ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
6939-07, 1774-08, 1775-08, 6162-08, 6070-08
07/04/2015
|
בפני השופטת:
שרה מאירי – אב"ד
|
- נגד - |
התובע:
מ.מ. עו"ד י. אלמגור
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד ע. וידנה
|
החלטה |
בפנינו בקשת התובע מ- 4.3.15 להציג למומחה את שאלות ההבהרה הבאות:
"1.האם הנך מכיר את אירוע החבלה בקרסול וכף רגל ימין (שהוכר כתאונת עבודה על ידי הביטוח הלאומי והאם אתה סבור כי פגיעה טראומתית חבלתית בעצם הטאלוס שכזו מייצרת במהלך השנים שינויים ניווניים במפרקים הסובטלאריים (מפרקי הקלקנאודקובואיד וטלוקלקנאנאליים)?
2.האם לפי דעתך בדיקת הטומוגרפיה של הקרסול הימני אכן מדגימה שינויים שחיקתיים סביב מפרקי הקרסול התואמים את גילו של הנבדק ואינה בעצם תולדה של השבר המוכח בעצם הטאלוס. ואם כן- כיצד אתה מסביר את הממצאים השונים בין קרסול שמאל וימין לפי הטומוגרפיה?
3.האם להערכתך קיים קשר בין החולשה השרירית הקיימת בגפה ימנית לשינויים הניווניים שנמצאו במפרק בקרסול, והאם לא סביר יותר ששימוש מופחת בשל החולשה ייצר במשך השנים דווקא מצב הפוך של עומס יתר על הגפה "החזקה" השמאלית ולא על הגפה "החלשה" הימנית?
4.האם נכון שעבודה במשך שעות ממושכות עם כריעה קדמית ונשיאת משקל מוגברת על הברכיים מסוגלת לייצר דלקות חוזרות ולהתבטא במהלך השנים בשינויים שחיקתיים במפרקים פטלופמורליים?
5.באשר לסברה שהעלית לגבי תנוחת הכריעה הפזיולוגית ביפן וקוריאה, האם נכון וקיימות עבודות המשוות בין שכיחות של השינויים השחיקתיים הפטלופמורליים בין אוכלוסיה אמריקאית ויפנית/קוריאנית?
6.האם אתה מכיר את ההגדרה ההיסטורית המקובלת של HOUSE MAID KNEES או את מחלות המקצוע המוכרות לפי הספרות הרפואית המקובלת של רצפים, עובדים העוסקים בהנחת שטיחים ומניחי רעפים?
7.האם נכון שבצילומי הברכיים של הנבדק מתאריך ה -14.11.2012 קיימת היצרות דו צדדית של המרווח הפטלופמורלי, והאם ממצאים אלה לא עולים בקנה אחד עם החריקות הפטלופמורליות הדו צדדיות המלוות במבחן טחינה חיובי דו צדדי שהעלה דר' רובינסון בבדיקתו מתאריך ה-14.02.2014?
8.האם נכון שממצאי טומוגרפיה ממוחשבת של עמוד השדרה המותני מתאריך 10.04.2013
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת