פ"ח
בית המשפט המחוזי באר שבע
|
1104-07
06/05/2008
|
בפני השופט:
1. ר. אבידע - אב"ד 2. ח. סלוטקי 3. מ. ברנט
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל עו"ד מירב עמר
|
הנתבע:
אבו רידה עו"ד פידאא קעואר
|
גזר דין |
הנאשם הורשע על פי הודאתו, בעקבות הסדר טיעון, בביצוע המעשים המיוחסים לו בכתב האישום המתוקן.
על פי העובדות המפורטות בכתב האישום המתוקן, בשנת 2001 פנה אל הנאשם פעיל חמא"ס, השייח פריד קדיח , והציע לו להצטרף לחמא"ס.
הנאשם נענה לפניה והצטרף אל שורות הארגון.
הנאשם הצטרף לאוסרה שהינה קבוצה ללימודי דת ופעילותו באוסרה נמשכה בין השנים 2001 - 2003.
בשנת 2003 הגיעו הנאשם ואחרים אל ביתו של פעיל החמא"ס שייח כמאל נג'אר אחראי החמא"ס באזור וראש עיריית ח'זאעה.
מאוחר יותר פנה אל הנאשם פעיל החמא"ס ג'מאל אבו-רידה, הציע לו להיות נקיב (האחראי באוסרה) , הנאשם נענה לפנייתו , ברם היה אמור לצאת לקורס ללימודי הקוראן שבסופו של דבר לא התקיים.
הנאשם הורשע בהיותו חבר בארגון טרור, עבירה על סעיף 3 לפקודה למניעת טרור.
על פי עובדות האישום השני, במועד כלשהו בשנת 2003, השתתף הנאשם בישיבה של אחראים מטעם החמאס שנערכה ברצועת עזה, והפך לאחראי על אוסרה בחמא"ס בח'זאעה. במסגרת תפקידו באוסרה לימד הנאשם קוראן במסגד בחאן יונס.
במעשיו המתוארים השתתף הנאשם בהנהלה ומילא תפקיד בהנהלה ובהדרכה של ארגון טרוריסטי , דבר שיש בו כדי לפגוע בבטחון המדינה.
כאמור, הודה הנאשם בעובדות שיוחסו לו והורשע בביצוע עבירה של ניהול בהתאחדות בלתי מותרת, עבירה לפי סעיף 185 ב' לתקנות ההגנה לשעת חירום.
ב"כ המאשימה טענה כי יש להשית על הנאשם עונש מאסר בפועל לתקופה משמעותית ועונש מאסר על תנאי.
לטענתה, הפסיקה עמדה לא אחת על החומרה והסיכון הממשי לבטחון הציבור בישראל מפני פעילות בארגון טרור אף אם פעילות זו נושאת "אופי אזרחי", באשר פעילות מסוג זה יוצרת בסיס תמיכה רחב בקרב האוכלוסיה בשמה פועל הארגון , מעודדת גיוס פעילים נוספים ומגבירה את השלכותיו ההרסניות של פעולותיו האלימות של הארגון.
למרות שהנאשם לא נטל חלק בפעילות הצבאית של ארגון החמא"ס, הרי ארגון זה עושה שימוש במוסדות הדת לצורך גיוס פעילים לארגון והפצת האידאולוגיה הקיצונית והאלימה.
ב"כ המאשימה הפנתה לפסיקת בית המשפט העליון בע"פ 3827/06 פלוני נ' מדינת ישראל , בו הורשע המערער בהעברת כספים ממדינות ערב למפקד הזרוע הצבאית של החמא"ס ונדון לחמש שנות מאסר, מהן ארבע לריצוי בפועל.
כן הפנתה ב"כ המאשימה לע' איו"ש 115/03 התובע הצבאי נ' עווד, בו הורשע המערער בעבירות של חברות בהתאחדות בלתי מותרת ונשיאת משרה בהתאחדות בלתי מותרת, נדון לעונש של שמונה שנות מאסר בפועל ולשנתיים מאסר על תנאי ול-ת' 3677/02 התביעה הצבאית נ' מלוח בו הורשע הנאשם בעבירה של חברות בהתאחדות בלתי מותרת ונשיאת משרה בהתאחדות בלתי מותרת ונדון לשבע שנות מאסר בפועל ולשנתיים מאסר על תנאי.
ב"כ הנאשם טען כי הנאשם מילא תפקיד של מורה ללימודי דת באוסרה- הא ותו לא.
עוד טען הוא כי לנאשם שהינו בן 34 שנים, ארבעה ילדים קטינים, הצעיר שבהם בן שנה, מצבה הכלכלי של משפחתו התדרדר לכדי רעב למן מעצרו והנאשם נעדר עבר פלילי.
הנאשם טען כי הוא לימד מדעים 13 שנים בבית ספר תיכון בחאן-יונס, בתו עברה תאונת דרכים סמוך למעצרו והוא מפרנס את הוריו.
ב"כ הנאשם הפנה את בית המשפט לפסיקה של הרכב זה בתיק פ.ח. 1165/07 בו הורשע נאשם בביצוע עבירות של מתן שירות להתאחדות בלתי מותרת ומסירת ידיעות לאויב ונדון ל- 12 חודשי מאסר.