גמ"ר
בית משפט השלום באר שבע
|
7789-04-15
19/09/2016
|
בפני השופט:
אלון אופיר
|
- נגד - |
מאשימה:
פרקליטות מחוז דרום שלוחת לכיש בוכניק עו"ד בוכניק
|
נאשמים:
יואל פלקוביץ אורון עו"ד אורון
|
החלטה |
ביום רביעי האחרון (14.9.16) קיים בית המשפט ביקור בזירת התאונה זאת לאחר שפרשת ההגנה הסתיימה.
לצורך הביקור התבקש הנאשם וצוות ההגנה (מומחה ההגנה) , התובע ובוחן התאונה מטעם המשטרה להיערך בשעה 19:00 לביקור של בית המשפט במקום.
מאחר והפרקליטות הסכימה מבעוד מועד כי כלי הרכב (טרקטור + מקצרה) אשר היה מעורב בתאונה יושב לנאשם, התבקש הנאשם מראש להכין את כלי הרכב במקום לבחינה ושאלות של בית המשפט.
לזירת האירוע (רחוב השקד במושב אמונים) הגעתי כמתוכנן ביום 14.9.16 בשעה 19:00 טרם שקעה השמש וכאשר המקום היה עדיין מואר באור טבעי.
בחנתי את הטרקטור והמקצרה ונוכחתי מיד כי מבנה הפנסים המורכבים על חלקו האחורי של הטרקטור אינו זהה למבנה וכיוון הפנסים כפי שתועדו בצילום 5 ו- 6 של ת/15 מיד לאחר התאונה:
פנס אחורי ימני על כנף הטרקטור הוחלף לפנס מסוג אחר.
פנס אחורי שמאלי על כנף הטרקטור חוזק באופן בו אינו מוטה הוא כלפי האדמה אלא הפך ניצב לקרקע, ואילו הפרוז'קטור הימני מעל תיבת מושב הנהג קובע באלכסון לכיוון שמאל (ימין אם מסתכלים מכיוון חזית הטרקטור ולא מחלקו האחורי).
פניתי מיד לב"כ הצדדים (עו"ד בוכניק ועו"ד אורון) והצגתי בפניהם את ההבדל שבין ת/15 תמונה 5 ומצב התאורה על הטרקטור היום (סוג וכיוון הפנסים).
ב"כ הנאשם פנה בנוכחותי לנאשם וביקש לקבל במקום הסבר למצב המתואר לעיל. הנאשם הסביר כי כלי הרכב עבר מבחן רישוי וככל הנראה השינוי בוצע בו לצורך מעבר הרישוי.
בית המשפט הבהיר לצדדים כי במצב הנוכחי מצב התאורה בהכרח שונה מהמצב שחל ביום התאונה ולכן כל טענה של ההגנה או התביעה בעניין התאורה/הנראות בעקבותיה, תילקח בחשבון בהתחשב בממצא הנוכחי של מצב הפנסים.
בית המשפט ביקש את צוות ההגנה להדגים (בעוד הטרקטור והמקצרה נמצאים על שדה פתוח ולא על הכביש) את יכולת התמרון של הנהג את המחרשה בעודו יושב בתוך כלי הרכב.
נהג מטעם ההגנה (קרוב משפחה של הנאשם) הפעיל את הטרקטור (מסוג ג'ון דיר) מ.ר 1153555, זאת לבקשת בית המשפט, והדגים את יכולת התנועה או התזוזה של המחרשה שעה שהטרקטור אינו בתנועה.
כתוצאה מפעולות אלה ניתן היה לראות ולהבין את הדברים הבאים:
1. כאשר רתומה (מחוברת) המחרשה לטרקטור, יכול הנהג בעזרת ידית ומערכת הידראולית להזיז את המחרשה ימינה או שמאלה ביחס לחלקו האחורי של הטרקטור.
2. כאשר הטרקטור עומד והנהג מבקש להסיט את המחרשה ככל הניתן לאחור, אין אפשרות להסטה מלאה מבלי שחלק מהמחרשה יבלוט משמעותית מקצה הטרקטור לכיוון הכביש אלא אם הטרקטור יחל בתנועה ואז תנועת המחרשה עם הגלגלים שלה עצמה על הכביש תסיט את מלוא מיקום המחרשה לצד השני של הטרקטור.