מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק - דין 7524-06 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק - דין 7524-06

תאריך פרסום : 11/11/2014 | גרסת הדפסה
עב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב-יפו
7524-06
21/10/2014
בפני השופטת:
חנה טרכטינגוט

- נגד -
תובעים:
1. הרמינה שיף
2. אלישי ג'אקו שיף

עו"ד ד"ר שמואל ילינק
נתבע:
בטוח לאומי-סניף תל-אביב
עו"ד שירה צמיר
פסק - דין

 

1.לפנינו תביעה לקצבת תלויים בגין פטירת המנוח אבנר שיף ז"ל (להלן: "המנוח") ביום 22.1.07.

 

2.מלכתחילה הוגשה התביעה על ידי המנוח, בטרם פטירתו, להכיר במחלתו, כונדרוסרקומה במערות האף כפגיעה בעבודה וזאת מכח חשיפתו ככימאי, עובד תע"ש, לחומרים שונים במהלך עבודתו.

 

3.העובדות ואופן החשיפה נקבעו בהחלטה מיום 6.6.12.

 

4.פרופ' רחמים בן יוסף, אונקולוג, התמנה לשמש מומחה - יועץ רפואי על מנת להשיב על השאלות הבאות:

א.האם החומרים אליהם נחשף המנוח הינם חומרים מסרטנים.

ב.האם קיים קשר סיבתי בין חשיפת המנוח לחומרים לבין מחלתו.

ג.האם פטירתו של המנוח נובעת מחשיפתו לחומרים.

 

5.ביום 13.12.12 הומצאה חוות דעתו של המומחה, לפיה:

א.החומרים המפורטים אליהם נחשף המנוח בעבודתו עלולים לגרום למחלת סרטן בדרגת סבירות גבוהה או בינונית, בעיקר לגידולים במערכת ההמטולוגית וגידולי הריאה.

ב.המנוח סבל מכונדרוסרקומה של חלל האף בדרגת התמיינות II אשר חדרה לרקמות הסמוכות. הוא עבר כריתה מלאה של הגידול ולאחריה קרינה מקומית, אך למרות זאת מחלתו נשנתה ולאחר כשלוש שנים הוא נפטר.

"כונדרוסרקומה היא השניה בשכיחותה בקבוצת גידולי העצם (השכיחה ביותר היא אוסטיאוסרקומה). היא כוללת קבוצה הטרוגונית של גידולים שמקורם מרקמת הסחוס. היא עלולה להתפתח בתהליך סחוסי שפיר העובר הטמרה כדוגמת אנכונדרומה או אוסטיאוכונדרומה. היא קורית במרבים המקרים בקבוצת הגיל שמעל 40. מיקומה הוא בעיקר בחגורת הכתף או האגן אולם דווחו מקרים שבהם היתה ממוקמת באיזור ראש-צוואר כדוגמת הגרון. הטיפול המקובל הוא כריתה כירורגית ובמקרים מועטים גם קרינה. הטיפול הכימותרפי אינו יעיל ואינו מקובל במחלה זו.

גורמי המחלה אינם ידועים,  בגידולים  הנוספים  שבקבוצת  גידולי  העצם (אוסטיאוסרקומה, Ewing sarcoma) דווח על גורמים גנטיים/משפחתיים. לא מצאתי בספרות הרפואית דיווחים הקשורים בין חשיפה לחומרים רעילים/מסרטנים כלשהם לבין הופעת מחלה זו. המנוח פעל ועבד עם חומרים רעילים ומסרטנים וככל הנראה גם נחשף לרמות גבוהות של חומרים אלו, חומרים אלו לא דווחו כגורמים לסרטן ממנו סבל המנוח.

תשובתי- אין קשר סיבתי בין חשיפת המנוח לחומרים הרעילים לבין מחלתו".

ג.פטירתו של המנוח נגרמה ממחלתו ואינה קשורה לחשיפה לחומרים הרעילים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ