בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
6703-06-10
05/11/2015
|
בפני השופטת:
שרה מאירי- אב"ד
|
- נגד - |
תובע:
מזל זבולון עו"ד אסולין
|
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד צמיר
|
פסק דין |
1.ביום 23.10.12 ניתן ע"י המותב פס"ד הדוחה תביעת התלויים שהגישה התובעת ("פסה"ד").
בפס"ד שניתן בביה"ד הארצי (עב"ל 36117-11-12; כבוד השופטת ר. רוזנפלד, ביום 16.10.13; "פס"ד הארצי") נקבע כי ימונה פרופ' א. רכס, כמומחה רפואי נוסף ופסה"ד בטל.
2.בהתאם לפס"ד הארצי מוּנה פרופ' א. רכס ("המומחה הנוסף"), תוך שהופנו אליו העובדות והשאלות שלהלן (ותוך צרוף חוו"ד ד"ר רון דבי).
3.בחוות דעתו מ- 19.5.14 (הנושאת תאריך 22.4.14) קבע המומחה כדלקמן:
"התובע נפטר בתאריך 2.9.2009. על פי דו"ח מד"א נמצא בביתו ללא דופק (ASYSTOLEׂ). היה צורך בביצוע החייאה ממושכת עד שחזר הדופק. במהלך הנסיעה לבית החולים הופיעה שוב הפרעת קצב קטלנית מסוג פרפור חדרים – VENTRICULAR FIBRILATION והיה צורך במתן מכה חשמלית על מנת להחזיר את קצב הלב לסדרו. למרבה הצער בכניסה לחדר המיון אבד הדופק פעם נוספת. התובע נפטר באותו יום.
מתוך נתונים ברורים אלו עולה כי המנוח נפטר, לדעתי, מהפרעה קטלנית בקצב הלב.
אין לדעתי כל קשר שהוא בין הפרעת קצב ו לבין האירוע המוחי שעבר בשנת 2001 כ-8 שנים קודם לכן".
(ההדגשות במקור).
בהתאם להחלטתנו מ-10.11.14 בבקשת התובע להצגת שאלות הבהרה, נתבקש המומחה כדלקמן:
"1.בחוות דעת הנך רושם כי המנוח נפטר מהפרעה קטלנית בקצב הלב : "על פי דו"ח מד"א נמצא בביתו ללא דופק (asystole), היה צורך בבצוע החייאה ממושכת עד שחזר הדופק. במהלך הנסיעה לבית החולים שוב הפרעת קצב קטלנית מסוג פרפור חדרים והיה צורך במתן מכה חשמלית על מנת להחזיר את קצב הלב להסדרו. למרבה הצער בכניסה לחדר המיון אבד הדופק פעם נוספת והתובע נפטר באותו יום. מתוך נתונים ברורים אלו עולה כי המנוח נפטר, לדעתי, מהפרעה קטלנית בקצב הלב."
א.על סמך מה אתה מסיק שהאסיסטולה הייתה על רקע לבבי ראשוני ולא נבעה מסיבה אחרת?
ב.על סמך מה אתה מסיק שפרפור החדרים אשר הופיע לאחר החייאה ארוכה ובמצב לא יציב לחלוטין של החולה אינו חלק מרצף אירועים הצפוי בהחייאה?
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת