עב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
64440-09-14
03/06/2015
|
בפני השופטת:
עפרה ורבנר
|
- נגד - |
התובעת:
רוזי זהר עו"ד וג'ד
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד הדס אהרוני
|
החלטה |
1.תביעת התובעת להכיר בתביעה בכפות ידיה, ובמיוחד בבסיס האגודלים כ"פגיעה בעבודה" כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה- 1995, נדחתה ע"י הנתבע במכתב הדחיה מתאריך 23.10.13.
כנגד החלטה זו של הנתבע הוגשה התביעה בתיק שלפנינו.
2.בכתב התביעה טענה התובעת כי עבודתה כאחות במחלקה הנפרולוגית בבית החולים "בני-ציון", היא זו שגרמה לה לפגיעה קשה באגודלים וביכולתה לתפקד.
הנתבע בכתב הגנתו חזר על האמור במכתב הדחיה וטען כי הפגיעה הנטענת ע"י התובעת, אינה בגדר מחלת מקצוע ואף לא נגרמה בדרך של מיקרוטראומה ולחלופין השפעת העבודה על הפגיעה הנטענת, פחותה בהרבה מהשפעת גורמים אחרים.
3.הצדדים הגיעו ביניהם להסכמה באשר לתשתית העובדתית וכן הסכימו כי בית הדין ימנה מומחה יועץ רפואי לבחינת הקשר הסיבתי בין עבודת התובעת לבין הבעיה בכפות ידיה.
4.ואלה העובדות המוסכמות הצריכות לענייננו:
א.התובעת ילידת 1955, עובדת כאחות במרכז רפואי בני ציון בחיפה מאז שנת 1999, כאשר בשנת 2000 לערך עברה לעבוד במחלקת נפרולוגיה, שם היא עובדת עד היום.
ב.התובעת עובדת במשרה מלאה, 5 ימים בשבוע, במשמרות בוקר וערב כאשר כל משמרת נמשכת בין 7-8 שעות, בנוסף לכוננות לילה פעם עד פעמיים בשבוע שנמשכת בין 9-11 שעות.
ג.במסגרת עבודתה במחלקת נפרולוגיה היא אחראית על הכנת מכונות דיאליזה, חיבור וניתוק החולים ממכונות דיאליזה, כאשר כל שלב ושלב מחייב ביצוע פועלות רבות, חוזרות ונשנות של הפעלת לחץ וכוח באמצעות כפות הידיים והאגודלים, כמו פתיחה וסגירה של קלמים (סוגרנים) סיבוב מחברים תוך אימוץ האגודלים, אחיזת צינורות והפעלת לחץ באמצעות האגודלים לשם משיכה, חיבור וניתוק צינורות, מחברים ופקקים למיניהם.
ד.סדר היום שלה מתחיל בשעה 6:00 בבוקר בהרכבת והכנת מכונות הדיאליזה. שלב זה מחייב ביצוע מספר פעולות שכולן דורשות אימוץ כפות הידיים והאגודלים כמו: סבוב והסרת פקקים מאמפולות, חיבור אמפולות למכונת דיאליזה תוך כדי דחיפה וסיבוב, חיבור הצינורות של המכונה באמצעות משיכה, סיבוב ודחיפה, חיבור צינורות לשקית אינפוזיה באמצעות סיבוב ודחיפה תוך הפעלת לחץ ואימוץ כפות הידיים והאגודלים, פתיחת פקקים של צינורות, הברגת קצוות צינורות ודחיפת צינורות, סיבוב מחברים וברגים לצורך חיבור סליל וקיבועו במקום. לסליל היא שוב מחברת שני קצוות של צינור תוך סיבוב והפעלת לחץ רב ובסוף סוגרת שני קלמים באמצעות האגודלים למניעת כניסת אוויר.
ה.התובעת מציינת כי בכל תחילת משמרת היא נדרשת לחבר ולהכין בין 4-5 מכונות דיאליזה כאשר בכל פעולת חיבור והכנה היא חוזרת ומבצעת את אותן הפעולות שפורטו בסעיף ד לעיל.
ו.בסביבות השעה 6:30 בבוקר התובעת עוברת לשלב שנקרא ה-PRIME במסגרתו היא נדרשת שוב לבצע פעולת משיכה, סיבוב וחיבור צינורות המים הסטריליים עם מכונת הדיאליזה ובסוף לסגור 5 קלמים בכל המכונות כאשר כל הפעולות הללו דרשו הפעלת כח רב של כפות הידיים וכן הפעלת לחץ ומאמץ רב באמצעות האגודלים.
ז.בשעה 6:45 עד 7:45 בבוקר, ולאחר הכנת מכונות הדיאליזה כמתואר לעיל, היא עוברת לשלב הבא והוא חיבור החולים למכונת הדיאליזה.