המומחה, פרופ' ארנון כהן, מתבקש להשיב על שאלות ההבהרה כדלקמן:
א.האם נכון כי קיימים מחקרים ו/או מאמרים המצביעים על קיומו של קשר בין חשיפה לשמש ו/או חשיפה לחומרי הדברה לבין התפרצות מחלת הפמפיגוס?
ב.האם הנך מכיר את המחקר של פרופ' שרה ברנר אודות מחלת הפמפיגוס וולגריס? האם ידוע לך כי מתוך 55 חולים במחלה עליהם נערך המחקר, התברר כי 23% מתוכם נחשפו במסגרת עבודתם לחומרים כימיקלים ובייחוד לחומרי הדברה, 18% מהנבדקים החולים נחשפו לקרני שמש וכשליש מהנבדקים החולים חיו במושבים או אזורים כפריים עד להתפרצות המחלה? (מצ"ב מחקרה של פרופ' ברנר וחוו"ד משלימה של ד"ר זיו).
ג.האם נכון לומר, כי גם אם לתובע קיים קשר גנטי מסוים למחלה זו, קיים סיכוי כי המחלה כלל לא היתה מתפרצת בגופו אילו עבד במקצוע אחר, כגון עבודה משרדית לצורך העניין?
ד.אף אם מדובר במחלה אשר התפרצה בגופו של התובע על רקע גנטי ו/או תהליכי מחלה טבעיים, האם נכון לומר כי אילולא עבודתו הקשורה עם חומרי הדברה וחשיפה לשמש, קיים סיכוי כי המחלה לא היתה מוחמרת ו/או קיים סיכוי כי התובע היה חולה במחלה אך במצב קל בלבד?
תשומת לב המומחה מופנית לעובדה, כי על מנת להוכיח קשר סיבתי, גם על דרך ההחמרה, יש צורך להוכיח קשר סיבתי באופן פוזיטיבי בסבירות העולה על 50%, ולא על דרך ההסתברות ו/או סיכויים ולא על דרך השלילה.