ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
38183-09-11
24/11/2013
|
בפני השופט:
יוחנן גבאי
|
- נגד - |
התובע:
יהודה גוטרזון ברטוב
|
הנתבע:
1. קרנית קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים 2. הראל חברה לביטוח בע"מ
|
|
החלטה
בפניי בקשה למינוי מומחה בתחום האורטופדי, נוירולוגי, תעסוקתי.
הנתבעת 2 הביעה הסכמתה למינוי מומחה בתחום האורטופדי, בכפוף לכך שתחילה תתברר שאלת החבות.
לאחר שבחנתי את טיעוני הצדדים לעניין החבות לתאונה, ומאחר שמצאתי למנות מומחה אחד בלבד בשלב זה [כפי שיפורט מטה], ונוכח נסיבות התרחשות התאונה, אינני סבור כי יש מקום בשלב זה להשהות את מינוי המומחה, ולהורות על פיצול הדיון. זאת, בכפוף לכך שכל טענות הצדדים בעניין זה שמורות להן, ותעמודנה עם התקדמות ההליכים בתיק, ולאחר שהתיק יועבר לטיפול שופט.
אשר על כן, בתוקף סמכותי על פי תקנה 7 לתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), תשמ"ז – 1986 (להלן – התקנות) ולאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובמסמכים הרפואיים שצורפו, שוכנעתי כי קיימת ראשית ראיה לאפשרות קיומה של נכות רפואית בתחום האורטופדי, עקב תאונת הדרכים מיום 12.5.11 (להלן – התאונה).
לפיכך אני ממנה בזאת את פרופ' אלכסנדר בלנקשטיין, כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום האורטופדי, על מנת שיחווה דעתו בדבר מצבו הרפואי של התובע בגין התאונה. המומחה יחווה דעתו גם בדבר הצורך במינוי מומחה בתחום הנוירולוגי.
באשר למומחה המבוקש בתחום התעסוקתי – כנהוג בתיקים מסוג זה, אין מקום להידרש לבקשה למינוי מומחה בתחום התעסוקתי בשלביו המקדמיים של התיק, ובטרם הוגשו חוות דעת המומחים הרפואיים. עם התקדמות ההליכים בתיק, לאחר שיוגשו תחשיבי הנזק והתיק ייקבע בפני שופט וככל שיהיה בכך צורך, יהיה מקום לשוב ולהידרש לבקשה.
בחוות דעתו מתבקש המומחה להתייחס גם לשאלות הבאות:
1. האם נותרה לתובע נכות זמנית או צמיתה כתוצאה מהתאונה, ואם כן, לאיזו תקופה, ומהו שיעור הנכות.
2. האם יש לצפות לשיפור או להחמרה במצבו בעתיד?
3.הקשר שבין התאונה לבין מצבו הרפואי של התובע.
4.המגבלות התפקודיות של התובע, אם בכלל, ובשים לב לעברו הרפואי של התובע, לעבודתו ולמקצועו.
5.האם יהיה התובע זקוק לטיפולים רפואיים בעתיד, ואם כן - מהם סוגי הטיפולים, ומהי העלות המשוערת של הטיפולים האלה לפי המחירים הנכונים היום.
6.תקופות אי הכושר החלקי ו/או המלא של התובע.
הצדדים ימציאו למומחה את כל המסמכים הרפואיים המותרים בהתאם להוראות תקנה 8 לתקנות, על פי המועדים הקבועים בה על מנת שיעיין בהם לצורך הכנת חוות הדעת, וימסרו עותק לצד שכנגד.
המומחה מתבקש להגיש את חוות דעתו באופן ובמועד הקבועים בתקנה 15 לתקנות. כן מתבקש המומחה לפרט בחוות דעתו את המסמכים הרפואיים אשר היו בפניו במועד מתן חוות דעתו.
שכר טרחת המומחה יעמוד על סך 4,500 ₪ בצירוף מע"מ.
בשלב זה, הנתבעות תישאנה בחלקים שווים בתשלום שכר טרחת המומחה ובעלויות הבדיקות עפ"י תקנה 9 (א) לתקנות וזאת מבלי לפגוע בזכותן להעלות טענה בדבר השאלה על מי מהצדדים תוטלנה העלויות האמורות באופן סופי. ככל שתועלה טענה בעניין זה, תבחן הטענה בהמשך ההליכים בתיק.
הצדדים יסיימו ההליכים המקדמיים ביניהם בהתאם להחלטה מיום 12.9.12.
בנוסף לאחר קבלת חוות דעת המומחה יפעלו הצדדים כדלקמן: