|
תאריך פרסום : 10/06/2021
| גרסת הדפסה
ת"פ
בית המשפט המחוזי ירושלים
|
56142-10-19
08/06/2021
|
בפני השופטת:
תמר בר-אשר
|
- נגד - |
המאשימה:
מדינת ישראל עו"ד דקלה לוי-דמרי (פרקליטות מחוז ירושלים (פלילי))
|
הנאשם:
דיב עוודאללה עו"ד עאטף פרחאת
|
גזר דין |
בהתאם להכרעת הדין מיום 9.12.2020 הנאשם, יליד 1971 (כבן 50), הורשע על-פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון בעבירת התעללות בחסר ישע, לפי סעיף 368ג בחוק העונשין, התש"לז-1977 (להלן – החוק) ובעבירה של תקיפת חסר ישע בידי אחראי הגורמת חבלה של ממש, לפי סעיף 368ב(א) בחוק.
עיקרי הסדר הטיעון
- על פי הסדר הטיעון, שעליו חתומים הנאשם, בא-כוחו ובאת-כוחה של המאשימה, הנאשם חזר בו מכפירתו, הודה בעובדות כתב האישום המתוקן והורשע על-פיו. על-פי המוסכם בהסדר זה, ההגנה אינה יכולה לעתור לאי הרשעת הנאשם.
- בעניין העונש הוסכם כי המאשימה תעתור לקביעת מתחם עונש הולם בין 12 ל-30 חודשי מאסר בפועל, תעתור להשית על הנאשם 12 חודשי מאסר בפועל, הממוקם בתחתית המתחם העונש, וכן תעתור להשתת מאסר מותנה, קנס ופיצוי לנפגעת. עוד הוסכם כי ההגנה תהיה חופשית בטיעוניה לעונש וכי תוכל לבקש שתוגש חוות דעת מטעם הממונה על עבודות שירות, אשר אמנם הוגשה.
- בעניין תיאור האירועים אשר בעניינם הורשע הנאשם, הוסכם כי הצדדים לא יחרגו מעובדות כתב האישום המתוקן, לא יסתרו אותן ולא יוסיפו עליהן. עם זאת הוסכם, כי במסגרת טיעוני הצדדים לעונש, יוצגו תמונות החבלה בפניה של הנפגעת וסרטון המתעד את האירועים המתוארים בכתב האישום, בעוד ההגנה תהיה רשאית להפנות אל הסרטון הגולמי. כן הוסכם, כי הצדדים רשאים להביא ראיות קבילות ולזמן עדים בעניין העונש וכן להגיש תסקירים וחוות דעת מומחים על פי כל חוק, לרבות הצהרת הנפגעת על-פי סעיף 18 בחוק זכויות נפגעי העבירה, התשס"א-2001 (להלן – חוק זכויות נפגעי העבירה). לבקשת ההגנה ובהסכמת המאשימה, הוגש תסקיר מטעם שירות המבחן.
- במסגרת הסדר הטיעון, הודיעה המאשימה כי ההסדר נחתם לאחר שהמאשימה מלאה את חובתה לפי סעיף 17 בחוק זכויות נפגעי עבירה, וכן כי ההגנה מודעת לכך שנפגעת העבירה רשאית להתנגד להסדר ואף להציג את התנגדותה בפני בית המשפט.
- עוד נאמר, כי הוסבר לנאשם כי בית המשפט אינו קבול בהסדר הטיעון וכי אם יחרוג מההסדר לחומרה, תבחן המאשימה את עמדתה מחדש והיא אף עשויה להציג עמדה שונה לפני ערכאת הערעור, בנסיבות המתאימות ואם תשוכנע כי ישנם טעמים כבדי משקל המצדיקים זאת. ההגנה אישרה כי היא מודעת לכך שהתביעה אינה מתחייבת שלא לערער על גזר הדין, אם העונש שיושת על הנאשם יחרוג לקולה או אם יהיה נמוך מהעונש הראוי לפי שיטת המאשימה.
עובדות כתב האישום המתוקן
- ר' היא קשישה, ילידת חודש מאי 1930, כיום כבת 91, ניצולת שואה, אשר במועד האירוע כבר הייתה במצב דמנטי ובמצב סיעודי (להלן – הנפגעת). הנפגעת אינה מדברת, אינה מתקשרת עם הסביבה ויכולת התנועה שלה מוגבלת. במהלך שש השנים שקדמו לאירוע נושא האישום, היא שהתה במוסד 'הררית' בקיבוץ 'מעלה חמישה' המשמש בית סיעודי לקשישים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
הורד קובץ
לרכישה
הזדהה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה |
Disclaimer |
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.
|
שאל את המשפטן
יעוץ אישי
שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
|
|