבקשה, להזמין את נציג המבקר הפנימי של הנתבעת שיביא את דו"ח הביקורת המתייחס ל"קול קורא" הנ"ל.

4.לטענת הנתבעת יש לדחות הבקשה.

משתמה מסכת הבאת הראיות והצדדים הגישו סיכומים ומשלא הובא כל נימוק מספק מדוע יש לפתוח כעת מחדש את כל מסכת הבאת הראיות, הרי שיש לדחות הבקשה.

עוד הוסיפה הנתבעת, כי אותה "ראיה חדשה" מצויה בידיה של התובעת כארבעה חודשים והיא לא טרחה להתייחס לעניין זה במסגרת סיכום טענותיה. כן ציינה, כי יש לדחות את הבקשה בשל צירוף הראיה שלא כדין לבקשה ובהעדר רלבנטיות להליך.

הנתבעת מתנגדת לבקשה לקבלת דוחות יחידת הביקורת הפנימית, לרבות זימון נציגי יחידת הביקורת הפנימית להעיד בבית הדין מאחר ועל פי חוק הביקורת הפנימית, תשנ"ב - 1992, דו"ח שהכין המבקר הפנימי במילוי תפקידו לא ישמש ראיה בהליך משפטי.

5.בתגובה שהגישה התובעת טענה כי השתהתה בהגשת הראיה מהטעם שביקשה לבדוק מהימנותה וכי הראיה רלבנטית להליך מאחר ומדובר בהעלמת עובדות מהותיות מבית הדין כאשר פחות מחודש לפני הוצאת המזכר העיד מר בכר בפני בית הדין כי עד למועד עדותו לא יצא המינוי אל הפועל. התובעת טוענת, כי הנתבעת המתינה בחוסר תום לב עד לסיום העדויות כדי להוציא את המזכר והמכרז לתפקיד.

לעניין דו"ח הביקורת, הסכימה התובעת כי לא ניתן להגיש את הדו"ח כראיה, אך היא מבקשת "לגלות" את דו"ח הביקורת על מנת שתוכל לעניין בו.

הכרעה

7.הכללים הנוגעים להגשת ראיות נוספות נקבעו בפסיקה, ועיקרם:

יש לבחון את חשיבות הראיה, את הסיבה לאי הגשתה במועד מוקדם יותר (דהיינו: האם ניתן היה להביא הראיה בשלבי הגשת הראיות), ואת תרומתה לגילוי האמת ועשיית צדק

( ר' ע"א 188/89 עזאיזה נגד המועצה המקומית כפר דבוריה פ"ד מז(1) 661 בעמ' 662).

בנוסף, יש לשקול את ההשלכה שתהיה לראיות הנוספות על הצד השני מבחינת יכולתו להפריכן ( ר' ע"א 391/80 לסרסון נגד שיכון עובדים בע"מ פ"ד לח(2) 237 בעמ' 243).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ