מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> גונן נ' משה סטולר בע"מ - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

גונן נ' משה סטולר בע"מ

תאריך פרסום : 06/09/2010 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
25821-10-09
06/09/2010
בפני השופט:
מרדכי בן-חיים

- נגד -
התובע:
קרוננברג גונן
הנתבע:
משה סטולר בע"מ

החלטה

לפני בקשה לתיקון כתב תביעה בגדרו מבקש התובע שהוא המבקש להוסיף לסכום התביעה שהגיש נגד הנתבעת שהיא המשיבה שני שיקים נוספים כפי שפורטו בבקשה (להלן: " השיקים הנוספים") וכן להוסיף לכתב התביעה את מר אשר סטולר (להלן: "אשר") כנתבע נוסף בתביעה.

בבקשה ובתצהיר התומך בה, נטען כי באשר לנשוא השיק המקורי הוגשה בקשה לביצוע ביום 29.9.09 כנגד הנתבעת ולימים, כך נטען הוצגו השיקים הנוספים שגם פירעונם סורב.

כמו כן נטען בתצהיר כי עוד במועד הגשת הביצוע לגבי השיק נשוא התביעה המקורית, התכוון התובע לכלול בבקשת הביצוע את אשר בגין ערבותו האישית הנטענת אולם לשכת ההוצל"פ סירבה לקבל את בקשת הביצוע הכוללת את שמו של אשר לעניות דעתי אינם מעניינה של לשכת ההוצל"פ.

במסגרת טיעונו היום, טען ב"כ התובע, במהלך בירור הבקשה להתנגדות עומת אשר עם התחייבותו האישית ואישר כי הוא רשם את התחייבותו האישית וחתם עליה על פי בקשת התובע.

עוד אוסיף כי במסגרת בירור בקשת ההתנגדות נחשפה למעשה "עסקת היסוד" המהווה את הרקע למתן השיקים כך שבאופן מעשי ניצבת היום בבית המשפט תביעה שעובדותיה והרקע למתן השיקים ברורים וידועים.

ב"כ הנתבע טען כי אין להיעתר לבקשת התיקון שכן, לטעמו כל שיק מהווה עילה בפני עצמה וכי על התובע להגיש בקשת ביצוע בגין השיקים הנוספים.

אין דעתי כדעתו; לא זו בלבד שמבחינה משפטית רשאי האוחז בשיק לבחור בין מסלול של הגשת ביצוע השיק בלשכת ההוצאה לפועל ובין הגשת תביעה בגין שיק אלא גם טעמים של יעילות הדיון מצדיקים כי לפני בית המשפט תובא יריעת המחלוקת בשלמותה לרבות השיקים הנוספים שכן, אין חולק בפני שכל השיקים ניתנו באשר לעיסקה אחת.

על כך אוסיף משנעתרה בקשת ההתנגדות הפכה בקשת הביצוע לתביעה בסדר דין מקוצר, בקשת ההתנגדות הפכה לבקשת רשות להתגונן שנעתרה.

בנסיבות אלה, אני מתיר את תיקון כתב התביעה על פי שתי העתירות שנכללו בבקשה.

כתב תביעה מתוקן יוגש עד ליום 30.9.10 עם העתק לב"כ הנתבעת.

ב"כ הנתבעת הודיע כי הוא ייצג את אשר ובנסיבות אלה אני מורה שכתב ההגנה מטעם שני המתנגדים יוגש בתוך 30 יום מיום קבלת כתב התביעה המתוקן.

הוצאות בקשה זו בסך 500 ₪ יחולו על התובע.

נקבע לקדם משפט נוסף ליום 24.11.10 שעה 08:30.

ניתנה והודעה היום כ"ז אלול תש"ע, 06/09/2010 במעמד הנוכחים.

מרדכי בן-חיים, שופט

הוקלד על ידי: אורה שרעבי

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ