תת"ע
בית משפט השלום לתעבורה בירושלים
|
838-03-11
12/07/2012
|
בפני השופט:
נאיל מהנא
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
מרוואן מווסווס
|
גזר דין |
הנאשם שלפני הורשע, על פי הודאתו, בעבירה של נהיגה ללא רישיון נהיגה. הנאשם אינו מורשה לנהוג, ומעולם לא קיבל רישיון נהיגה.
עבירות של נהיגה ללא רישיון נהיגה או בזמן פסילה הינן עבירות חמורות, הטומנות בחובן סיכונים רבים לבטחונם של נוסעים ברכב והולכי רגל (רע"פ 3878/05
בנגוזי נ' מדינת ישראל), והמצדיקות הטלת עונש מאסר בפועל גם כאשר מדובר בעבירה ראשונה (ע"פ (י-ם) 8392/04
עליאן נ' מדינת ישראל, ע"פ (י-ם) 2748/08
שוויקי נ' מדינת ישראל). עבירות אלו מצביעות על זלזול עמוק בחוק ובחובה הבסיסית המוטלת על הפרט לקיים את הכללים שהחברה קבעה להבטחת חייהם ושלומם של בני הציבור (ע"פ (ירושלים) 4218/09
מדינת ישראל נ' בן דוד). אדם הנוהג מבלי שיש בידיו רישיון נהיגה, לעיתים רבות אינו בקיא בחוקי התנועה ובאופן הפעלת הרכב, בכך יש כדי להוות סיכון ממשי ומיידי לכלל הציבור בכביש (עפ"ת (י-ם) 37090-05-10
עודה נ' מדינת ישראל ). יש בעבירות אלו לא רק דופי פלילי, אלא אף דופי מוסרי כפול: הסיכון לנהג עצמו ולעוברי הדרך, וכן קשיים במימוש פיצויים בעקבות תאונות הדרכים אם יתרחשו בעת הנהיגה (רע"פ 665/11
אבו עמאר נ' מדינת ישראל).
בטיעוניה לעונש ביקשה האמשימה להטיל על הנאשם מאסר בפועל, מאסר על תנאי, פסילה, פסילה על תנאי וקנס כספי.
ב"כ הנאשם ציין את נסיבותיו של הנאשם, מדובר בבחור צעיר בן 25 בעת ביצוע העבירה, לא יודע קרוא וכתוב וזו היתה הסיבה שבעטיה לא יכל להוציא רישיון נהיגה. לטענתו הנאשם רק הזיז את הקטנוע ועל כן יש לראות בכך לקולא. לנאשם אין עבר תעבורתי ומעולם לא היה במאסר. על כן, ביקש הסניגור שלא להשית על הנאשם עונש מאסר אולם אם יוחלט להטיל עונש מאסר אזי שמאסר זה ירוצה בעבודות שירות.
המדובר הוא בעבירה חמורה שהעונש המקובל בגינה לטעמי אמור לכלול רכיב של מאסר.
אינני יכול לקבל את הטענה כי נהיגת הנאשם בקטנוע למרחק קצר אמורה להקלה בחומרת העבירה.
"מה לי אם נהג משך דקה או משך שעה, אם נהג ברחוב צדדי או בכביש ראשי - החשוב הוא כי המבקש נהג ברכב על אף שנאסר עליו לעשות כן"
.
רע"פ 6894/09
פרץ נ' מדינת ישראל)
לאחר ששקלתי את טעוני הצדדים אני דן את הנאשם כלדקמן:
1. לתשלום קנס בסך 1,000 ש"ח אשר ישולם ב 4 תשלומים חודשיים החל מיום 15/08/12.
2. לפסילה מלקבל ו/או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים. הנאשם יפקיד רישיונו או אישור משרד הרישוי על העדר רישיון במזכירות בית המשפט לא יאוחר מיום 15/08/12.
3. לפסילה מלקבל או מהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים.
4. אני מצווה על מאסרו של הנאשם למשך 3 חודשים. המאסר ירוצה בדרך של עבודות שירות בהתאם לחוות דעת הממונה על עבודות שירות. הנאשם יתייצב בפני הממונה על עבודות שירות במפקדת מחוז דרום, יחידת עבודות שירות לצורך קליטה והצבה ביום 22/07/12 עד שעה 10:00.
5. אני מצווה על מאסרו של הנאשם למשך 3 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים, אם יעבור על הוראות סעיף 10 א' ו/או 67 לפקודת התעבורה תשכ"א-1961, שעניינם נהיגה בפסילת רישיון או נהיגה ללא רישיון נהיגה בתוקף.
משרד הרישוי יאפשר לנאשם לקבל שעורי נהיגה בלוויית מורה מוסמך ואף לגשת למבחן עיוני ומעשי בתקופת הפסילה, הכול בכפוף להוראות גזר הדין.
המזכירות תשלח העתק גזר הדין לממונה על עבודות השירות בשירות בתי הסוהר.
תוכן הדיון והוראות גזר הדין תורגמו לנאשם לערבית על ידי בא כוחו, ובית המשפט וידא כי הנאשם הבין היטב את האמור.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בירושלים תוך 45 יום מהיום.
ניתן היום, כ"ב תמוז תשע"ב, 12 יולי 2012, במעמד הנוכחים
שם קלדנית: