אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> גבסי נ' שירביט חב' לביטוח בע"מ

גבסי נ' שירביט חב' לביטוח בע"מ

תאריך פרסום : 01/01/2014 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום אשדוד
1420-07
18/12/2013
בפני השופט:
חיים חדש

- נגד -
התובע:
אוהד גבסי
הנתבע:
שירביט חב' לביטוח בע"מ

החלטה

1. לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובות – סבורני, כי אין מקום לתיקון פסק הדין – לא בבקשת התובע - המבקש וגם לא בבקשת הנתבעת – המשיבה:

1.1 בתשובתו לתגובת הנתבעת, חזר בו בעצם התובע מבקשתו והסכים כי סך הפסדי השכר הנכונים, בתקופת אי הכושר, עומד על 76,591 ₪, כמצויין בסעיף 11 לפרק ג לפסק הדין, המבסס את הסכום לתשלום המופיע בסעיף 1.1 לפרק ו לפסק הדין. בסעיף 6 לפרק ג נפלה אמנם טעות סופר, אך ממילא סעיף 11, המפרט את הסכום הנכון באותו פרק, הוא סעיף מאוחר לו.

1.2 אשר לטענה בדבר מגבלת שילוש השכר, קבעה הפסיקה לא פעם, כי "לעניין חישוב הפיצויים בגין אובדן השתכרות על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, אין להסתפק בעובדה כי משכורתו של הניזוק לולא התאונה הייתה עולה על שילוש השכר הממוצע במשק. יש לקבוע את משכורתו זו ואת ההפרש שבינה לבין השתכרותו במומו, ורק לאחר שנקבעה, יש לפנות לתקרה של שילוש השכר הממוצע במשק, כאמת מידה לחישוב הפיצויים." (ראו: ע"א 252/86, י. גולדפרב ואח' נ. כלל חברה לביטוח בע"מ וערעור שכנגד,פד"י מ"ה(4),45, 50, מפי כב' השופט (כתוארו אז) ברק).

1.3 באותו פסק דין (עמ' 49, מול האות ד), נקבע, בין היתר, כי "אין זה נכון לקבוע, כי בחישוב הפיצויים להם זכאי ניזוק בגין אובדן ההשתכרות, מחליף הנתון של שילוש ההכנסה הממוצעת במשק את הנתון של ההשתכרות לולא התאונה. הקביעה הנכונה הינה, כי בחישוב הפיצויים להם זכאי ניזוק, אין להעניק פיצוי מעבר להכנסה העולה על שילוש השכר הממוצע במשק."

1.4 על כן, מגבלת החישוב של שילוש השכר הממוצע מתייחסת למכסימום ההפסד החודשי ובמקרה הנדון, ההפסד החודשי, וממילא גם הפיצוי שנפסק, בגין כל אחד מחודשי אי הכושר, איננו עולה על שילוש השכר הממוצע במשק, בתקופה הנדונה, כעולה גם מן הנתונים שסיפקה הנתבעת, שתאמו את הנתונים שהיו בפני בית המשפט.

2. על כן נדחית הבקשה.

ניתנה היום, ט"ו טבת תשע"ד, 18 דצמבר 2013, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ