|
תאריך פרסום : 27/09/2012
| גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום באר שבע
|
25390-12-10
27/09/2012
|
בפני השופט:
אור אדם
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
ראפת אל עטאונה עו"ד אלעטאונה נאסר
|
גזר דין |
- הנאשם הורשע על פי הודאתו במסגרת הסדר הטיעון בכתב אישום מתוקן בעבירות של קשר לפשע וסיוע לגניבת רכב. כעולה מכתב האישום המתוקן ביום 18/12/10 קשר הנאשם קשר עם אחר לגנוב רכב מגדרה, הנאשם ושותפו יצאו למקום, שם סייע הנאשם לאחר לקחת את רכבם של המתלוננים, בכך ששותפו נכנס לרכב ללא רשות, והשניים נסעו עם הרכב הגנוב לכיוון מחסום שמעה בכוונה להעבירו לשטחי הרשות הפלסטינאית. במהלך הנסיעה עבר הנאשם לרכב אחר ושימש כרכב מוביל, אשר חצה את המחסום לפני הרכב הגנוב והאחר נתפס במחסום עם הרכב הגנוב.
- הטיעונים לעונש התקיימו ביום 5/10/11, אז ביקשה המאשימה לגזור את דינו של הנאשם לחומרה, לנוכח טיבה של העבירה והתסקיר השלילי. המאשימה ציינה כי מהתסקיר עולה שהנאשם מתקשה לווסת את דחפיו ואין כל המלצה טיפולית. התביעה הדגישה כי שירות המבחן המליץ להסתפק במאסר על תנאי, אולם עובדות כתב האישום הן חמורות, ועבירות של גניבת רכב הן בגדר מכת מדינה שיש למגר אותה על ידי ענישה מחמירה של מאסר בפועל, מאסר על תנאי, קנס, פיצוי ופסילה.
- הסנגור טען באותו דיון, כי יש לשמור על עיקרון האינדיבידואליות של הענישה. מדובר במעידה חד פעמית של בחור צעיר ללא עבר פלילי, הוא נגרר אחר האחר שהיה דומיננטי, אין סיכוי שהוא יחזור לסורו ולכן יש להסתפק בעונש צופה פני עתיד.
- באותו דיון סברתי כי ראוי להפנות את הנאשם לחוות דעת ממונה ולתסקיר משלים, לפני גזירת הדין.
- בדיון הנדחה ביום 23/1/12, חזרו שני הצדדים על עמדתם, כאשר המאשימה ביקשה לגזור מאסר בפועל ולו בעבודות שירות, ואילו הסנגור ציין כי התסקיר המשלים הינו תסקיר חיובי, וכעת יש גם אופציה טיפולית שלא הונחה בפני בית המשפט בתסקיר הקודם, ולכן יש מקום לאמץ את המלצות שירות המבחן, אשר יאפשרו לנאשם להיות אדם תורם לחברה.
- הנאשם עצמו הביע חרטה על המעשה, והבטיח שלא ישוב עוד לבית המשפט.
- תסקיר שירות המבחן מיום 26/9/11, מעלה כי הנאשם סיים 12 שנות לימוד עם תעודת בגרות ולאחר מכן עבד בעבודות מזדמנות עד שנפגע בתאונת דרכים בידו, והוא נזקק לתקופת שיקום ארוכה. שירות המבחן התרשם כי הנאשם מתקשה לתת אמון בגורמים המטפלים וכי הוא פועל באופן אימפולסיבי לצורך השגת מטרותיו. השירות מתרשם כי קיימת נזקקות להליך טיפולי עמוק ומשמעותי, אולם לנוכח עמדותיו של הנאשם אשר שלל צורך כזה, נמנע שירות המבחן מהמלצה טיפולית בעניינו והמליץ להסתפק במאסר על תנאי.
- תסקיר משלים מיום 18/1/12, מדגיש כי בהמשך הקשר החל הנאשם לשתף את הגורמים המטפלים באורחות חייו. הנאשם הביע נכונות להשתלב בקבוצת הכנה לטיפול, ולאחר מספר פעמים שלא הגיע הוא התחייב לקחת חלק בהליך הטיפולי בהמשך. בנסיבות אלה, המליץ שירות המבחן הפעם להסתפק בעונש של התחייבות ומאסר מותנה, כאשר לצד עונשים אלה יוטל צו מבחן אשר יחייב את הנאשם לקחת חלק בהליך הטיפולי.
- ההכרעה בתיק זה איננה פשוטה. עבירות של גניבת רכב הפכו למכת מדינה ובתי המשפט קבעו פעם אחר פעם, כי ראוי למגר תופעה פסולה זו על ידי ענישה מחמירה.
בית המשפט המחוזי בתל-אביב הדגיש את הדברים הבאים: "...עונשים קלים בשל עבירות רכב ובמיוחד בעבירות של גניבת רכב מהווים מסר הרתעתי שלילי. יש בכך אף מסר שלילי, מרפה ידיים, לרשויות אכיפת החוק המשקיעות מאמצים ומשאבים מרובים במניעה ובתפיסה של גנבי רכב, שכן מהמסר הזה משתמע כי המאמץ אינו מניב את התוצאה ההרתעתית הראויה, אם הוא מסתיים בסופו של דבר בענישה מופלגת לקולא. ענישה כזו סוטה ממדיניות ענישה ראויה, מהנחיות בית המשפט העליון ומכוונתו של המחוקק אשר גזר עונש של שבע שנות מאסר בשל העבירות הללו... ...ענישה ממוצעת של חודש עד שלושה חודשי מאסר על עבירה של גניבת רכב... ...מהווה ענישה הסוטה ממדיניות הענישה הראויה על-פי לשון החוק ורוחו ועל-פי פסיקת בית המשפט העליון..." (ע"פ (מח' ת"א) 71716/06
מדינת ישראל נ' מוחמד חדורה, (2007)).
בית המשפט המחוזי בבאר-שבע הוסיף: "העבירות הקשורות בכלי רכב - גניבה, פריצה וגניבה מתוכם הפכו למכת מדינה... ...החמרת העונשים הינה אחת הדרכים הדרכים להלחם בגל הגואה של גניבות כלי רכב..." (ע"פ (מח' ב"ש) 122/96
אמג'ד סמאמרה נ' מדינת ישראל, (1996)).
- נכון הוא כי מדובר בנאשם צעיר ללא כל עבר פלילי, אולם, מדובר בעבירות שבוצעו בצוותא, לאחר קשירת קשר, תוך שימוש ברכב מלווה והבאת הרכב הגנוב אל המחסום על מנת להעבירו לשטחי הרשות הפלסטינאית.
כל אלה הם גורמים לחומרה המחייבים ענישה משמעותית.
גם שיתוף הפעולה עם שירות המבחן ידע עליות ומורדות ולמעשה בתסקיר האחרון מדובר רק על נכונות לקחת חלק בהליך טיפולי, שעדיין לא באה לידי מימוש.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
הורד קובץ
לרכישה
הזדהה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה |
Disclaimer |
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.
|
שאל את המשפטן
יעוץ אישי
שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
|
|