ת"פ
בית המשפט המחוזי חיפה
|
3148-07-11
15/07/2012
|
בפני השופט:
סגן הנשיאה - אילן שיף
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל עו"ד מעין רימון קפלן
|
הנתבע:
איגור אברבוך עו"ד יעד נוה
|
גזר דין |
א.
תמצית הכרעת הדין
לאחר ניהול משפט הוכחות, בהכרעת-דין מיום 1.3.2012 הרשעתי את הנאשם בביצוע עבירת
שימוש ברעל מסוכן, עבירה לפי סעיף 336 סיפא בצירוף סעיף 25 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (ריבוי עבירות).
מהכרעת הדין ומכתב האישום עולה כדלקמן:
הנאשם שהינו מהנדס, עבד במשרד מהנדסים, כ-15 שנים.
החל מיום 6/6/11 ועד ליום 22/6/11, במועדים שונים, עם סיום העבודה, המתין הנאשם עד לצאת כל העובדים מהמשרד ולאחר מכן נעל את דלת הכניסה. אז, נטל מארון המטבח במשרד תרסיס קוטל מזיקים מסוג 300-K והתיז מתכולתו לתוך כוסות השתייה של עובדי המשרד, ולתוך קרטון חלב ממנו נהגו עובדי המשרד לשתות. הנאשם עשה כן, בין היתר, במועדים וכמפורט להלן:
- ביום 12/6/11 ריסס הנאשם שתי כוסות, אשר היו מונחות בחדרם של העובדים מיכאל קובלנקו ונינה צין, מהן נהגו האחרונים לשתות;
- ביום 13/6/11, בחדר, ריסס הנאשם 2 כוסות מהן נהגו מיכאל ונינה לשתות;
- ביום 15/6/11 ריסס הנאשם לתוך קרטון חלב ממנו שתתה, למחרת היום, העובדת ירדנה נזרי;
- ביום 19/6/11, סמוך לשעה 16:47, ריסס הנאשם כוס שתייה של אחת העובדות;
- ביום 21/6/11, סמוך לשעה 16:46, ריסס הנאשם כוס ממנה נהגה נינה לשתות, ואשר נמצאת בחדרה. מיד בהמשך הוציא הנאשם קרטון חלב מהמקרר במטבח, פתח את הפקק וריסס מתכולת התרסיס לתוכו. לאחר מכן, סגר את הפקק והשיב את החלב למקרר.
התרסיס הכיל רעל קוטל חרקים שהינו רעיל בנשימה, במגע עם עור, ובבליעה.
עובדי המשרד שתו מתוך הכוסות המרוססות ומן החלב שרוסס, כאמור לעיל, וכתוצאה מכך חשו כאבי ראש ומרירות בגרון.
ב.
תסקיר שירות המבחן
הנאשם רווק כבן 41, בוגר תואר שני בהנדסה אזרחית, עבד בחברת המהנדסים, מקום ביצוע העבירה בה הורשע. טרם מעצרו, התגורר עם אמו החולה בדירתה וסעד אותה.
התסקיר מפרט את קשייו של הנאשם, על אף היותו בעל יכולות קוגניטיביות גבוהות, המתבטאים, בין היתר, ביצירת קשרים חברתיים, הסתגלות והתמודדות במצבים משבריים בחייו.
לגבי העבירה הנידונה, הנאשם מסר כי הנושא מעסיקו במחשבותיו וכי הוא מנסה להבין את מעשיו, כמתואר בכתב האישום. הוא הודה בביצוע המעשים שיוחסו לו ולקח על כך אחריות. מנגד, שלל כל כוונה לפגוע באנשי המשרד בו עבד וכן שלל קיום סכסוכים עם המתלוננים. הנאשם התקשה לספק הסבר למעשיו, מעבר לדחף לריסוס לצורך הדברת הנמלים.
הנאשם ער למשמעות מעשיו ולפגיעה שחשף אליה אנשים אחרים בשל התנהגותו. הוא שלל בפני עורכת התסקיר סיכוי לפגיעה דומה באחרים בעתיד, לאור הבנתו כי למעשיו עלולה להיות השפעה קשה על אחרים.
עוד מופיעות בתסקיר חוות דעתו והמלצתו של הפסיכיאטר, ד"ר ומוש, לרבות עמדתו כי הטלת עונש מאסר תהיה הרת אסון לנאשם, שכן אין לו היכולת להתמודד עם עבריינים אלימים בבית הסוהר. הוא אף נתון בסיכון לניצול מצדם של העבריינים עד כדי סכנת חיים. אליבא דהפסיכיאטר, יש להטיל על הנאשם עונש של "שירות לציבור" לצד הטלת צו לטיפול כפוי.
מהתרשמות עורכת התסקיר עולה, כי להליך המשפטי השפעה מרתיעה על הנאשם. עוד עולה, כי הנאשם חווה את מעצרו כטראומטי והוא אף ביטא את חששותיו הממשיים להשלכות מאסר בפועל, ככל שייגזר עליו.