ת"א
בית משפט השלום ירושלים
|
7601-07-10
31/01/2012
|
בפני השופט:
אנה שניידר
|
- נגד - |
התובע:
1. עמירם גוטמן 2. טטיאנה בוגדנובה
|
הנתבע:
אחים אוזן חברה לבניה בע"מ
|
|
החלטה
1.עניינה של התובענה שלפנינו, שהוגשה ביום 11.7.10, פיצוי התובעים בסכום של 304,360 ₪ בשל ליקויי בניה בדירה שרכשו מאת הנתבעת (להלן – החברה) בפרוייקט "הר חומה" (להלן – הפרוייקט), בבניין שברחוב אליהו קורן 14 שכונת חומת שמואל (להלן – הדירה).
2.הסכום של 304,360 ₪ מורכב כדלקמן:
41,500 ₪ - פיצוי עבור איחור במסירת הדירה;
50,265 ₪ - הוצאות שבהן נשאו התובעים על התקנות ותיקונים שהחברה היתה חייבת לשאת בהם וכן זיכויים;
150,000 ₪ - נזק לא ממוני בשל האיחור במסירת הדירה;
1,800 ₪ - שכר טרחת מומחה מטעם התובעים להכנת חוות דעת לגבי ליקויי הבניה;
112,381 ₪ - תיקון הליקויים הניתנים לתיקון לפי חוות הדעת.
3.בכתב ההגנה, שהוגש ביום 21.10.10, טוענת החברה כי התובעים הפרו את החוזה בהימנעותם לשלם את התשלום האחרון בשל הדירה, וכי הם ביצעו שינויי בניה בדירה על דעת עצמם, וכן ביצעו חריגות בניה על דרך בניית מחסן על אחת החניות שניתנו להם.
עוד נטען, כי הגשת התביעה מהווה שימוש לרעה מצד התובעים בהליכי משפט תוך הסתרה כי התביעה היא דף נוסף בשרשרשת התלונות וההליכים שמנהלים התובעים נגד החברה, לרבות תלונות לרשם הקבלנים ולמכון התקנים.
החברה צירפה לכתב ההגנה, בנספח 3, חוות דעת של רשם הקבלנים מיום 28.6.10 ממנה עולה כי הליקויים עליהם מצביעים התובעים חומרתם קלה במדרג, חלקם כבר תוקן, וליקויים אחרים ניתן לתקן בנקל, בכפוף לטענות החברה כי חלקם נובעים מעבודות פרטיות שביצעו התובעים עצמם.
4.בחודש ינואר 2011 הגישה החברה תביעה לבית המשפט המחוזי בירושלים (24792-01-11) כנגד 112 רוכשי הדירות בפרוייקט (והתובעים ביניהם), וכן כנגד עיריית ירושלים, הועדה המקומית לתכנון ובניה בירושלים, משרד הבינוי והשיכון ומינהל מקרקעי ישראל.
טענותיה העיקריות של החברה במסגרת ההליך בבית המשפט המחוזי הן כי רוכשי הדירות בצעו מעשים בלתי חוקיים על ידי ביצוע שינויים יסודיים ותוספות לדירותיהם לרבות שבירת קירות, פתיחת חללים לחלונות, הרחבת מרפסות ועוד, והכל ללא קבלת היתרים וללא אישור, ולכן לא ניתן לאמוד את השפעת השינויים הללו על חוזקם ויציבותם של הבניינים ואת הנזקים ששינויים אלה עשויים לגרום (ויתכן וכבר גרמו) לבניינים, לתשתיותיהם, ולדירות בבניינים.
הסעדים המבוקשים על ידי החברה במסגרת ההליך בבית המשפט המחוזי הם:
צו עשה לביצוע סקר מקיף בפרוייקט אודות שינויים ותוספות, צו עשה בדבר רישום הערת אזהרה בדבר חריגות הבניה ובדבר הסרת אחריות החברה לפרוייקט, צו עשה למחיקה ו/או לשינויי סעיפים בחוזה המכר המטילים על החברה אחריות כלפי הרוכשים בגין כל נזק שיגרם להם כתוצאה מליקויים ו/או פגמים בפרוייקט, וכן סעדים הצהרתיים לפיהם, בין היתר, אין לחברה אחריות כלפי הרוכשים והרשויות כאחד בכל הנוגע לבניינים ולדירות בפרוייקט ולנזקים ו/או ליקויים, וכי האחריות מוטלת עליהם בלבד.
5.לפנינו בקשה מטעם החברה לעיכוב ההליכים בתיק זה עד להכרעה בתביעה בבית המשפט המחוזי.
6.לטענת החברה, הואיל ובמסגרת ת"א 24792-01-11 נדרש בית המשפט המחוזי לדון, בין היתר, בטענתה לפיה הרוכשים עשו שינויים, תוספות וחריגות בנייה ללא היתר כדין, אשר הם שגרמו, בין היתר, לחלק מהליקויים עליהם מלינים התובעים בתביעה שלפנינו - הרי שלקביעותיו של בית המשפט המחוזי עשויות להיות השלכות על ההליך דנא, שכן שני ההליכים עוסקים באותה מסכת עובדתית.
7.התובעים מתנגדים לבקשה.
לטענתם, התביעה בבית המשפט המחוזי הוגשה שישה חודשים לאחר הגשת התביעה דנא, והוגשה בעקבות תביעות רבות של משתכנים באותו הפרויקט נגד החברה.
התובעים טוענים כי משלא מצאה החברה טיעוני הגנה טובים - בחרה להגיש תביעה נגדית כנגד כולם.