מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> גזר דין בתיק ת"פ 1013-08 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

גזר דין בתיק ת"פ 1013-08

תאריך פרסום : 24/02/2013 | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום בית שמש
1013-08
07/05/2012
בפני השופט:
ירון מינטקביץ

- נגד -
התובע:
מ.י. לשכת תביעות ירושלים (פלילי)
עו"ד רות גורפיין
הנתבע:
אבבה אסנקאו
עו"ד ליאור פרי
גזר דין

1.      הנאשם הורשע על פי הודאתו בשני כתבי אישום. בת"פ 1013/08 הורשע הנאשם בכך שתקף ילד בן 8 ואיים על אמו וכן איים בפני שוטרים כי יהרוג את הילד בן ה 8 אם יפתח לו תיק. ב ת"פ 1219/09 הורשע הנאשם בכך שאיים על אביו כי יהרוג אותו.

2.      העבירות מושא כתב האישום בתיק 1013/08 נעברו בשנת 2007 והעבירה בתיק השני נעברה בשנת 2009. חלוף הזמן נבע מהתנהלותו של הנאשם אשר לא התייצב לדיונים וההליכים נגדו אף הותלו פעמיים.

3.      העבירות בהן הורשע הנאשם חמורות. במיוחד חמורה תקיפתו בסטירה ובבעיטה של ילד בן 8 ואיומים על אמו ברצח. חברה אינה יכולה להבליג על התנהלות כזו. גם איום ברצח על אביו של הנאשם יש בו חומרה רבה. מגיליון ההרשעות הקודמות עולה כי אלימות ואיומים אינם זרים לנאשם וכי הוא עבר עבירות דומות גם קודם לכן.

4.      ניתן היה לשקול להשית על הנאשם עונש מאסר בעבודות שירות אף הנאשם טען כי אינו יכול לבצע עונש כזה. ממסמך רפואי שהוגש וסומן נ'1 לא עולה שיש מגבלה שמונעת לרצות עונש בעבודות שירות ונראה כי מדובר בגישה כללית של הנאשם.

5.      לנוכח האמור לעיל אינני רואה מנוס מהטלת עונש מוחשי של מאסר בפועל קצר. מאסר מותנה אינו הולם את חומרת העבירות בהן הורשע הנאשם והנאשם אינו רוצה לבצע עבודות שירות. מתסקיר שירות המבחן עולה כי הנאשם גם אינו מתאים לבצע של"צ ואין המלצה כזו.

6.      לנוכח האמור לעיל אני משית על הנאשם עונש של 10 ימי מאסר בפועל וכן חודש מאסר אותו לא ירצה אלא אם יעבור עבירת אלימות או איומים נוספת בתוך שנתיים מהיום.

7.      תחילת ריצוי העונש ביום 1.7.12.  הנאשם יתייצב עד השעה 11:00 במגרש הרוסים בירושלים.

זכות ערעור לבית המשפט המחוזי תוך 45 יום מהיום.

<#4#>

ניתנה והודעה היום ט"ו אייר תשע"ב, 07/05/2012 במעמד הנוכחים.

ירון מינטקביץ, שופט

הוקלד על ידי: נעמי שמואל

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ