בתיק זה התקבלה ביום 14.10.14 חוות דעתו של המומחה מטעם בית הדין, ד"ר עידו ציון ובהמשך ניתנה על ידנו החלטה המורה על הפניית שאלות הבהרה למומחה אשר התבקשו מטעם התובע.
המומחה מתבקש להשיב על השאלות הבאות:
בחוות דעתך הסתמכת על העובדה כי התובע הרים כ- 10 משאות לשעה.
תשומת ליבך תופנה לכך שבתשתית העובדתית שנקבעה בהחלטת בית הדין מיום 7.9.14 נקבע כי התובע היה מרים ומוריד מוצרים רבים לגובה (בערך רבע מעבודת הסבלות), כאשר עבודת הסבלות היא כ- 200 ארגזים ביום (סעיפים 10 ו- 11 לתשתית העובדתית). מכאן שנקבע כי התובע הרים לגובה כ 50 ארגזים, ללא שנקבעה כמות הארגזים לשעה. ויתכן כי בממוצע הרים התובע 10 ארגזים לשעה אך לא בהכרח וייתכן שהרים יותר מכך או פחות מכך.
האם יש לכך משמעות בקביעת הקשר הסיבתי הרפואי בין עבודת התובע למחלתו.
האם בעובדה שהתובע הרים מלבד ארגזים גם משאות נוספים כגון: תבניות, סירים, שקים (עם מוצרים שונים כגון בשר וירקות) יש כדי לקבוע כי קיים קשר סיבתי בין עבודתו של התובע לבין מצבו התחלואתי.
בחוות דעתך ציינת כי פעולות ההרמה נעשות עד גובה הכתף וללא מנח חריג, ואינן מייצרות עומס ישיר על הצוואר.
תשומת ליבך תופנה לכך שבתשתית העובדתית שנקבעה בהחלטת בית הדין מיום 7.9.14 נקבע כי התובע היה מרים ומוריד מוצרים רבים לגובה (סעיף 10, עמ' 2 להחלטה מיום 7.9.14).
וכן העיד התובע כי המדף הגבוה ביותר היה בגובה של 2.20 מ', שם היה מאוחסן הבשר (עמ' 2 לפרוט' מיום 23.6.14, ש' 18-21).
האם יש נפקות מבחינת הקשר הסיבתי בין הפגיעה לעבודה, באם ההרמה נעשתה אף מעבר לגובה הכתף.
המומחה ישיב על השאלות, במידת האפשר, תוך 21 יום.
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.