מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> גזר דין בתיק פח 4060/07 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

גזר דין בתיק פח 4060/07

תאריך פרסום : 07/06/2009 | גרסת הדפסה
פ"ח
בית המשפט המחוזי חיפה
4060-07
01/09/2008
בפני השופט:
א. שיף

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
עו"ד גב' רונית גרניק-סופר
הנתבע:
יוסף טרביה
עו"ד זידאני מוחמד
גזר דין

א.         הכרעת הדין

הנאשם הורשע, בהמשך להודייתו בעובדות כתב האישום המתוקן, בעבירה של חבלה בכוונה מחמירה, לפי סעיף 329(1) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין") ובעבירה של החזקת סכין שלא כדין, לפי סעיף 186(א) לחוק העונשין.

מכתב האישום המתוקן ומהודיית הנאשם, עולות העובדות הבאות:

1.         ב-2/10/07, עקב מחלוקות שנתגלעו בין הנאשם ואחיו לבין קרובי משפחתם, פרצה קטטה בין הניצים.

2.         במסגרת חקירת המשטרה את המעורבים בקטטה ואת העדים לה, מסרה גם נהאד טרביה (להלן: "המתלוננת") עדות, שבמסגרתה סיפרה, בין השאר, כי ראתה שניים מאחיה (הנאשם ואח נוסף) תוקפים את קרוב משפחתם בידיים.

3.         ב-14/10/07 בשעות הבוקר, הגיע הנאשם לתחנת המשטרה בעכו וביקש לבדוק עם קצין המשטרה רפ"ק שלמה מנחם, מדוע המשטרה אינה מטפלת בתלונה שהגיש על הקטטה הנ"ל.

4.         רפ"ק שלמה מנחם הסביר לנאשם כי בעקבות הקטטה הנ"ל נפתח תיק פלילי וכי במסגרתו נחקרו חשודים ועדים. הגם שהדבר לא נאמר לו, הבין הנאשם כי המתלוננת העידה נגדו במסגרת התיק הפלילי שנפתח בעקבות הקטטה.

5.         מיד לאחר מכן יצא הנאשם את תחנת המשטרה בעכו ונסע לכפר שעב לבית הוריו, שם שהתה אותה עת המתלוננת. הוא נכנס למטבח הבית, תפס את המתלוננת מאחור בצווארה והחל לדקור אותה באמצעות סכין ארוכת להב בפלג גופה העליון מאחור, תוך שהוא אומר לה: "באתי להרוג אותך".

6.         הנאשם דקר את המתלוננת 5 דקירות והמתלוננת צעקה לאביה, אשר הגיע למקום ומיד אחריו הגיע גם אחיה של המתלוננת - איאד. כשהאב והאח הגיעו למטבח, הם הבחינו במתלוננת מוטלת על הרצפה כשהיא מדממת. הנאשם, עדיין החזיק סכין בידו, ואז איאד התנפל עליו ונתן לו מכה בראשו באמצעות מקל מטאטא על מנת להשתלט עליו וקשר אותו.

7.         המתלוננת הובהלה לבית החולים נהריה, שם אושפזה. בבדיקה רפואית שנערכה לה אובחנו 3 דקירות עמוקות בגב ליד קו האמצע, דקירה עמוקה באזור כתף ימין ודקירה עמוקה בין החזה למותן ימין. מהדקירות נגרמו למתלוננת: חזה אויר בריאה ימנית, דימום בריאה ופגיעה בשק השדרה.

ב.         תסקיר שירות המבחן

מהתסקיר עולה, כי הנאשם הנו כבן 28, נשוי ואב לילדה כבת שנתיים וחצי.

בגיל ההתבגרות, נתגלו אצל הנאשם בעיות התנהגות בעיקר בשל אלימות והוא טופל תרופתית במרפאה פסיכיאטרית. על רקע מעורבתו בפעילות אלימה, הועמד בפיקוח קצין מבחן והועבר לפנימיית נוער.

הרקע המשפחתי של הנאשם קשה ורווי סכסוכים. לדבריו, הוא זכה ליחס אלים ומשפיל מצד משפחתו המורחבת.

אליבא דשירות המבחן, התקשה הנאשם לקבל אחריות מלאה על העבירה הנדונה.

הנאשם הופנה לבדיקה פסיכיאטרית ממנה עלה, כי הוא בעל קווים אנטי סוציאליים ובלתי בשלים המאופיינים ע"י אימפולסיביות, סף גירוי נמוך ונטייה להתפרצויות אלימות. על רקע חבלה בראשו, בגין קטטה כשבועיים לפני האירוע הנדון, הוא סובל מחרדות, סיוטי לילה, כאבי ראש וסחרחורות. אליבא דהפסיכיאטר, הנאשם אינו סובל ממחלת נפש והוא מסוגל לעמוד לדין, אך הוא זקוק להמשך מעקב נוירוכירורגי.

שירות המבחן עמד בחוות דעתו על הגורמים הסביבתיים והמשפחתיים שתרמו למצבו של הנאשם וקבע, כי הלה זקוק להתערבות טיפולית ממושכת. לדעת קצינת המבחן, נראה שיש מקום לנצל את מצוקתו עקב מעצרו והיות אשתו ובתו תלויות בו, לצורך מתן הטיפול, אך בשל חומרת התנהגותו והשלכותיה הקשות, אין לשירות המבחן כל המלצה בענינו.

יחד עם זאת, המליץ שירות המבחן, כי אם יוטל על הנאשם עונש מאסר בפועל, אזי תופנה תשומת לב שב"ס לנזקקותו של הנאשם לליווי ולטיפול.

ג.         ראיות לענין העונש

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ