פ
בית משפט השלום באר שבע
|
5432-05
10/07/2006
|
בפני השופט:
ג. אמוראי
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל עו"ד פצ'בסקי שלומי
|
הנתבע:
משה דדון - בעצמו עו"ד אלקבץ יצחק
|
גזר דין |
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעובדות כתב האישום בעבירות הבאות: הפרת הוראה חוקית לפי סעיף 287(א) לחוק העונשין התשל"ז 1977 (להלן: "החוק"), פריצה לרכב בכוונה לבצע פשע לפי סעיף 413ו סיפא לחוק, גניבה מרכב לפי סעיף 413 ד (א) לחוק, חבלה במזיד לרכב לפי סעיף 413ה לחוק והחזקת סכין לפי סעיף 186 (א) לחוק.
ביום 16/05/05 הורה כבוד השופט אבו טהא במסגרת ב.ש 4626/05 כי הנאשם ישהה במעצר בית חלקי בין השעות 21:00 עד 6:00, בביתו ברחוב יעלים 106/31 בבאר שבע.
ביום 22/11/05 סמוך לשעה 01:50 ברחוב שי עגנון בבאר שבע, התפרץ הנאשם לרכב מסוג דייהטסו השייך לגב' מעיין חזיז וגנב מהרכב דיסקמן, נרתיק דיסקים, 14 דיסקים, פותחן בקבוקים, משקפי ראייה ונרתיק למשקפיים.
במעשיו המתוארים לעיל גרם הנאשם נזק במזיד ושלא כדין לרכב הנ"ל בכך שניפץ את החלון האחורי ימני באמצעות פלג, פתח את הדלת ונכנס פנימה.
בנוסף במעשיו לעיל החזיק הנאשם סכין ולא הוכיח כי החזיקה למטרה כשרה.
את המיוחס לו ביצע הנאשם בשל התמכרותו לסם מסוכן מסוג הרואין ולצורך מימון התמכרותו.
ב"כ המאשימה בטיעוניו לעונש מיום 26.06.2006 מציין כי הנאשם בעל עבר פלילי מכביד בעבירות רכוש, סמים ואף סחר בסמים. לחובתו של הנאשם 2 מאסרים מותנים ברי הפעלה. בשל חומרת העבירות עותרת המאשימה להשית על הנאשם עונש מאסר בפועל לתקופה ממושכת, להפעיל את התנאים באופן מצטבר, מאסר מותנה ארוך ומשמעותי.
מנגד ב"כ הנאשם עתר שלא למצות את הדין עם הנאשם. הנאשם מאז מעצרו נקי מסמים והיום הוא עוסק רוב היום בלימוד תורה. מדובר בנאשם עם נסיבות משפחתיות קשות.יש לשקול לטובת הנאשם את העובדה שהודה בעובדות כתב האישום.
הנאשם יליד 1966 כיום בן 40, רווק.
מתסקיר שרות המבחן עולה כי הנאשם ניהל אורח חיים התמכרותי שסבב סביב השגת הסם והשימוש בו.
"משה ריצה 11 מאסרים. לדבריו, השתלב באישפוזיות שלוש פעמים בניסיון להיגמל מסמים אך בכל פעם עזב את האישפוזית טרם הושלם הליך הגמילה. הוא מעולם לא פנה לטיפול במסגרת טיפולית זאת מאחר ואינו מאמין לדבריו ביכולתן של מסגרות אלה לסייע לו. משה מסר כי מאז מעצרו הוא נקי מסמים וזאת מאחר ועייף מאורח החיים ההתמכרותי והשולי. הוא עסוק במהלך מרבית שעות היום בקריאת תורה".
בנוסף "מעיון באינפורמציה המופיעה בתיקו בלטה העובדה כי במהלך מאסריו הוא מדווח על תחושת עייפות מאורח החיים העברייני, הוא מפסיק את השימוש בסמים ומדווח על כוונה לשנות את חייו. בפועל, עם שחרורו מהכלא, הוא חוזר כמעט באופן מיידי לשימוש בסמים ולניהול אורח החיים הנלווה. אנו סבורים כי דפוס זה הנו ביטוי לכוחותיו הדלים וכאשר הסמים זמינים לו, הוא מתקשה לשמר הימנעותו. לאור זאת אנו התרשמנו כי מאחר ודווקא בעיתות מאסר, הוא מצליח להתארגן בכוון של הפסקת השימוש ולפתח שאיפות לניהול אורח חיים נורמטיבי, יש חשיבות רבה לשלבו בגמילה וטיפול במסגרת שירות בתי הסוהר. אנו שוחחנו עמו על כך ומשה הביע נכונות והבנה כי יתכן כי דווקא בתנאים אלו יוכל לערוך שינוי ממשי בחייו".
ב"כ המאשימה הגיש גז"ד בת.פ 2576/02, מאסר על תנאי בר הפעלה בן 9 חודשים שניתן ע"י כב' השופט מגד בבית המשפט השלום בב"ש ביום 31.12.02.
בנוסף הגיש גז"ד בת.פ 1284/04 שניתן ביום 9.12.04 ע"י כב' השופט אבו טהא, תנאי בן 3 חודשים שלא יעבור עבירה בניגוד לסעיף 287.
הנאשם בעל עבר פלילי רב, לחובתו 16 הרשעות קודמות, שעיקרן עבירות רכוש וסמים כאשר ההרשעה האחרונה הינה מיום 9/12/04.
לנאשם שני תנאים ברי הפעלה:
1. בת.פ 2576/02 הנאשם נידון שם למאסר על תנאי בן 9 חודשים למשך 3 שנים מיום שחרורו, גזר הדין ניתן ביום 31.12.02 ע"י כב' השופט מגד. מאחר והעבירה בתיק הנוכחי בוצעה ביום 22.11.05, יוצא כי המאסר המותנה הינו בר הפעלה.
2. בת.פ 1284/04 הנאשם נידון שם למאסר על תנאי בן 3 חודשים למשך 3 שנים מיום שחרורו, גזר הדין ניתן ביום 09.12.04 ע"י כב' השופט אבו טהה. מאחר והעבירה בתיק הנוכחי בוצעה ביום 22.11.05, יוצא כי המאסר המותנה הינו בר הפעלה.
עפ"י תסקיר שירות המבחן יש חשיבות רבה לשלבו בתוכנית גמילה במסגרת שב"ס.