עב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב-יפו
|
7287-10-12
27/11/2014
|
בפני השופטת:
רוית צדיק
|
- נגד - |
תובע:
י. ח עו"ד עירן פיינשטיין
|
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד דלית מילוא
|
פסק דין |
1. האם הונחה תשתית עובדתית על פי תורת המיקרוטראומה והאם קיים קשר סיבתי בין עבודת התובע לפגיעות מהן הוא סובל בצוואר, אלה הדרושות להכרעה בתיק שלפנינו.
תמצית טענות התובע-
2. התובע עבד כמסגר ,חרט ורתך במפעל אשר בבעלותו.
3. עד לשנת 2008, נדרש התובע לשאת באופן יומיומי משקלים כבדים של צינורות, מכלים חלקי מכונה פרופילים וברזלים וכן נדרש לבצע עבודות קידוח ריתוך והשחזה. לאחר שלקה באירוע לבבי, שינה את תנאי העבודהומאז עוסק הוא בעבודה פיזית משך שש שעות ביום בלבד.
על מנת לבצע את עבודתו התובע נדרש לעבוד הן בתחומי המפעל והן מחוצה לו.
4. התובע נדרש לשאת באופן יומיומי משקלים כבדים של צינורות , מכלים, חלקי מכונה פרופילים וברזלים אשר במהלך נשיאתם נאלץ לכופף בצורה ניכרת את הצוואר ולשאת צינורות וחלקי מכונה כבדים בעזרת רצועה אשר נכרכה סביב צווארו תוך שהוא נעזר בשתי ידיו.
כן נדרש התובע לבצע עבודות ריתוך תוך כדי הטיית הצוואר והראש לכיוונים שונים. כמו כן התובע ביצע פעולות ריתוך השחזה וקידוח בתוך צינורות מכלים וכוכים קטנים.
5. תנאי עבודתו הינם הגורם העיקרי להתגבשות מחלתו נוכח ביצוע תנועות זהות או הזהות במהותן באופן חוזר ונשנה פעמים רבות אשר פגעו בצווארו.
התנועות שביצע התובע בעבודתו דומות במהותן והן אשר הסבו נזק מצטבר לצווארו.
6. בכל הקשור לפעולות ריתוך ואו השחזה וכן הרמת חלקי מכונות כבדים באמצעות רצועה הכרוכה סביב צווארו ,מדובר בפעולת שביצע התובע עשרות פעמים ביום תוך הטיית ראשו. לפיכך, מדובר בסדרת תנועות הזהות במהותן וחוזרות ונשנות . כמו כן נשיאת משקלים בעזרת הצוואר הינה פעולה זהה או דומה לריתוך או השחזה שכן התובע נאלץ להטות ראשו אחורה על מנת לשמור על איזון ולשאת בכובד משקל החלקים.
7. הדגש בפסיקה מושם על כך שתהיה חזרה של תנועות דומות במהותן גם אם הפעולות לא היו זהות ובלבד שתהיה ממושכת וחוזרת. עבודת התובע מחייבת ביצוע פעולות זהות חוזרות ונשנות באופן רציף כך שכל פעולה בפני עצמה מסבה נזק לצווארו.
8. נוכח אינספור הפעולות הזהות אותן נדרש התובע לבצע, נגרמו אינספור פגיעות זעירות שכל אחת מהן הסבה נזק זעיר בצווארו אשר אינו ניתן לאבחון עד שהצטברות הנזקים הזעירים הביאה לנזק של ממש, אשר פגע בכושר עבודתו של התובע .