ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות פתח תקווה
|
51514-05-10
23/01/2011
|
בפני השופט:
הרווי גרובס
|
- נגד - |
התובע:
יעקב גולדברג
|
הנתבע:
בזק בינלאומי בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
1.בפני תביעה לפצוי בסכום של 20,000 ₪ על פי הוראות החוק להגנת הצרכן, תשמ"א – 1981.
2. להלן העובדות הרלוונטיות לתביעה זו
א. ביום 26.08.09 התובע פנה מיוזמתו למוקד הנתבעת והזמין התקשרות לשרות אינטרנט וטלפון אצל הנתבעת. נקבע ביקור למחרת בבית התובע לצורך התקנת קו הטלפון.
ב.כעבור שעתיים באותו יום, התובע שינה את דעתו והחליט לבטל את ההסכם ודאג להודיע על כך הן בשיחה טלפונית והן באימייל ובפקס, וביקש בין היתר לבטל ביקור הטכנאי למחרת היום.
לשון הודעת התובע ברורה וחד משמעית:
"אבקש לבטל ביקור טכנאי לביצוע התחברות לשירותי קו טלפון ואינטרנט אשר נקבע ביום 27.8.09...
... בשלב זה אינני מעוניין לרכוש מנוי אצלכם. אתכם הסליחה."
התובע קיבל תגובה שלפיה פנייתו הועברה לגורם הרלוונטי ונציגי הנתבעת ייצרו עמו קשר.
התובע סבר שניתק את הקשר עם הנתבעת.
ג.ביום 12.12.09 קיבל הודעה המברכת אותו על הצטרפותו לאינטרנט המהיר שלהנתבעת. רק בשלב זה שם לב התובע כי כרטיס האשראי שלו חוייב החל מחודש ספטמבר.
התובע ביום 13.12.09 שלח הודעה נוספת על ביטול העסקה ודרש את כספו בחזרה.
שוב הובטח לו שפנייתו תועבר לגורם המוסמך.
3.בעדותו בפני אישר התובע שבעת שיחתו הראשונה ביום 26.8.09 מסר פרטי כרטיס האשראי שלו. על אף זאת התובע טען נמרצות שלא הבין שעשה עסקה וזאת מכיוון שלא קיבל אימייל או פקס עם תנאי התקשרות.
כמו כן העובדה שנקבע ביקור טכנאי למחרת אין לה- לשיטת התובע- משמעות.
כמו כן לאחר שגילה בדצמבר 2009 שכרטיס האשראי שלו חויב, דאג לבטל את ההוראה.
עמדת התובע היא שהנתבעת פעלה בצורה בלתי חוקית, והסירוב לבטל את העסקה (במידה שהייתה עסקה) ביחד מקימים עילה לפיצוי של 20,000 ₪ .
4.עמדת הנתבעת היא שנעשתה עסקה בשיחה הראשונה ביום 25.8.09 ולא הייתה לתובע זכות לבטלה וזאת מכוח סעיף 14(א)(2) לחוק הגנת הצרכן משום שמדובר בעסקת מכר מרחוק ושהנתבעת החלה לתת את השרות עוד לפני הודעת הביטול מיד בשיחה הרשונה. (יש לציין שכיום החוק שונה בנקודה זו).
לדברי נציג הנתבעת סוכם על חבילת מהירות ומחיר השרות. באותה שיחה ניתנו לתובע שם משתמש וסיסמא סודית. לדברי נציג הנתבעת הפעולה שנעשתה תוך כדי אותה שיחה וחיבורו של התובע לרשת" עולה לנו מאות שקלים." רק אם הלקוח ממשיך עם העסקה "אנו מצפים להחזיר בשנה הזו את העלויות שכרוכות בחיבור לרשת." (עמוד 3, שורות 8-4)
נכון הדבר שטכנאי לא התייצב למחרת היום לחבר את קו הטלפון, אך לדברי הנציג, התובע הזמין חבילה של טלפון ואינטרנט והאינטרנט סופק מיד. לדבריו, זכות הביטול של התובע הייתה מותנית בתשלום דמי השרות עד תום תקופת ההתחייבות.