ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
5092-09-12
29/05/2013
|
בפני השופט:
שמואל טננבוים
|
- נגד - |
התובע:
אפרים גברוש
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
|
פסק-דין |
פסק דין
1.זהו ערעור לפי סעיף 213 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה – 1995, על החלטת ועדה לעררים – אי כושר, מיום 5.7.12 (להלן – הועדה).
רקע
2.המערער יליד שנת 1956 עבד משך שנים ארוכות כאזרח עובד צה"ל בעבודות פיזיות שונות.
3.וועדה רפואית מטעם המשיב אשר בדקה את המערער קבעה לו נכות רפואית צמיתה בשיעור 73% כדלקמן:
- נכות בשיעור 50% בגין דלקת פרקים.
- נכות בשיעור 20% בגין הפרעות מהתחום הנפשי.
- נכות בשיעור 20% בגין הגבלה בתנועות ע"ש מותני.
- נכות בשיעור 15% עבור הגבלה בתנועות הכתף.
4.בשל מגבלותיו הופרש המערער מצה"ל "מטעמי נכות מלאה". וועדה רפואית מטעם לשכת הבריאות של מחוז תל אביב מצאה כי : " יש סיבה רפואית מספקת להפסקת עבודתו התקנית בצה"ל ובכל תפקיד שירות המדינה ".
5.במסגרת תביעה לגמלת נכות כללית שהגיש המערער, קבעה הועדה כי המערער איבד 65% מכושר השתכרותו. על החלטה זו הוגש ערעור. בפסק דין מיום 17.4.12 ניתן תוקף להסכמת הצדדים לפיה עניינו של המערער יוחזר לוועדה על מנת שתשקול שוב את אי כושרו של המערער תוך התייחסות ראויה לחווה"ד של פקידת השיקום מיום 5.5.11 ולהלכת מוהרה.
6.הוועדה שהתכנסה בשנית ביום 5.7.12 בעקבות פסק הדין הותירה החלטתה על כנה לפיה המערער איבד 65% מכושר השתכרותו.
הועדה התכנסה ביום 5.7.12 על פי הנחיות פסק הדין, שמעה את המערער ובא כוחו, עיינה בפסק הדין ולהלן החלטתה –
"הוועדה התכנסה מתוקף פס"ד מ- 17.4.12. בפסה"ד התבקשה הוועדה לשקול בשנית את אי כושרו של המערער תוך התייחסות לחוו"ד עובדת שיקום מ- 5.5.11 ולהלכת מוהרה.
בקצרה, נכויותיו העיקריות הן דלקת פרקים בשיעור 50%, כאבים והגבלת ע"ע – 20%, כאבי כתף 15%, מצב דכאון חרדתי – 20%.
לדעת האורטופד מיום 17.3.11 מסוגל לעבודה מלאה ללא הרמת משאות וללא כיפוף. סיכום הדיון נעשה על ידי הפסיכיאטר ב- 20.3.11 אשר העניק לתובע נכות בשיעור 20% ולא העלה כל הגבלה פסיכיאטרית בכושר עבודתו של התובע.
בסיכום הוועדה מ- 7.4.11 מסכמת ד"ר חיימסקי שאר עמדו בפניה כל נכויותיו של התובע שמסוגל לעבוד באופן חלקי בעבודות שאינן פיזיות. כמו כן כותבת ד"ר חיימסקי, שמסוגל לבצע עבודות ניהוליות כמו- קבל ניקיון, ניהול צוות וכו'.
עובדת השיקום ב- 5.5.11 מסכמת שבהתייחס למכלול נתוניו האישיים והרפואיים, הנ"ל חסר כושר השתכרות. לאור קביעה זו הועלה הדיון לצוות ובתאריך 12.5.11 מסכם דיון הצוות שאיבד את כושרו להשתכר בשיעור 65% בלבד. לדעת הצוות מסוגל לעבוד כמפקח על צוות וזאת לאור עברו התעסוקתי העשיר.
לאחר שכלול חוות הדעת שמופיעות לעיל ולאחר דיון בינינו מחליטה הוועדה כי התובע מסוגל לעבוד באופן חלקי בעבודות שאינן דורשות מאמץ גופני כגון: פיקוח צוות ניקיון, שמירה בסופר,ש מירה בחניון. לכן קובעת הוועדה שדין הערר להידחות ודוחה את הערר . להדגיש שמדובר באדם צעיר יחסית – 55 עדיין יכול להשתלב בשוק העבודה באופן חלקי" .
החלטה זו היא מושא הערעור שבפניי.