חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

גז"ד למורשע בפרשת תקיפות בת זוגו ובנו הפעוט וגרימת חבלות

תאריך פרסום : 18/07/2013 | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום עכו
5451-10-12
11/07/2013
בפני השופט:
רונית בש סגנית נשיא

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
עו"ד אדם סרי
הנתבע:
פלוני
עו"ד סופר
גזר דין

א.        מבוא

1.         הנאשם הורשע בתיק זה, עפ"י הודאתו בעובדות כתב האישום, אשר תוקן במסגרת הסדר טיעון בין הצדדים (ראה פש/1), זאת בעבירות הבאות:

בעבירה של פציעה בנסיבות מחמירות, עבירה לפי סעיפים 334 ו-335 (ב)(1) לחוק העונשין, התשל"ז- 1977 (להלן: "חוק העונשין"), בעבירה של תקיפה בנסיבות מחמירות כלפי בת זוג, עבירה לפי סעיפים 379 ו-382 (ב)(1) לחוק העונשין, בעבירה של תקיפה בנסיבות מחמירות כלפי קטין, שתי עבירות לפי סעיפים 379 ו-382(ב)(2) לחוק העונשין, ובעבירה של  תקיפת קטין וגרימת חבלה של ממש, עבירה לפי סעיף 368ב(א) סיפא, לחוק העונשין.

2.         לאחר מתן הכרעת הדין ביום 10/4/13 נדחה המשך הדיון  בפניי לצורך הגשת תסקיר שרות המבחן בעניינו של הנאשם ולקבלת תסקיר נפגע עבירה בעניינה של המתלוננת. כעת, לאחר שהוגשו התסקירים הנ"ל והצדדים העלו את טיעוניהם לעונש בפניי, הן בכתב והן בעל פה, כל שנותר הינו - לגזור את דינו של הנאשם.

ב.         כתב האישום המתוקן

3.         בעובדות כתב האישום המתוקן נטען, כדלקמן:

הנאשם הינו בעלה של ס', ילידת 1992 (להלן: "המתלוננת"), מזה כשנתיים ולהם ילד משותף, יליד 2011(להלן:" הפעוט"). לאחר שנישאו הנאשם והמתלוננת, ועד לחודש יוני 2012, התגוררה המשפחה ב...ובחודש יוני 2012 עברה המשפחה להתגורר בבית ב... (להלן: "הבית"). החל ממועד הנישואין, הן ב... והן בבית, נהג הנאשם במתלוננת באלימות והיכה אותה בהזדמנויות שונות בידיו, בחלקי גופה השונים וזאת, בין היתר, כפי שיפורט להלן. בנוסף, במהלך חודש ספטמבר 2012, בבית, סטר הנאשם על לחיו של הפעוט, נשך אותו בגפיו ונהג בו באלימות, אף זאת, כפי שיפורט להלן.

האישום הראשון

ביום 15.9.12, סמוך לשעה 05:00, בבית, העירה המתלוננת את הנאשם משנתו על מנת שיקום לעבודה. הנאשם סרב לקום והמתלוננת המשיכה בניסיונותיה להעירו. בתגובה נטל הנאשם חפץ ובו שתי ידיות עץ ושרשרת עשויה ברזל והכה באמצעותו את המתלוננת בראשה, בגבה, על ברכיה ועל זרוע ידה השמאלית (להלן: התקיפה"). כתוצאה המתקיפה נגרם למתלוננת פצע מדמם בראשה ונפיחות בזרוע ידה השמאלית והיא הובאה לטיפול במרכז הרפואי "חיאן".

במעשיו, כמפורט לעיל, פצע הנאשם את המתלוננת, בהיותה בת זוגו.

האישום השני

זמן קצר לאחר האירוע המתואר באישום הראשון,  במהלך חודש ספטמבר 2012, בשעת לילה, בבית, נתגלעה מחלוקת בין הנאשם לבין המתלוננת, בנוכחות ...חברו של הנאשם (להלן:"החבר"). במעמד הנ"ל, תפס הנאשם בידיו את צווארה של המתלוננת והפילה ארצה. המתלוננת נמלטה לאחד החדרים בבית על מנת להתקשר לאביה, אך הנאשם נטל מידיה את מכשיר הטלפון הנייד, שהיה ברשותה, השליכו ארצה ושברו. המתלוננת החלה לזעוק לעזרה והנאשם תפס בשתי ידיו את צווארה של המתלוננת וחנק אותה עד אשר הורחק מהמתלוננת על ידי החבר. במעשיו, כמפורט לעיל, תקף הנאשם את בת זוגו.

האישום השלישי

כחודש, עובר ליום 3.10.12, בשעות הלילה, בבית, פרץ ויכוח קולני בין הנאשם למתלוננת שכתוצאה ממנו התעורר הפעוט משנתו, שאז נתנה לו המתלוננת לשתות מבקבוק. בשלב זה, נטל הנאשם אזיקון עשוי פלסטיק וקשר באמצעותו את ידיו של הפעוט לבקבוק ממנו שתה, על מנת שזה ישוב לישון. ידיו של הפעוט נותרו קשורות לבקבוק עד אשר המתלוננת חתכה את האזיקון באמצעות מספרים ושחררה את ידיו. במעשיו, כמפורט לעיל, תקף הנאשם קטין עליו הוא אחראי.

האישום הרביעי

כשבועיים, עובר ליום 3.10.12, בבית בשעות אחר הצהריים, נשך הנאשם בחוזקה את הפעוט בחלק התחתון של אמת ידו הימנית וגרם לו למכאוב ולהמטומה. מעוצמת הכאב, פרץ הפעוט בבכי והתקשה להירגע. או אז, נטל הנאשם אזיקון פלסטיק וקשר את רגליו של הפעוט לכיסא עליו ישב, לבל יזוז. רק לאחר שהמתלוננת הבהירה לנאשם שאם לא יתיר את רגלי הפעוט, היא תתעד בצילום את הפעוט בעודו קשור ותפנה למשטרה - נאות הנאשם להתיר את רגלי הפעוט. במעשיו, כמפורט לעיל, תקף הנאשם פעמיים קטין עליו הוא אחראי וגרם לו באחת הפעמים לחבלה של ממש.

האישום החמישי

במהלך חודש ספטמבר 2012,בבית, סטר הנאשם על לחיו של הפעוט, זאת על רקע משיכת הפעוט את שיער ראשה של המתלוננת. במעשיו הנ"ל, תקף הנאשם קטין עליו הוא אחראי.

ג.         תסקיר שירות המבחן בעניין הנאשם

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ