מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> גרבי נ' בר-אל - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

גרבי נ' בר-אל

תאריך פרסום : 18/10/2010 | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום תל אביב - יפו
8990-08-10
17/10/2010
בפני השופט:
רחל ערקובי

- נגד -
התובע:
ציון בר-אל
הנתבע:
אליהו גרבי

החלטה

בפניי התנגדות לביצוע שטר.

המצהיר נחקר, ובאי כוח הצדדים סיכמו טענותיהם בעל פה.

המבקש טוען, כי השיק שניתן הינו שיק לביטחון שנמסר להבטחת החזרתה של ערבות בנקאית שניתנה לטובת פרויקט משותף, וכי הערבות הבנקאית הוחזרה ומשכך היה על התובע להחזיר את השיק שניתן לביטחון.

עיון בתצהירו של הנתבע יגלה, כי בין הצדדים נחתם הסכם, על פיו הוסכם להתחלק ברווחים בפרויקט שביצע הנתבע, ואשר לטובתו הועמדה על ידי התובע או מי מטעמו ערבות בנקאית.

על גבי השיק נרשם כי המדובר בשיק לביטחון, והשאלה הינה, בגין מה ניתן שיק לביטחון זה.

במסגרת התצהיר כאמור, מעלה הנתבע טענה, על פיה השיק לביטחון נמסר לטובת הבטחת ערבות בנקאית שניתנה על ידי התובע לטובת הפרויקט.

הנתבע נחקר על תצהירו זה, ובחקירתו קרסה טענתו זו, היינו שהשיק ניתן להבטחת החזרת הערבות הבנקאית.

הנתבע נשאל, כיצד יתכן והתנאי האמור, היינו, שהשיק ניתן להבטחת החזרת הערבות הבנקאית לא נרשם, והשיב:

"לא יודע אם בהסכם שלי איתו יש בכלל משהו לגבי הערבות. גם הערבות לא כתובה. השיק כתוב. קיבלתי ערבות ונתתי לו... לא יודע למה לא כתבתנו בהסכם."

(עמוד 2 לפרוטוקול מיום 17.10.2010 שורות 21-22).

כלומר, לגרסת הנתבע בחקירתו, ההסכם אינו כולל את נושא הערבות, והשיק.

והנה הסתבר כי בין הצדדים נחתם מסמך נוסף, הסכם, מש/4, שהינו הסכם הנוגע לערבות.

לא זו אף זו, בגין אותה ערבות, מושכנה בטוחה, בשטר משכון, מש/5, שטר משכון שהנתבע חתם עליו, והמשכון בוטל, מש/6.

קיים הסכם הנוגע לערבות הבנקאית, קיימת בטוחה הנוגעת לערבות הבנקאית, קיים אישור על ביטול הבטוחה, המשכון, לאחר החזרת הערבות הבנקאית.

הטענה, כי השיק ניתן להבטחת החזרת הערבות הבנקאית, והדבר לא נרשם משום שהצדדים לא העלו את נושא הערבות בנקאית על כתב, טענה זו קרסה.

הסתבר בחקירת הנתבע, כי טענתו שהשיק ניתן להבטחת החזרת הערבות הבנקאית אינה מתיישבת עם המסמכים שהנתבע אישר שהוא חתום עליהם.

עוד יש לציין, כי בסעיפים 6-8 לתצהירו של הנתבע, הנתבע טוען, כי היה קיים הסכם לחלוקת רווחים, וכי שילם לתובע כספים שונים, בדמות של 50,000 ₪.

הנתבע לא מצרף אסמכתאות לתשלומים, אלא של 15,000 ₪ בלבד.

יותר מכך, הנתבע אינו מפרט, ולו תחילתו של פירוט, אם התובע זכאי לקבלת רווחים, מה היה היקף הפרויקט, מה היו ההכנסות, ומהי היתרה. אין כל פירוט מינימאלי כלשהו, ולא בכדי, הנתבע מצד אחד מאשר במפורש בסעיף 7 לתצהיר, כי התובע היה זכאי לקבלת רווחים מהפרויקט המשותף ומצד שני טוען כי לא היו כל רווחים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ