פ
בית המשפט המחוזי תל אביב
|
40078-07
16/07/2007
|
בפני השופט:
דר' עדנה קפלן-הגלר ס"נ
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
1. נתנוב לוייב רמי 2. לוי לוייב מיכאל
|
גזר דין |
ביום 12.6.07, הודיעו הצדדים כי הגיעו להסדר טיעון, בתיקון כתב האישום, בחזרת הנאשמים מכפירתם בכתב האישום המקורי ובהרשעתם בכתב האישום המתוקן.
קודם לכן, הודיעו הצדדים כי הגיעו להסדר טיעון באשר לעונש, על פיו עונש מאסר אשר יטען על ידי התביעה יהא למשך 36 חודשים, כמו גם 8 חודשי מאסר על תנאי אשר יופעלו במצטבר
באשר לנאשם מס' 1, כמו גם מאסר על תנאי.
באשר לנאשם מס' 2 - כי התביעה תעתור לעונש של שנת מאסר בפועל ומאסר על תנאי. הסנגורים - יוכלו לטעון כרצונם.
התובע המלומד, עו"ד ג' אברס, כדרכו, בטיעון בהיר ונאה, הגיש הרשעות קודמות של שני הנאשמים (תע/1 ו-ת/2). הפנה הוא לעובדות כתב האישום המתוקן המייחס לנאשם 1 עבירה של שוד ואילו לנאשם 2 - סיוע לאחר מעשה. עבירה של שוד, באשר לנאשם 1, אשר התגבשותה לאחר והנאשמים תדלקו את רכבו של נאשם מס' 2 בתחנת הדלק.
למרות והיה כסף - הרי לא שולם למתדלק ותמורת התשלום ניתן לו צילום תעודת זהות של הנאשם 2.
לאחר מספר דקות ביקש נאשם 2 מנאשם 1, להצעתו, להחזיר את צילום תעודת הזהות. נאשם 1 הלך לתחנת הדלק ולקח את תעודת הזהות באיומים וגם לקח את הכסף אשר היה בידי המתדלק באותה עת.
לאחר המעשים נמלט נאשם 1 לרכב בו נהג נאשם 2 והחזיר לו את תעודת הזהות והכסף.
נאשם 2 לקח את צילום תעודת הזהות, סידר את הכסף והחזירו לנאשם 1.
הנאשמים נתפסו דקות ספורות לאחר המקרה עם הכסף.
בדברי תובע מלומד כי החומרה נעוצה
בבחירת הקורבן; מי אשר עובד בשעות חריגות; מי הנמצא במצב בו הוא חסר הגנה. בדברי תובע מלומד, כי יש לראות חומרה במעשים, יש להגן על הציבור, בין היתר - בענישה מרתיעה.
הפנה תובע מלומד לעברם הפלילי של הנאשמים, לנובע מכך מבחינת חומרה,
ובמיוחד באשר לנאשם 1.
נאשם 1 - מי אשר עלה ב-1993 ארצה ומאז ועד 1998 חזר וביצע עבירות רבות של סמים, רכוש, לרבות איומים ואלימות.
בדברי תובע מלומד כי דבר לא הרתיע את הנאשם, לרבות מאסרים על תנאי אשר הופעלו בעבר.
שוחרר נאשם 1 שלושה שבועות קודם לכן ממאסר קודם, כאשר עונש מאסר על תנאי בר הפעלה למשך 8 חודשים על ראשו והנה, חזר וביצע עבירות.
מתוך כך - בבקשת תובע מלומד גזירת העונש המתבקש ברף המתבקש ע"י תביעה.
ובאשר לנאשם 2, הרי התנהגותו הפסולה - בהגינות דברי תובע מלומד -
עובר למעשה,
אינה פלילית, אך משליכה היא, כדבריו, על חומרת הסיוע לאחר מעשה.
ויאמר
:
שני הסניגורים טענו לנאשמים בצורה ראויה וברורה.
עו"ד פלישמן ביקש לראות עברו וגילו של נאשם 1, בן 25 שנה, 14 שנים בארץ.
הפנה סנגור מלומד לדברים הנלמדים מתסקיר מבחן בשאלת המעצר, באמירה
שם כי הנאשם מכור לסמים ובאם לא יעבור גמילה מסם - עלול חלילה להמשיך בהתדרדרות.